跳至

首頁
34567...54

尾頁

男爵府

Re: 0310小寶寶K1幼稚園生活點滴(Part 2)

夫人,
普通病下啫...你都可以亂諗野ge 真係服鬼左你呀....係ge係ge,大肚婆d情緒係比較難搞....你放心係度發曳喇 :wink:

yy,
有時買門診醫療保唔一定有著數嫁....好似知宇出世時,我有諗過買嫁,但....我屋企附近果個醫生又無cover,要山長水遠去我又唔多想,仲有...有d醫生好賤,醫療cover果d藥cheap d,自費果d靚d....好在,知宇好生性,佢一年都睇唔到幾多次醫生,最貴都係d針錢啫,呢d又無得claim

水晶宮

夫人,

仲咩無啦啦:-( :-( :-( :-( , 等我 揼 過你至得. 燒賣都係小病之嘛, 唔洗 :-( , 傻ge.

你快d笑番 , 先至襯番你個形象 -----> 有聲有色丫嘛. (雖然我對後者有唔同理解 ).

男爵府

夫人:

妳睇大家so關心妳呀
所以妳要努力d
快d happy番
:-P :-P :-P :-P :-P

大宅

[quote]
蕭夫人信箱 寫道:
我尋晚係樹唸 ,,, 係咪細既不利哥哥呢 :-( :-( :-( :-(

你吾好亂諗野啦,我樂樂e家好番好多喇,小朋友初初番學係 0甘架,只要主意要食多d有營養d food,就ok啦
我樂樂前一星期冇胃口,我係樂樂前:-( :-( ,樂樂乜都話吾食
我都吾知點好,而家好番好多喇
你都吾好甘擔心,你肚bb會知架

]

大宅

fi,
<不再做BB>
不再做BB,做自己要做既事,
不再做BB,不亂哭不亂叫。
乖乖不吵叫,乖乖聽教導,
碰上有問題,問老師,噢!
衣衫穿不上,身高多一吋,皆因我已長大了。
所以,不再做BB,做自己要做既事,
不再做BB,不亂哭不亂叫。

:lol: :lol:

珍珠宮

好媽媽勳章

多謝各位關心
今次呢件事, 我明顯地軟弱左好多
可能佢個病斷斷續續都almost 1 mth
個心成日想佢快d好番
好啦 ,,,, 佢好似有d野比你睇到時, 5洗24 hrs又黎過
d燒就好似梅花間竹咁, 1個禮拜又燒下, 下1個禮拜又冇事, 再下1個又燒番 :-( :-( :-( :-( :-(

我都明 ,,, 小朋友返左學1定多病痛, 但今次佢咁樣1病, 身體明顯虛左好多, 連e生都係咁講, 我聽完個心仲痛, 仲實 :-( :-( :-( :-( 曾經有個好好既朋友同我講, 佢上次經過做手術1亦之後, 又未補得好個身體, 就返學, 所以病左都有可能難d好, 我5g係咪, 不過 ................................

今朝9點2收到呀媽來電, 我心感不妙, 1聽 :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( 呀媽化燒買今朝又起燒, 咳都多左, 陳晚已經考考多, 5多咳架啦, 5g典解今朝又黎番:-( :-( :-( :-( 決定同佢轉e生 ,,,,,, 去第1城蟹馮宜亮.

9到我心實哂 :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(
大少, 二小姐, 請問有乜FUN庫呀.

大宅

夫人,
唔好太擔心,呢d野留比醫生去擔心,你就好好養好心情。
其實好多野婆婆已經幫你分擔,都係希望你唔好太過擔心,我地都好擔心架,你係呢度發洩完,就要笑番架啦,明嗎?

男爵府

夫人,
第一城馮宜亮開既葯一向都出名好重手架, 你睇佢之前, 唔該你三思呀!
你馬鞍山睇開邊個醫生呀? 婷婷睇開盧偉浩, 佢好細心, 如果燒賣無睇過佢, 試下叫你媽帶佢去睇下啦, 佢D葯比較溫和, 雖然唔係一食就會即刻好, 但唔會食完葯之後, 成個人散到九彩, TRY TRY啦! 希望燒賣快D好番啦!

珍珠宮

好媽媽勳章

十月媽咪 寫道:
夫人,
第一城馮宜亮開既葯一向都出名好重手架, 你睇佢之前, 唔該你三思呀! ===> e樣我知, 其實之前佢睇開Dr Fung先既, 不過次次去都鬼咁多人, 呀媽至同佢轉富寶果個鄧xx (5記得個名), Dr Tang次次都夾到佢架, but今次 ,,,,,,,,,,,

你馬鞍山睇開邊個醫生呀? 婷婷睇開盧偉浩, 佢好細心, 如果燒賣無睇過佢, 試下叫你媽帶佢去睇下啦, 佢D葯比較溫和, 雖然唔係一食就會即刻好, 但唔會食完葯之後, 成個人散到九彩, TRY TRY啦! 希望燒賣快D好番啦! =======> 我會話埋比呀媽知, 等佢選擇啦. 多謝

男爵府

夫人:

希望燒賣仔5d好番

fi:
唔記得問下妳...知宇好番晒未呀

男爵府

20,
個知宇...唉!佢直頭係玩野喇,佢只係被醫生望下就好似好返八成咁款,以家久唔久1-2聲咳囉,燒都無喎....但抗生素就食埋今day

男爵府

fi,
呢d叫做破財擋災, 呢d錢, 係要洗既!

大宅

夫人
我樂樂好番好多喇,今次我 旁你打走d吾舒服
[size=medium]快d走
]

男爵府

亞十,
今次貴呀.....成三百蚊呀,因為開左抗生素囉

男爵府

FI,
怪唔得畀個醫生望下都已經好左八九成啦, 原來成三百蚊, 不過你個醫生咁奇怪既, 初起發燒就畀抗生素? 駛唔駛咁緊張呀?

大宅

fi,
咁平時無抗生素醫生收幾多呀??

大宅

夫人,
今日燒賣仔點呀??

珍珠宮

好媽媽勳章

好多謝你地
到現時為止, 我未收到我媽咪既來電
希望佢仲係訓緊, 冇咩事啦.

聽我媽咪講, 食左d藥佢成個人都好攰

男爵府

夫人,
FINAL係咪都係睇馮宜亮呀?
燒賣瞓得, 咁應該都好快好架喇, 放心啦, 唔好咁擔心喇!

大宅

燒賣,
係囉,後日係你既大日子,快d好番去威威啦。

首頁
34567...54

尾頁

跳至