意見反饋
義工

產前產後 今日: 19|主題: 240970

跳至
有無媽媽懷孕初期發現有淡啡色分泌, 肚間中有扯住不舒服, 怎樣辦?

大宅

國民生產總值:1623

有無媽媽懷孕初期發現有淡啡色分泌, 肚間中有扯住不舒服, 怎樣辦? 擔心中

大宅

國民生產總值:2361

BK Milk勳章

回覆:有無媽媽懷孕初期發現有淡啡色分泌, 肚間中有扯住不舒服, 怎樣辦?

我,之前7w睇過醫生,剩係俾一個禮拜要我訓,而家9w,間唔中又係中間扯住,聽日再睇醫生

子爵府

國民生產總值:13363

回覆:angelto777 的帖子

我6w.都係,去左睇醫生,最好睇一睇,同埋唔好郁太多

大宅

回覆:喵仔 的帖子

我又是肚一直不舒服, 去睇醫生他又說不用理會可能是我比較敏感, 但今天下班又有淺啡分泌,害怕中

大宅

國民生產總值:3404

引用:我,之前7w睇過醫生,剩係俾一個禮拜要我訓

原帖由 dadamatrix 於 13-06-03 發表
我,之前7w睇過醫生,剩係俾一個禮拜要我訓,而家9w,間唔中又係中間扯住,聽日再睇醫生

...
都係少少淡啡色分泌?
我以為少少唔怕添...

子爵府

回覆:esuperbaby 的帖子

你放心嘅可以等到聽日睇下仲有冇,因為原因有幾個,唔知開邊樣,如果覺得多或好唔舒服就一定要睇

公爵府

國民生產總值:27072

2019勳章

回覆:有無媽媽懷孕初期發現有淡啡色分泌, 肚間中有扯住不舒服, 怎樣辦

作小產 睇醫生請假幾日安胎 唔好操勞

大宅

回覆:namnamnamlolo 的帖子

已經立即請假bed rest 一星期

大宅

國民生產總值:2477

15週年勳章

我第一胎試過,要bed rest

大宅

國民生產總值:3404

引用:已經立即請假bed+rest+一星期 +

原帖由 angelto777 於 13-06-04 發表
已經立即請假bed rest 一星期
醫生點講?

大宅

回覆:esuperbaby 的帖子

尋晚瞓到今日中午, 好似見少左d分泌, 明天轉睇另一醫生再照下

大宅

回覆:dadamatrix 的帖子

我又係中間成日扯住坐得耐行得多就會痛, 仲有半夜胃痛, 作嘔+腰痛, 非常辛苦

大宅

回覆:喵仔 的帖子

錦醫生有無講點解會錦

子爵府

政府話宮外孕,私家話有機會作小產或著床性出血

別墅

國民生產總值:943

回覆:有無媽媽懷孕初期發現有淡啡色分泌, 肚間中有扯住不舒服, 怎樣辦

流啡小心啲,去睇醫生。。。我馱大囝冇流啡,但小便有血,今次馱呢胎就有流啡,仲有痛。。睇醫生,佢比咗安胎藥我食,叫我食到冇流啡為止。。。

小心處理。。

噶爸+噶媽=噶B
噶噶豬一家
=====================
雖說往事只能回味,但有事不能回避!

公爵府

國民生產總值:26765

回覆:有無媽媽懷孕初期發現有淡啡色分泌, 肚間中有扯住不舒服, 怎樣辦?

我琴晚都係咁﹐幾次toilet完都抹到淺紅色,但沒有鮮血,亦都冇肚痛。剛剛訓醒去toilet,冇見紅喇。可能係我琴日行得太多路。

大宅

回覆:kayicloud 的帖子

食左安胎藥肚會不痛嗎? 上星期放工回家就是行太多感覺肚很痛, 就是感覺陰道內連接肚有拮扯不適, 當晚便見分泌是淺啡色, 立即休息5天, 然後上班, 但回家後又再見這情況, 自從懷孕後肚腰就一直不舒服, 扯痛, 谷m感覺, 有時肚中間像針刺般, 感覺不安

複式洋房

國民生產總值:359

我今日啱啱10WK,頭先去廁所時發現有少少啡色同粉紅色,但個肚完全冇痛冇唔舒服,呢幾日都冇操勞過,咁要睇醫生嗎??

大宅

回覆:yukisnow1117 的帖子

你去睇醫生, 我剛看完醫生開左安胎藥俾我, 叫我要時時bed rest

別墅

國民生產總值:943

引用:食左安胎藥肚會不痛嗎?+上星期放工回家就是

原帖由 angelto777 於 13-06-05 發表
食左安胎藥肚會不痛嗎? 上星期放工回家就是行太多感覺肚很痛, 就是感覺陰道內連接肚有拮扯不適, 當晚便見分 ...
你去睇醫生先啦。。。我哋都係經驗之談,個個人嘅情況都唔同。。。

噶爸+噶媽=噶B
噶噶豬一家
=====================
雖說往事只能回味,但有事不能回避!

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.