意見反饋
義工

1-3歲 今日: 15|主題: 13733

有無18個月BB已返學

大宅

國民生產總值:1515

如題,返幾耐?有無大喊

王國熱話
月子餐分享
有無媽媽訂購過月子餐?
好嬲!訂左坐月湯包,伏左!
28方一定要炖盅嗎?

男爵府

國民生產總值:5947

2019勳章

n班都要足2歲先可以返學喎... 得歲半最多只係返下playgroup唧

公爵府

國民生產總值:27342

我bb系滿3歲先至去返學既,各方麵比較獨立

男爵府

國民生產總值:5953

引用:我bb系滿3歲先至去返學既,各方麵比較獨立

原帖由 eTTe 於 13-06-03 發表
你囝囝有冇返pg or nursery ? 我都打算唔返呢些,足3歲才上學,想知道有冇其他人所講的問題發生

大宅

國民生產總值:1216

+3金熱血 畀面勳章 BK Milk勳章

我都想囝囝返playgroup但驚會易病

子爵府

國民生產總值:11665

回覆:有無18個月BB已返學

我仔11個月就返pg.又無試過比同學仔惹到病,我都想bb早啲入學,不過18個月返學等於變左細b.我都係等佢足歲先返n班

公爵府

國民生產總值:28749

畀面勳章

你是想托兒嗎

大宅

國民生產總值:3256

那些是學前班,,, 我都正在想緊....

禁止訪問

國民生產總值:919

侯爵府

國民生產總值:24606

叻叻勳章

政府唔比架哦....要2歲架

翡翠宮

國民生產總值:89211

BB防敏心得分享勳章

睇要讀咩嘢,年齡唔夠,學校唔收。

別墅

國民生產總值:769

回覆:有無18個月BB已返學

早一個月比阿仔返左一個月親子班,然後而家18個月,返獨立上堂的班(即係我唔可以陪坐)。一星期返2日,每次個半鐘,老師話可以比佢習慣下第時返學既模式。so far 返左2堂,只有第一堂從playroom返課室時見到我先爆喊,但第二堂就完全無喊。老師話只要途中唔好比佢見到我就無野。打算比佢習慣一星期兩堂後就試下一星期3堂。到2歲就上一星期5堂,好似pn咁。因為上年無幫阿仔報pn, 今年打去問,已經好多間都話太遲報名了。(新手媽媽,唔知阿仔4個月大時就要報pn班)

珍珠宮

國民生產總值:40129

我覺得太早喇,等BB在屋企玩下先。

男爵府

國民生產總值:8009

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 陪月勳章 2016畫展勳章 親子王國15週年勳章

未夠2歲可以番學,果D學校叫育嬰園,for零至2歲,除照顧仲有野學

複式洋房

國民生產總值:132

eTTe 發表於 13-6-3 19:37

我都唔想俾佢返N, 但係有啲人話唔返N班就可能無學校收讀K, 你報讀K班順利嗎?

喺屋企要教啲咩嘢令佢容易入K?

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.