自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆:我試左幾日巫婆湯

我後生果時曾經試過飲呢個湯1week瘦咗5kg(跟足餐單),但生完之後食就1克都無輕過!

男爵府

唔該!係咩餐單呀?咩巫婆湯呀?分享下啦各位!

子爵府

畀面勳章

引用:其實我覺得個湯幾好飲,好似雜菜湯咁,可能

原帖由 海妮 於 13-06-04 發表
其實我覺得個湯幾好飲,好似雜菜湯咁,可能我唔受得,飲完胃痛,唔敢再試
點煮嫁? Thank you

男爵府

我加左隻雞脾去煲,有少少油好d,無油好快餓。

伯爵府

畀面勳章

上星期飲~冇屁放~只係輕瀉左一兩次
加埋每天做30分鍾運動
一星期減左7磅~當中時間有偷食的

別墅

不如分享下個餐單e

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

屁屁係主要因為d登籠椒,我估,有d人食咗會有呢d反應

大宅

引用:勁放屁但無得去,胃痛同朝早第一次尿好大陣

原帖由 hhmum 於 13-06-03 發表
勁放屁但無得去,胃痛同朝早第一次尿好大陣味,但真係輕左。
大家飲完係咪咁

...
想問下係咪淨飲巫婆湯,其他咩都唔食?

男爵府

d屁臭唔臭 ? 我做開運動唔想影響到人

禁止訪問

畀面勳章 BK Milk勳章

伯爵府

虎到金來勳章

引用:我同樓主一樣,飲完胃痛,我前日第一日煲,

原帖由 海妮 於 13-06-04 發表
我同樓主一樣,飲完胃痛,我前日第一日煲,飲完係勁放屁,放屁唔係問題,最頂唔順係胃痛 尋日已經 ...
我吾理繼續煲來飮,個胃無咁痛放屁依舊但可接受(屋企人就慘D)但個肚成日好似無食過野,真的要忍口,成日去小便。

在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

禁止訪問

伯爵府

虎到金來勳章

巫婆汤 - 制作工艺
需要食材
1、洋葱、2-2.5斤、圆型。2、青辣椒、0.5-1斤、辣或微辣。3、芹菜、1斤。4、番茄(西红柿) 、2.5-3斤。5、卷心菜(叶菜)、1斤、扁圆型。6、食用盐少许。
煮法
1、洋葱去皮,用水冲洗干净,切成角形。

2、青辣椒用水洗净,切成小型块状,去除籽。(注:辣茎不去)

3、芹菜用水洗净,切成斜段。将以上5种菜放入大煲内,注满清水,翻滚后,慢火煲3小时左右,余下汤水即可,汤水可浓可淡,你可以用盐调制你喜欢的味道,但不能放入动物油类。

4、番茄用水洗净,切成小块状。

5、卷心菜洗净,切成三角形小块状。
6、将食材放到大锅子中熬煮到所有的菜变软为止,在喝前依自己的喜好添加盐、胡椒和香菜。(,除了每天建议可以吃的食物外,一觉得饿就喝巫婆汤,一大锅可以喝七天。 [2]
巫婆汤 - 饮食方式
第1天 只吃香蕉以外的水果配瘦身汤

第2天 吃水果和豆类以玉米以外的生菜配瘦身汤

第3天 除马铃薯外,生菜水果皆可随意吃,配瘦身汤

第4天 吃香蕉(最多三根)和脱脂奶配瘦身汤

第5天 吃300至700克牛肉加6个西红柿,多喝水和至少一次瘦身汤

第6天 牛肉蔬菜随意吃配瘦身汤,不可吃马铃薯

第7天 正常饮食加瘦身汤 [1]

禁止訪問

BK Milk勳章

伯爵府

熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我都想試

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

唔食牛...咁咪無得食呢個餐單囉~
別人笑我太瘋癲,我笑你們更低b~~

伯爵府

虎到金來勳章

引用:唔食牛...咁咪無得食呢個餐單囉~

原帖由 sitab 於 13-06-04 發表
唔食牛...咁咪無得食呢個餐單囉~
我都吾食牛

大宅

唔食牛可以用白煮或烤熟嘅雞肉or魚代替~
廿幾歲人一事無成,做人真無失敗  

水晶宮

2024年龍年勳章

我體質應該唔受得。。。
尋日飲左一日,今朝起身頭暈。。。
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

伯爵府

勁放無味既屁,但無輕到

首頁

尾頁

跳至