嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

我用過 aprica, combi, babyzen yoyo, 係商場平滑既地板震既感覺一D都冇,但今日第一次用pliko mini,係同一個商場行… 感覺好震下 @@" 正常嗎?

大宅

回覆:pliko mini 推既時候感覺好震

唔好意思,離題問吓。 我想買架輕D嘅車仔,睇緊babyzen yoyo 同piko mini , 我見你兩架都用過,想請教下邊架好D!

大宅

回覆 lizlia 的帖子

我小朋友一歲,約20磅!
babyzen yoyo推既感覺好輕,唔需要用太多力,上鈄好輕鬆!推既時候屬於靜既車!又可放夾到兩邊掛不太重背包都唔易向後反車。但因為兩側及前面冇扶手包圍,只能靠安全帶!感覺小朋友曳的話好易兩邊反,向前的話又好易跌咁,不過我女冇跌過!訓覺時降到最低時,背包可能不能繼續掛後面,而且頭部貼近邊邊時,感覺會容易撞到!座墊較短,我個女吊腳!同埋座墊兩側的黑色帆布假扶手的魔術貼經常鬆脫,貼唔緊!但好似不太影響,所以沒理!

我最鍾意呢部車,收車時放電腦枱底唔阻人,好方便!而且坐地鐵唔一定要去寬閘機,普通的剛好過到!

pliko mini 我只用第二日!推既感覺比yoyo重!同chicco, aprica 700一樣重…摺起時只細aprica 700小小,又唔會話特別細!不過我個女非常鍾意 =_= 我配左佢新既扶手,好似包圍著較安全,唔扣安全帶都唔易跌。唔易反車,車後可掛重野!座墊較長,唔會吊腳!車身都屬於寬…

兩架車都有相同壞處:收車時座墊尾部會掂到地面,需用袋保護!

大宅

兩架收車時搬既感覺不輕!都重架!一架5.5kg 一架5.7kg …

珍珠宮

回覆:CoeyBB 的帖子

Pliko mini好smooth 冇震喎 你check下穩陣

大宅

回覆 creambb 的帖子

我去專門店問售貨員佢話係咁架喎,係避震… 但我同老公都覺得避唔到震咁 @@

大宅

回覆:CoeyBB 的帖子

唔該晒!問多句,你換車係因為囡囡吊腳?

大宅

唔係呀!yoyo 都用左一段時間了!yoyo 係 for我自己一個出街時用的…
換 mini 原因係雙向車用耐左會發出 " eat eat " 聲好煩,同埋好窄好細…所以換 mini…

大宅

回覆:pliko mini 推既時候感覺好震

明白啦!我再去shop 試吓,thanks !

首頁

尾頁

跳至