論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我懷疑我家姐姐係油麻地某“姐姐宿舍“帶佐d臭蟲返黎!!點解我會講,1.我放過炸彈係屋企,發現姐姐床最多!2.我姐姐呢排成日返宿舍放低d衫,行李,因為佢10號完約走人,所以近一個月不停返宿舍!3.姐姐同我講宿舍好污糟,無人清潔!佢比10蚊一個月當租金,亦有好多人出入同訓!!

大家睇下屋企姐姐有冇租果到,因為臭蟲好麻煩!!!我以家搞到好煩,我屋企從未試過咁,曱甴都冇一隻,以家要搵滅蟲公司!最慘係咬到囝囝成身紅腫!

男爵府

回覆 Shirleyng428 的帖子

好同情樓主!快些找滅蟲公司,建議將姐姐的床單被全部掉曬,因為不知裡面有多少蟲蛋。

伯爵府

所以我唔比姐姐去或返boarding house

我姐姐都話boarding house好dirty, 有蚤

我叫佢唔可以帶任何東西入屋without telling me! 我好驚啲同鄉會比野比佢,帶埋啲蚤入屋

伯爵府

引用:所以我唔比姐姐去或返boarding+house我姐姐

原帖由 pandaforever 於 13-06-04 發表
所以我唔比姐姐去或返boarding house

我姐姐都話boarding house好dirty, 有蚤
你啱!我黎緊果個我一定咁做!!

男爵府

回覆:我有野想講!!!

下!我姐姐成日話星期日番宿舍坐

男爵府

伯爵府

引用:下!我姐姐成日話星期日番宿舍坐

原帖由 moledy 於 13-06-08 發表
下!我姐姐成日話星期日番宿舍坐
最好少d,除非宿舍好乾淨!唔少僱主野已賴!!

珍珠宮

我唔比姐姐去

男爵府

Shirleyng428 發表於 13-6-9 14:53
最好少d,除非宿舍好乾淨!唔少僱主野已賴!!

但有時你阻止唔到架..星期日佢地放假..唔通我連佢去邊到玩都唔比咩? 就算你唔比..佢下次都唔講你知番左去..都可以講大話呀..

大宅

moledy 發表於 13-6-10 14:17
但有時你阻止唔到架..星期日佢地放假..唔通我連佢去邊到玩都唔比咩? 就算你唔比..佢下次都唔講你知番左去 ...

agree...my family will go to travel on 22-24 june...not willing stay her in boarding house before...because dirty...
stay at home...want she bring "people" come and steal the stuffs.....
discuss with agent: in boarding house because 佢開似露出尾巴了...but must bring her clothes to laundry

男爵府

BBBmama 發表於 13-6-10 14:34
agree...my family will go to travel on 22-24 june...not willing stay her in boarding house before.. ...

我都唔知原來咁DIRTY..之前佢都住左2個幾月攪VISA在澳門..好彩佢無比咁多蝨我屋企咋..因為我有未出世BB架MA

大宅

moledy 發表於 13-6-10 14:42
我都唔知原來咁DIRTY..之前佢都住左2個幾月攪VISA在澳門..好彩佢無比咁多蝨我屋企咋..因為我有未出世BB架M ...

oh no...but now because of safety of my assests at home...(even gold for wedding are in safety box!!haha)...not 放心stay her at home already...so...dirty 都要住住先...我怕返到連間屋都冇埋!!!

伯爵府

引用:Quote:Shirleyng428+發表於+13-6-9+14:53+

原帖由 moledy 於 13-06-10 發表
但有時你阻止唔到架..星期日佢地放假..唔通我連佢去邊到玩都唔比咩? 就算你唔比..佢下次都唔講你知番左去 ...
佢去阻止唔到,但佢一返黎就即刻沖涼,用熱水浸衫,如果有其他野帶番黎通知我一聲!呢個好睇大家關係係點,之從發生蚤蚤事件,姐姐一番黎即沖涼,浸衫,攞番黎ge野自動波同我講,佢亦同我講sorry知道搞到咁,佢話以後都唔上去,因為佢自己都驚!佢做唔做係一回事,但起碼佢有悔意!!!

男爵府

Shirleyng428 發表於 13-6-10 15:00
佢去阻止唔到,但佢一返黎就即刻沖涼,用熱水浸衫,如果有其他野帶番黎通知我一聲!呢個好睇大家關係係點, ...

唔係真係誇到咁呀? 多到知道自己D衫都見到有蝨呀?

伯爵府

引用:Quote:Shirleyng428+發表於+13-6-10+15:00+

唔係真係誇到咁呀? 多到知道自己D衫都見到有蝨呀?
唔係!以防萬一姐!你都識講阻止唔到去街,咁大家同一屋簷下都唔想佢去佐宿舍野番黎!仲有係人都沖涼嫁喇!用熱水浸一浸件衫有幾誇張!!

男爵府

Shirleyng428 發表於 13-6-10 15:32
唔係!以防萬一姐!你都識講阻止唔到去街,咁大家同一屋簷下都唔想佢去佐宿舍野番黎!仲有係人都沖涼嫁喇! ...

我唔係話用熱水浸咁誇呀..係話個BOARDING ROOM DIRTY到咁誇...

唉..我工人不嬲星期日去完街唔洗衫住架..佢過多2日先會洗番星期日番來哥d去街衫..

伯爵府

引用:Quote:Shirleyng428+發表於+13-6-10+15:32+

我唔係話用熱水浸咁誇呀..係話個BOARDING ROOM DIRTY到咁誇...

唉..我工人不嬲星期日去完街唔洗衫住架.. ...
佢自己同我講,點解果到咁多蚤,因為床蚤係印尼就同香港有曱甴一樣,好多over sea過黎香港首住係宿舍跟住先到我地屋企,其中一個本身有咁佢住宿舍咁咪野黎野去,之後有d姐姐又去宿舍坐咪野埋!!!我姐姐油麻地果間係重災區,10蚊一個月,佢話果到有三間房,每間房有三張look架床,每張訓兩個人,出面廳亦有人訓地下,冇人清潔,佢話好污漕!!!

伯爵府

引用:Quote:Shirleyng428+發表於+13-6-10+15:32+

唉..我工人不嬲星期日去完街唔洗衫住架.. ...
咁咪浸一浸淨係放假ge衫,順便手洗埋,之後先一齊過再用洗衣機洗!!

大宅

回覆:Shirleyng428 的帖子

想問下, 除咗仔仔無蔭功咬到紅哂, 其實點發現? 好驚!

伯爵府

引用:想問下,+除咗仔仔無蔭功咬到紅哂,+其實點發

原帖由 angelamenda 於 13-06-10 發表
想問下, 除咗仔仔無蔭功咬到紅哂, 其實點發現? 好驚!
冇嫁!係因為我都比野咬,你會feel到一上床就好痕!你可以望望我之前d post!!

首頁

尾頁

跳至