意見反饋
義工

婆媳關係 今日: 81|主題: 26230

講咩都錯?

子爵府

國民生產總值:14015

不論係99眼中、係C6眼中,我講既說話就係錯,只要情緒激動少少就係我發脾氣,咁點解姑仔做同樣既事就係理所當然呀?

王國熱話
唔標價魚蛋價任意浮動,45蚊18粒仲想打記...
扶手電梯影裙底春 鹹濕青年斷到正
國泰洩940萬客私隱
豪宅女何文田寓所遭夫打傷額,挽GUCCI手袋...

大宅

國民生產總值:1155

回覆:講咩都錯?

因為你晤同條腸出,晤同姓

偷懶喵星人    發表於 13-6-3 18:40

男爵府

國民生產總值:5801

可能佢地覺得姑仔無得救呢

子爵府

如果只有99咁諗,我覺得冇問題,最大問題係連C6都係咁諗,姑仔有壓力就可以發脾氣,而我有壓力就唔可以,重要返工、執屋、洗衫、湊仔,最近重想我煮埋飯,我真係頂唔順勒,好想離開呀!

大宅

國民生產總值:1891

引用:如果只有99咁諗,我覺得冇問題,最大問題係

原帖由 mybabylove 於 13-06-03 發表

如果只有99咁諗,我覺得冇問題,最大問題係連C6都係咁諗, ...
咁點解佢地唔洗返工都唔做。。。大家平心靜氣傾下。。。工作唔係一個做哂 好辛苦架

禁止訪問

國民生產總值:514

引用:可能佢地覺得姑仔無得救呢

水晶宮

國民生產總值:74328

1•唔好將自己同姑仔比,人比人,比死人;更無理由搵個自己也瞧不起的人去比拼呀。鬥差乎?
2•少講少錯,自己都要增值一下,成為有智慧有內涵的人,字字珠璣,引經據典,無可指責之餘地。

公爵府

國民生產總值:28004

好媽媽勳章 醒目開學勳章

方方媽媽 發表於 13-6-6 08:41
1•唔好將自己同姑仔比,人比人,比死人;更無理由搵個自己也瞧不起的人去比拼呀。鬥差乎?
2•少講少錯, ...

好高深

子爵府

方方媽媽 發表於 13-6-6 08:41
2•少講少錯, ...

你講得O岩,我依家有工返,有收入,有書讀,我更要自我增值,成為可以獨立照顧小朋友既媽咪,我唔會比佢地睇死架!

加油!

水晶宮

國民生產總值:74328

mybabylove 發表於 13-6-3 17:46
不論係99眼中、係C6眼中,我講既說話就係錯,只要情緒激動少少就係我發脾氣,咁點解姑仔做同樣既事就係理所 ...

有一天,你的孩子都會問:
我貪玩唔做功課就比你鬧,揀飲擇食又話唔得,點解表哥表弟做同樣既事就理所當然?

今日你既經驗,就係他日最好既教材.
做好自己,得益既係自己.
係要比,都搵個品學兼優既來比.然後,努力超越佢地!

祝福你

珍珠宮

國民生產總值:43599

2018復活節勳章 BK Milk勳章

回覆 mybabylove 的帖子

無錯, 好多野, 經驗係跟我地一世..
提升eq, 自我增值, 祟高修維, 將會係跟我地一世的無形資產

我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

子爵府

多謝,我會再努力學習,成為一個就算冇男人都唔會死既女人!

(SORRY,打漏左隻字)

方方媽媽  成為一個男人無左你就會死既女人  發表於 13-6-6 15:08

複式洋房

國民生產總值:432

係d 99 眼中, 永遠只有自己仔女是對的, 人哋仔女一定係唔啱, 仲要我哋去接受佢哋既不是, 有年端午節, 我同c6攞d美心即糭返去, 佢未食過已經話d糭好油, 仲要話佢個女婿攞果d (稻香)就係靚, 到過年, 知道d海馬對佢有益, 就買咗盒返去, 佢把盒海馬"攝"係個書架度, 佢個女婿買返黎既安記即食魚刺就放係個櫃度,

所以唔單只講咩都係錯, 仲連送咩都係覺得唔好

複式洋房

我米一樣, d 姑仔 叔仔唔出聲講嘢就係冇問題, 我唔出聲就係我背後同我c6講話我"擺款", 佢都無理既, 話題唔啱梗係唔答爹啦, 仲要有時啱話題答爹都比d 姑仔"串", 咁無隱, 唔講好過講啦

10個99 , 9 個衰.

複式洋房

自己有份工有收入好緊要架, 費事比人話靠佢個仔養

男爵府

國民生產總值:5804

引用:不論係99眼中、係C6眼中,我講既說話就係錯

原帖由 mybabylove 於 13-06-03 發表
不論係99眼中、係C6眼中,我講既說話就係錯,只要情緒激動少少就係我發脾氣,咁點解姑仔做同樣既事就係理所 ...
道理好簡單,因為你係外人!永遠都係!

大宅

國民生產總值:1204

回覆:講咩都錯?

簡單d嚟講因為蕩母痴兒咪同佢哋顛!
我奶奶夠覺得佢個女比咩佢孫用都係好,我買咩都係差,跟住見到我買佢覺得好嘅就叫我幫佢買比姑仔個仔

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.