在職全職

跳至

首頁

尾頁

子爵府

昨晚7week流啡要入院,今朝通知亞頭SL,他whats app回覆,再請SL就自己找同事幫忘返full day其實我都已經好担心bb,已經凌晨3點入院,仲要比壓力我

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一切以BB及你自己的健康為先...
放鬆一點,好好加油呀!!!

珍珠宮

畀面勳章

popolun 發表於 13-6-3 13:52
昨晚7week流啡要入院,今朝通知亞頭SL,他whats app回覆,再請SL就自己找同事幫忘返full day其實我都已經好 ...
身體緊要. 其它野唔好諗住.

自己做好咗本份,又冇刻意呃假, 心安理得算數.

D人唔識體諒唔好怪佢地!
見你一獲打你一獲

大宅

唔好理噤多先,最緊要係你和BB呀, 放鬆D,加油

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章

回覆佢: 請問你有冇媽媽生? 你再多多意見, 平機會,勞工處見!
我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

子爵府

回覆:popolun 的帖子

多謝大家關心,已經出院了。doctor比左今日同明天假期我。但我明天决定要上班,因為明天我如不上班的話就要一個25weeks孕婦幫我返full day

wcpcelia  add oil  發表於 13-6-5 09:21

侯爵府

男爵府

好媽媽勳章

popolun 發表於 13-6-3 17:00
多謝大家關心,已經出院了。doctor比左今日同明天假期我。但我明天决定要上班,因為明天我如不上班的話就要 ...

你supervisor已經知道你懷孕都咁話你??不如你放埋聽日啦,25weeks已經陀穩啦,何況佢都應該有得補返假架啦

子爵府

回覆:unicath 的帖子

我已說作x產,在職媽媽好慘,没有人會體諒你,因為現在陰超也照不到什麼,有機會宫外孕

水晶宮

don't go to work la..as u got the medical certificate.

男爵府

你這樣應多休息,應放就要放, 如果佢唔比你放,咪去告佢, 你返唔返你上司那麼衰都會比說話你聽架啦 ! 不用理會! 

子爵府

回覆:請病假,又有說話聽

最終我今日都係無返工,我今朝一早通知上級,他第一句就係問我安排好人手未其實我只係一個普通staff,㸃解請病假仲要安排人手

子爵府

唔好理你上司, 呢D野係你控制唔到的.
你有醫生信, 佢講咩都唔使理. 打份工啫, 冇理由連BB都唔可以有.
到你情況穩定返, 可以返工, 表現返好D, 唔好欠佢.

珍珠宮

唔駛理佢,如果照返工阿b有咩事佢担當得起嗎?最憎lee啲老細

大宅

引用:昨晚7week流啡要入院,今朝通知亞頭SL,他wh

原帖由 popolun 於 13-06-03 發表
昨晚7week流啡要入院,今朝通知亞頭SL,他whats app回覆,再請SL就自己找同事幫忘返full day其實我都已經好 ...
洗鬼理佢,試下發生係佢自己/太太身上會點

樓主最緊要放鬆心情瞓床休息,其他咩都唔好理喇

大宅

醒目開學勳章

我之前都試個咁,公司仲想迫我自己走,好彩D同事好,鼓勵我!要疼自己同BB,唔好理公司D閒言閒語。你同BB健康先係最緊要!加油!

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

工係唔會養你一世~ 照顧好自己身體先

別墅

照休息,吾好理公司!佢吾會養你一世!

伯爵府

做在職MAMA真係好慘...
上司好似石頭爆出黎咁 , 無阿MA生咁....

你咩公司﹖其實上司唔處理你返工DUTY, 搵總公司或行政個邊搞搞啦...

替你慘....BUT一切以自己身體和BB為重呀~

子爵府

多謝大家關心,bb已離開左我

首頁

尾頁

跳至