自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

老公成身出風癩。。。又itchy...有咩可以止痕?工作和家庭壓力大會有影響嗎?thx

you completed my life <3

水晶宮

回覆:風癩

anyone knows?

男爵府

沖個熱水涼會舒服啲,我生完BB後無啦啦都會出,痕到我頂唔順時,我會食粒鼻敏感藥

禁止訪問

回覆:null

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

我以前耐唔耐都會出,多數出得好勁,走去打支針即散

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

wendy333 發表於 13-6-3 23:10
沖個熱水涼會舒服啲,我生完BB後無啦啦都會出,痕到我頂唔順時,我會食粒鼻敏感藥

...

沖暖水好啦, 皮膚痕唔好沖太熱嘅水.

LuLuKiuKiu  agree!  發表於 13-6-4 11:47

水晶宮

引用:我以前耐唔耐都會出,多數出得好勁,走去打

原帖由 stepchk 於 13-06-03 發表
我以前耐唔耐都會出,多數出得好勁,走去打支針即散
打針幾錢?

stepchk  普通診所打,太耐喇,唔記得  發表於 13-6-4 09:19

伯爵府

引用:老公成身出風癩。。。又itchy...有咩可以止

原帖由 xxamiamixx 於 13-06-03 發表
老公成身出風癩。。。又itchy...有咩可以止痕?工作和家庭壓力大會有影響嗎?thx

...
我小學時一到春夏天,必定出,多數半夜。痕到顛,第二朝一早去睇醫生打針。打完針就無事。直到中學就無再出了~
醫生在大水坑站,如果就腳想去睇pm我話你知啦~

大宅

我一轉季都會出。我會自行食鼻敏感薬(平時睇醫生食唔哂),少食海鮮及牛等易引起敏感嘅食物。冲涼只用暖水和不否梘嘅沐浴露。

水晶宮

引用:我一轉季都會出。我會自行食鼻敏感薬(平時

原帖由 keio 於 13-06-03 發表
我一轉季都會出。我會自行食鼻敏感薬(平時睇醫生食唔哂),少食海鮮及牛等易引起敏感嘅食物。冲涼只用暖水 ...
不否梘嘅meaning is??

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

冇事丫麻

大宅

羗片擦身,好見效!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

xxamiamixx 發表於 13-6-3 22:49

...

如果太嚴重, 速看醫生. 因會窒息...

男爵府

畀面勳章

我會食治敏速,好 ok

以笑臉迎接每一天 , 以信心去對抗逆境  ^0^
一個人的快樂 , 不是因為他/她擁有得多 , 而是因為他/她計較得少 ^0^
因為愛,學會珍惜.因為愛,學會不捨.因為愛,你要學會放下.
每個人都有一顆慈悲心,視乎你有沒有好好運用它. 慈=施予別人快樂, 悲=拔走別人痛苦.

水晶宮

引用:冇事丫麻 +

原帖由 TMC3012 於 13-06-03 發表
冇事丫麻
佢昨 我很好

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:老公成身出風癩。。。又itchy...有咩可以止

...
想快就睇醫生,食藥,搽藥膏

水晶宮

引用:Quote:原帖由+xxamiamixx+於+13-06-03+發表

原帖由 Koala_Chu 於 13-06-03 發表
想快就睇醫生,食藥,搽藥膏
叫咗 不過佢唔聽。。話係情緒病引起

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由+Koala_Chu+於+13-06-03+發表

叫咗 不過佢唔聽。。話係情緒病引起
因為壓力同身體免疫能力低先出風癩。我試過連續出風癩9個月,中西醫都冇法根治,到辭工後不藥而癒

男爵府

2024年龍年勳章

阿仔由小四開始,逢考試前就出風癞

男爵府

2024年龍年勳章

引用:羗片擦身,好見效!

原帖由 naynay 於 13-06-03 發表
羗片擦身,好見效!
羗片?出緊時擦,定係平時沖涼擦?

首頁

尾頁

跳至