意見反饋
義工

婆媳關係 今日: 91|主題: 26238

跳至
99話唔可以喊

大宅

國民生產總值:1107

話說,我依家29w2d..岩岩去醫院探我爸,得知較大機會喉嚨的瘤係惡性,係朝早醫生同佢講既,我爸剛做完手術抽組織去化驗,所以不能說話,佢一邊寫比我睇一邊流眼淚,我真係好心痛,但都忍住,撐到返屋企係房終於都忍唔住喊左出黎,但係無喊出聲,99過左一陣問我野見到我喊緊好大反應話:你唔好喊丫,你大住肚喊個bb第時好難湊架,有咩你都要忍住丫,唔可以喊架,你依家唔係自己1個架,你大肚架。聽完我好傷心,我爸有事唔通連舒緩下情緒喊下都唔可以?佢眼中好似得個孫甘好無言,唔知會唔會係我自己反應大左,各位jm不喜勿插…

王國熱話
田源香滴雞精好唔好?
請陪月前一定要check 黑名單
坐緊月,可以做平板運動嗎?
蘇民峰楊天命陳正匡李丞責點揀好?

大宅

國民生產總值:3797

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:99話唔可以喊

我生完成日喊,我99都叫我唔可以喊,因為怕我喊得多,壞眼,老來會睇唔到野!

男爵府

國民生產總值:6678

大廚勳章

引用:話說,我依家29w2d..岩岩去醫院探我爸,得

原帖由 chichi613 於 13-06-03 發表
話說,我依家29w2d..岩岩去醫院探我爸,得知較大機會喉嚨的瘤係惡性,係朝早醫生同佢講既,我爸剛做完手術 ...
無事既!放心!!支持您!祝早日康復!!

子爵府

國民生產總值:12123

好媽媽勳章

呀99你唔關心下仲叫我忍,你咁樣好容易整喊我架mouth:
祝uncle早曰康復!你都take care

水晶宮

國民生產總值:65911

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

嗯。父母病左,係令人傷心。

不過你99都有一定道理,喊得太緊要,唔好講將來bb會易喊之類,就係喊得太緊要,好易早產。(唔係咒你,因為我都試過,真係傷心過度,作小產要訓床。)
不知所謂的乙陸!!!

大宅

國民生產總值:1518

你唔好咁傷心,爸爸的病會有得醫架!
99其實都係驚bb難湊你第時會辛苦啫!
老人家有時唔係咁識表達啫
你自己都要保重呀!

男爵府

國民生產總值:9659

回覆:chichi613 的帖子

奶奶好心安慰你姐,佢唔係想你唔開心,佢想你放鬆D姐

複式洋房

國民生產總值:224

回覆:chichi613 的帖子

希望你爸爸早日康复唔开心真係会影响BB的向好的方面想开心D

大宅

國民生產總值:3055

回覆 chichi613 的帖子

Relax and stay strong! Yr baby & your dad both need your support!

伯爵府

國民生產總值:15160

可能你99只是想安慰你,唔想你唔開心,大肚婆好易有情緒問題,你都係唔好諗咁多

男爵府

國民生產總值:9543

其實你現在既情緒會影響到bb 我跎第一胎…好開心 就算辛苦 但每日都笑…大b出世好易湊 好乖…跎第二胎 有好多事煩惱 吾開心 發脾氣 細b出世 扭到7彩…吾到我吾信…

侯爵府

國民生產總值:20691

唔好唔開心,祝世伯早日康覆

大宅

國民生產總值:1382

2019勳章

老人家想你但唔識表達啫,大肚情緒起伏太大唔係咁好,保持正能量,爸爸也需要你堅強健康呀!加油!!

子爵府

國民生產總值:14310

佢都系唔想你太傷心,系用詞不當啫,樓主保重,你而家有大有細,爸爸都唔想你辛苦!

大宅

國民生產總值:4230

我 99 都係咁講

大宅

國民生產總值:3026

話說,我依家29w2d..岩岩去醫院探我爸,得知較大機會喉嚨的瘤係惡性,係朝早醫生同佢講既,我爸剛做完手術 ...
癡q線,,,又係啲古老思想,,你喊出來仲好呀,唔好屈住呀!!!!唔使理佢架!!!佢地唔會站在你角度去諗,,正一癡線

大宅

國民生產總值:3765

佢冇從你角度諗啫
其實我認為喊出來,只要不太厲害,樓上jm講得啱,喊下可舒緩情緒
唔喊反而谷住谷住、屈住屈住又一樣對bb唔好。
唔好太擔心,把你所擔心的祈禱吧!祝福你爸爸早日康復

禁止訪問

國民生產總值:514

別墅

國民生產總值:656

我生完第三日因bb健康問題同情緒影響,足足喊左2wk,日晚不停喊,我媽媽都叫我不要喊,話入左風眼會矇,老左睇野吾清楚!我果2星期,早上起身真係眼矇矇,依家就冇野。吾知老左點。

btw, 希望你daddy好返,加油!

我好明白父母有事,我地做仔女點樣吾放心?!老公、奶奶、你daddy都會擔心你。
依家最重要係盡量叫自己吾好甘緊張,
公公一定可以好快出院!仲有2個月咋!加油加油!

男爵府

國民生產總值:8773

引用:其實你現在既情緒會影響到bb+我跎第一胎…

原帖由 Sunnn 於 13-06-03 發表
其實你現在既情緒會影響到bb 我跎第一胎…好開心 就算辛苦 但每日都笑…大b出世好易湊 好乖…跎第二胎 有 ...
都唔一定,我陀第一個,開心到飛起,但bb唔係太cheerful,到第二個因為係意外,我日日都愁爆,愁到生,但反而佢係個開心果!

樓主,不知怎安慰你,但不必想其他無謂事情,有情緒就抒發吧!

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.