懷孕前後

跳至

首頁
12345...60

尾頁

大宅

Re: 06年12月預產期準媽媽一齊交流下呀~~(part 2)

kennistong 寫道:
Dear all

good morning!

CatieMa
mother goose 這套教材要幾多$, 仲有係邊到有? 可唔可以比多d 資料我參考下?
Thanks!

kennistong,

我係kiss my kids (TST 海防道與漢口道交界, 二樓. )買, around $1,000到, total 4 box sets. 分別for 0-6 months, 6-12 months, 12-24 months and >24 months.

每一盒有一隻cd, 一隻vcd, 4 本書同一個公仔. and user guide (english), chinese 就要寄張回條去代理先有.

是童謠來的.

我睇過一本書"baby mind" 同另一本"baby heart"; 都話童謠,( 佢舉的例子就係 mother goose) 對bb的 語言發展及EQ都有幫助.

CD可以pre-natal 開始聽. VCD就最好大d, at least 6months 才用. (i prefer 12 months for better eye sight development)

小b鐘意聽mother goose 多過 disney world english 的 sing along CD

大宅

Re: 06年12月預產期準媽媽一齊交流下呀~~(part 2)

CatieMa 寫道:
我唔太淸楚, 只是有朋友用過, 佢話要成萬幾2萬.
可能佢幾年前買平d !

嘩! 而家要成4萬, 好貴喎

你有冇比歌仔bb聽呀? 我聽talk個dr.話bb會記得你聽開d歌的melody, 出世後播番比bb聽, bb會記得的, 仲會乖d定d.

well, 接近5萬. 千萬不要做分期, 息口勁高

大宅

多謝各位提醒.

糖水真係好鬼甜. 好彩有聽您地講之前唔飲水, 唔係我一定嘔

大宅

bakusensei 寫道:
[quote]
CatieMa 寫道:
我唔太淸楚, 只是有朋友用過, 佢話要成萬幾2萬.
可能佢幾年前買平d !

嘩! 而家要成4萬, 好貴喎

你有冇比歌仔bb聽呀? 我聽talk個dr.話bb會記得你聽開d歌的melody, 出世後播番比bb聽, bb會記得的, 仲會乖d定d.

well, 接近5萬. 千萬不要做分期, 息口勁高[/quote]

另外仲有一套叫 english time 3-4 萬. 我有朋友 dwe 同 english time 兩套都買左, 佢的comment 係 dwe 比較適合佢的bb.

洋房

我又係呀, 左
Dec 07 - 7.41 lbs/Dec 14 - 7.59 lbs/Feb 08 - 10.78 lbs/Apr 10 - 19.23 lbs/May 26 - 22lbs :-)

大宅

原來開左part two 都知添. 我仲未開始聽音樂呀, 唔知點解我聽住音樂反而訓唔著.

大宅

bakusensei

mother goose如果真係around HK$1000, 我都會考慮下, 因為尋晚同老公講起disney english world, 佢話太貴, 寧願張d$去玩多d playgroup, 等小b 同多d朋友仔玩, 甘先有亙動wor!

大宅

CatieMa

護協都有? 等我有時間上睇睇先!Thanks!

別墅

我都每晚開d歌聽住黎訓架, 都係d胎教既歌, 自己都好訓左wor. 唔知我訓左覺, 阿b聽唔聽到呢?

禁止訪問

大宅

我一早想報廣華不過報極都爆, 卒之自己落clubhouse 游水當產前運動...

大宅

我係贊玉上產前運動班 :)

伯爵府

我都冇上產前運動班呀 ~
e+行多d當運動law ~~

禁止訪問

大宅

kennistong 寫道:
bakusensei

mother goose如果真係around HK$1000, 我都會考慮下, 因為尋晚同老公講起disney english world, 佢話太貴, 寧願張d$去玩多d playgroup, 等小b 同多d朋友仔玩, 甘先有亙動wor!

yes, it's around HK$1,000 if u buy the whole 4 sets. @ separate set (e.g. the one for 0-6 month) is around $280

大宅

cherrymuimui 寫道:
咁你地有冇報生BB時點BREATH既班呀?

also in 贊玉. 1/11 &8/11

大宅

bakusensei

I will go to look look tmw!

Thanks!

大宅

cherrymuimui

我係浸會上, 不過, 仲未上堂, 會係下星期五!

你可以留意下護協, 佢地都好似有攪產前運動班!

cherrymuimui 寫道:
你地有冇上產前運動班呀?
我想報但唔知邊到有~~

大宅

黎料

我咪又同你一樣, 打去book 極都 book 唔到, 仲慘係連其他講座都full, 最后, 我就比在hK$1000 浸會賺, 上佢地攪既講座. 不過, 都可以接受, 因為上左三堂, 都有到唔少 gift!

我最后, 連廣華個file 都打去同姑娘講close, 我老公話, 你都唔諗住係佢到生, 唔好浪費時間去拉, 而且我又唔想去飲糖水, 所以我就打去close file la!

子爵府

kennistong,
我又係同妳一樣, 初初諗住睇埋政府估back up, 後來諗起次次要等個幾鐘check少少野就好懶, 改左幾次期都無去。
依家直情決定唔去政府生了, 所以都唔去睇了,加上上次佢又係話叫我返去飲糖水, 我真係怕怕, 所以give up囉。
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

首頁
12345...60

尾頁

跳至