自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我個仔剛滿十四歳,這半年我曰曰對住佢都感覺到佢高了很多,因為我望住佢的視線是不斷向上移,舊年暑假佢只到我下爬,而今已高我大約有2一3吋,我有5呎2吋左右,這半年他經常做一件事我相信是幫助増高有效方法一睡覺,一星期有幾天都睡超過十二小時以上,因學校在家附近,車程只需10分鐘回家大約四至五點鐘,一定話在學校做了功課,我準許他每天玩一小時電腦,期間我會比飯佢食先,因佢經常叫肚餓,太約6點半佢就會入房睡,一睡就睡到早上7點半超過12小時,初時我大約10點會叫他起床吃飯,但佢就話唔肚餓只想訓後來再沒有叫他,以前有聽醫生講訓得多會高,因為訓著時會產生一些激素幫助増高,我個仔好小做運動,食野又小爸媽都唔高,但半年高了無10吋都有8吋,所以我相信一定是睡得多才會高得多,如果你想孩子高多些,比佢地睡多些時間

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

回覆:青春期最簡單有效的增高方法

係呀,小朋友訓得多真係快高長大,不過要佢咁早訓 係好難,每天功課 温書 打機 攪得黎最少11點先訓

:-D :-D :-D

象牙宮

專家有講過小朋友每日要有十個鍾,中學生也要有8-10個鐘睡眠時間才會有好既骨骼生長的。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

中學生無可能六點半瞓、一星期起碼有兩曰放五點、另外有兩日要補習、题外話我仔上年也增長11cm 因進入發育階段、今年15歲只長高7cm

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

只要瞓覺就簡單得多

大宅

健康院沒有告訴你 ? 寶寶未來的高度, 大小是可以預測的?

大宅

訓得多係好,但咁訓發會做成惰性生活!連運動都冇仲影響健康,痴肥現象!!

禁止訪問

子爵府

估唔到齋訓覺都咁多人張此話題收藏

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

引用:健康院沒有告訴你+?+寶寶未來的高度,+大小

原帖由 jek 於 13-06-03 發表
點預測?

複式洋房

引用:健康院沒有告訴你+?+寶寶未來的高度,+大小

原帖由 jek 於 13-06-03 發表
點測呢?好想知呢?

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

thanks for sharing

伯爵府

我覺因人而議,我由細到大都好早瞓,都係正常高度5呎2,到我女小四,9:30瞓,最近去健康院檢查,佢高度竟然下跌,都唔知點解。

琥珀宮

回覆:longhoma_ 的帖子

十四歲仔由晚上六時半瞓到第二朝七時半,如果係我仔我覺得唔正常,奇怪點解要瞓咁多好似渴睡病,會在健康檢查時問醫生意見!這只是我個人感覺,希望樓主不要介意!我仔剛十三歲,過去一年亦高了好多,已高過我同家姐,向爸爸高度進發,我地係會盡比機會佢運動同食(一向偏瘦),而家 每晚食兩碗飯,在學校打波,weekend游水(keep住練好心肺功能同身型靚d)!

子爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 有「營」勳章

叫佢瞓真係難, 仲話瞓覺唔開心,

水晶宮

i think sleep 8 hrs per day is good

大宅

回覆 wailing601 的帖子

the nurse has a chart.
They will tell u L/M/S
my son medium large, 17 y/o is 5'10"
younger son is medium small

大宅

it's in every child's booklet

珍珠宮

2024年龍年勳章

我唔肯定關唔關事, 但我青春期時真係好幾次瞓醒覺時覺得自己高左.

不過我一向勁夜瞓的, 所以只可以話, 睡覺的時候會長高, 不過係咪越瞓得多越長得高就唔知了.
希望每天開心渡過 ;-)

大宅

多謝分享
但6:30瞓真係有d不可思議

首頁

尾頁

跳至