意見反饋
義工

香港18區媽媽會 今日: 23|主題: 153949

[中西區] 想小朋友暑假在中山紀念公園游泳池學游泳, 有什麼泳會好

大宅

國民生產總值:2664

2019勳章

小朋友暑假在中山紀念公園游泳池學游泳,
有什麼泳會好介紹?

王國熱話
唔標價魚蛋價任意浮動,45蚊18粒仲想打記...
扶手電梯影裙底春 鹹濕青年斷到正
國泰洩940萬客私隱
豪宅女何文田寓所遭夫打傷額,挽GUCCI手袋...

大宅

國民生產總值:2054

回覆 stephaniemail 的帖子

上年暑假游過海天,都OK啦,around$110/堂,海天西環總教練最good,但唔係次次都落水教。。。。

大宅

國民生產總值:2664

2019勳章

回覆 tattc 的帖子

只在暑假, 你小朋友能學識嗎?

大宅

引用:回覆+tattc+的帖子只在暑假,+你小朋友能學

原帖由 stephaniemail 於 13-06-03 發表
回覆 tattc 的帖子

只在暑假, 你小朋友能學識嗎?
梗係學唔識啦,學完暑假都有學9月同10月,但之後覺得真係too cold,所以無學

複式洋房

國民生產總值:147

回覆:tattc 的帖子

請問幾歲有得學:-|

大宅

hoyin0501 發表於 13-6-5 23:36
請問幾歲有得學
中山游泳池得5歲起,不過上次4歲半都可以,如果再細啲就要去銅鑼灣先有幼兒班

大宅

國民生產總值:2372

奇怪,我見幾間都話3歲幾ok,我唔識游水未入過去,詎地呃我?

大宅

引用:奇怪,我見幾間都話3歲幾ok,我唔識游水未入

原帖由 Piggyhui 於 13-06-06 發表
奇怪,我見幾間都話3歲幾ok,我唔識游水未入過去,詎地呃我?
你係咪問海天呀,我諗係佢哋喺中山果邊無開幼兒班啫,因為如果你有去中山睇過佢哋學你就會明,佢哋會喺一個池分幾條 line,每條line一個泳會,海天有1個總教練,兩個普通教練,加一個助教,每次會教6-8個學生,會將差唔多水準分組教,如果咁細個要多啲教練睇住。而且聖保祿個泳池有升降,3歲學好似安全啲。

大宅

國民生產總值:2372

海天我有問過佢話有幼兒班,4個一班,
另一間鯊魚島又係話3歲幾ok,4個一班,即係間間講大話

大宅

Piggyhui 發表於 13-6-6 15:01
海天我有問過佢話有幼兒班,4個一班,
另一間鯊魚島又係話3歲幾ok,4個一班,即係間間講大話
舊年中山無幼兒班,更正返今年新加幼兒班係1對4,不過提一提家長要自費入場,如果唔係就喺看台睇

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.