意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 52|主題: 127524

跳至
舊工人打來哭訴

大宅

國民生產總值:2865

今日舊工人打來話新工好辛苦, 初初見工話做一家三口, 點知去到係一家9口, 每日都勁多野做, 佢話日日煮8個大人飯唔緊要, 夜晚睡覺都一屋人, 佢要同先生太太BB一間房, 連廁所都唔敢去, 宜家仲要裝埋CAM, 佢話完全冇晒自由, 打來勁喊, 雖然佢做野唔係話好好, 平時有點懶, 但都算肯做, 見佢宜家咁真係有D難過.

王國熱話
發現老公有小三,應該幾時同佢攤牌,我...
決定放手了
呢啲出軌,真係份工都冇埋
點先可以令老公提高性趣

男爵府

國民生產總值:7591

回覆:water2002 的帖子

同先生太太bb一間房?有咩可能?唔太可信!

yuyueng  我都吾信!  發表於 13-6-4 11:46

別墅

國民生產總值:512

回覆:舊工人打來哭訴

佢講你又信

男爵府

國民生產總值:8349

2019勳章

咁點解佢唔繼續同妳打工要去另一家?
妳唔續佢?

3991  agree x 2  發表於 13-6-4 09:04

男爵府

國民生產總值:7792

同先生太太一間房?…咁都信?

琥珀宮

國民生產總值:156414

2019勳章

water2002 發表於 13-6-3 18:56
今日舊工人打來話新工好辛苦, 初初見工話做一家三口, 點知去到係一家9口, 每日都勁多野做, 佢話日日煮8個大 ...

一家9口, 現時社會 少有. 村屋? 9个人 3房 也要 千呎吧?

三代同堂? 很難得大家庭.
anyway 外傭所說 真假難分.

食平d 之后....
有的家庭, 好有計劃, "新抱. 女婿 孫.外孫" + 二老. 全家一起吃飯, 然后各回各家 zzz.
香港人有的真係好叻, 省錢方法之一.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。  

討厭衣来伸手 ,  饭来张口者 , 伸手党者。及想攻擊性就別討論交流吧。

公爵府

國民生產總值:26003

醒目開學勳章

引用:今日舊工人打來話新工好辛苦,+初初見工話做

原帖由 water2002 於 13-06-03 發表

今日舊工人打來話新工好辛苦, 初初見工話做一家三口, 點知 ...
1家9口 見agent時唔係講明照顧人數咩

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3824718&extra=page%3D1

公爵府

國民生產總值:29995

2019勳章 育兒性格勳章 睛靈勳章

cforcash 發表於 13-6-3 19:15
佢講你又信

樓主講你又

別墅

國民生產總值:875

下?甘盡?九個?

珊瑚宮

國民生產總值:103839

2019勳章 2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

引用:同先生太太bb一間房?有咩可能?唔太可信!

原帖由 maomama 於 13-06-03 發表

翡翠宮

國民生產總值:99033

2019勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

同先生, 太太, BB一間房??? 有乜可能呀? complain to Immigration, 一定告得入啦???

大宅

我係ftm,細仔都5歲,咪唔請囉
佢見工時係寫一家三口,但係去到先知咁多人,騎虎難下,先生話好快搬,咪做住先,宜家做左個幾月頂唔順,咪打來呻下囉。點解信佢? 點解唔信呢?佢知我唔會請工人架啦,佢冇必要騙我,而且佢番新工第二日已經同我講新老闆原來同公公,婆婆,2個阿姨,姨丈,舅父住。anyway,信就信唔信就算,大家討論下有d咁既騎呢家庭啫,佢都諗住今晚辭職搵新工啦

大宅

引用:同先生,+太太,+BB一間房???+有乜可能呀?++c

原帖由 lily-of-valley 於 13-06-03 發表
同先生, 太太, BB一間房??? 有乜可能呀? complain to Immigration, 一定告得入啦???
佢好細膽,唔敢

珍珠宮

國民生產總值:34822

2019勳章 狗年勳章 畀面勳章 DHA勳章 我的育兒心得勳章

引用:我係ftm,細仔都5歲,咪唔請囉佢見工時係寫

佢見工時係寫一家三口,但係去到先知咁多人,騎虎難下,先生話好快搬,咪做 ...
舊工人打嚟呻咪聽下囉!我信有呢啲家庭,因我嗰座個工人,請佢時得兩個老人家,完來日頭兩個孫過嚟食早餐,工人湊返學、放學、下午一早要去街巿,因二個老人+兩個女+兩個女婿+兩個孫,另外個仔兩公婆都住同一屋苑,每晚過嚟dinner重要帶飯第二日lunch,不過個工人又好崖得,做咗兩年又兩年,所以請工人真係講命水!

主 賜 平 安

公爵府

國民生產總值:26412

2019勳章

最唔可信的是先生太太bb同工人同房,太荒謬

侯爵府

國民生產總值:22869

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

有咩可能同先生、太太同房,就算工人肯,先生太太都唔肯啦!

大宅

國民生產總值:4268

agree

男爵府

國民生產總值:7732

agree

大宅

冇錢有乜出奇,你地唔信係因為太幸福
姐姐都唔信有香港人係咁生活,宜家親身經歷過咪信囉,佢話比人騙左,所以唔會繼續做呢家騎呢家庭

男爵府

國民生產總值:7732

引用:我係ftm,細仔都5歲,咪唔請囉佢見工時係寫

佢見工時係寫一家三口,但係去到先知咁多人,騎虎難下,先生話好快搬,咪做 ...
佢唔同佢d鄉里呻?

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.