懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

如題。想知咩感覺

唔知點解今次會有咁既感覺冇做咩,但間唔中會有淡熱色既分泌物,仲有個肚下面既左側有時會有少少痛。

大宅

回覆 fanny3315 的帖子

我前年試過宮外。如果你懷疑,去照下陰超,子宮如果連胎囊都見唔到,就係宫外,。如果已經見到就不要自己嚇自己啦。

禁止訪問

回覆:anbandingdong 的帖子

禁止訪問

回覆:Yukisiuyui 的帖子

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章

引用:如題。想知咩感覺唔知點解今次會有咁既感覺

原帖由 fanny3315 於 13-06-03 發表
如題。想知咩感覺

唔知點解今次會有咁既感覺冇做咩,但間唔中會有淡熱色既分泌物,仲有個 ...
持續流啡之後見紅。無肚痛的。最後切左一邊輸卵管

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+fanny3315+於+13-06-03+發表

原帖由 qqlun 於 13-06-03 發表
持續流啡之後見紅。無肚痛的。最後切左一邊輸卵管
我反而係冇流啡冇見紅,但肚痛到出冷汗仲暈埋添!最後都係切左一邊

大宅

回覆 Yukisiuyui 的帖子

我唔痛, 住左一周醫院,最後幾日先流血, 切左一邊輸卵管. 你呢

大宅

回覆 qqlun 的帖子

我同你反應差唔多

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章

引用:回覆+qqlun+的帖子我同你反應差唔多

原帖由 anbandingdong 於 13-06-04 發表

我同你反應差唔多
你宜家點呀?有無再努力?

水晶宮

回覆:有冇jm試過宮外孕?

一check到bingo keep住某一邊特別奄奄痛 之後隔左個幾禮拜見紅 入院懷疑宮外孕 之後驗血 隔左兩日突然超肚痛同喪流血 最後緊急開刀切左一邊

從愛生憂患 從愛生怖畏 
離愛無憂患 何處有怖畏

大宅

有啊, e+15w啦, 覺的老天都係最適合的時候補償返給我呀

別墅

回覆:anbandingdong 的帖子

請問幾week check到宮外?

珍珠宮

引用:回覆+qqlun+的帖子有啊,+e+15w啦,+覺的老天

原帖由 anbandingdong 於 13-06-04 發表

有啊, e+15w啦, 覺的老天都係最適合的時候補償返給我呀 ...
一切順利

瑪瑙宮

引用:一check到bingo+keep住某一邊特別奄奄痛+之

原帖由 Cayee 於 13-06-04 發表
一check到bingo keep住某一邊特別奄奄痛 之後隔左個幾禮拜見紅 入院懷疑宮外孕 之後驗血 隔左兩日突然超肚 ...
我係間唔中一邊,同依家keep住都係有少少紅,聽你咁講真係有機喎

水晶宮

引用:Quote:原帖由+Cayee+於+13-06-04+發表一che

原帖由 fanny3315 於 13-06-05 發表
我係間唔中一邊,同依家keep住都係有少少紅,聽你咁講真係有機喎
你有見紅入急症啦!而家幾week?一入到去照唔到乜 佢可能叫你做手術 你堅持say no 佢就會幫你驗血架喇

從愛生憂患 從愛生怖畏 
離愛無憂患 何處有怖畏

男爵府

fanny3315 發表於 13-6-5 11:19

有 2 個方法可知道 ........

1) 快知道方法 (最準確) : 去婦科照陰超 , 好似 4-5 wks 都照到胎囊位置係咪在子宮內
2) 慢知道方法 : 驗 2 次 hcg 指數 , 但第一次驗同第二次驗要相隔 48 小時 , 如果數字有正常 2 倍升幅就正常宮內孕

其實唔係個個宮外孕都一定流血、流啡 或有痛感覺 , 有人無感覺都中 , 所以唔好靠估 , 快去 check !

瑪瑙宮

引用:Quote:原帖由+fanny3315+於+13-06-05+發表

原帖由 Cayee 於 13-06-05 發表
你有見紅入急症啦!而家幾week?一入到去照唔到乜 佢可能叫你做手術 你堅持say no 佢就會幫你驗血架 ...
咁又未睇呀,我之前個胎都有見紅,但同之前比今次冇咁多所以都未睇

瑪瑙宮

LuckyBBB 發表於 13-6-5 11:28
有 2 個方法可知道 ........

1) 快知道方法 (最準確) : 去婦科照陰超 , 好似 4-5 wks 都照到胎囊位置係咪 ...

我有咁既打算,因為依家先7WK幾,我怕去到又未有閃閃,所以想等多幾日,我見之前見紅其實都冇咩可以做,而個量又唔係太多,所以咪唔想睇住囉

點驗?係邊可以驗呀?

水晶宮

引用:Quote:LuckyBBB+發表於+13-6-5+11:28+有+2+

原帖由 fanny3315 於 13-06-05 發表
我有咁既打算,因為依家先7WK幾,我怕去到又未有閃閃,所以想等多幾日,我見之前見紅其實都冇咩可以做,而個量 ...
7wk幾可以照下喇 睇下岩唔岩位都好 閃閃都有架喇 好過係到擔心 不過宮外孕多數5-6wk 7wk幾機會唔大

從愛生憂患 從愛生怖畏 
離愛無憂患 何處有怖畏

瑪瑙宮

Cayee 發表於 13-6-5 12:44
7wk幾可以照下喇 睇下岩唔岩位都好 閃閃都有架喇 好過係到擔心 不過宮外孕多數5-6wk 7wk幾機會唔大

...

如果係咁今晚去診所照啦
其實我有諗去睇急症會睇得詳盡D,但係又好似好浪費資源

首頁

尾頁

跳至