論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

咁多工人辭職, 但斷約要14天後出境, 即係話一定要14天內搵倒新工.

如果佢地唔係事前已經搵倒, 咁真係咁有信心14天內搵倒一份比依家更加好既工?

大宅

陪月勳章

引用:咁多工人辭職,+但斷約要14天後出境,+即係話

原帖由 heilongmama 於 13-06-03 發表
咁多工人辭職, 但斷約要14天後出境, 即係話一定要14天內搵倒新工.

如果佢地唔係事前已經搵倒, 咁真係咁有 ...
搵唔到咪做戲搵d NB家庭過檔,再到港時咪發癲扮傻再搵過lor!我都剛中完招

複式洋房

唔係好明, agent 話, 炒左既工人一定要14日後出境, 由last day 果日計。即係如果一個月通知既話, 佢可以有4x日搵工, 如果即炒就14日內搵工啦?
by the way, 我剛炒左一個到琴日剛剛14天, 第13天我見佢o係agent shop 出面同agent
既工人傾緊計。
其實如果我炒左佢, 但agent 唔報上去入境處, 佢係咪可以當完約或當佢炒老細魷魚咁搵新工既呢?

男爵府

引用:唔係好明,+agent+話,+炒左既工人一定要14日

原帖由 ka1874 於 13-06-04 發表
唔係好明, agent 話, 炒左既工人一定要14日後出境, 由last day 果日計。即係如果一個月通知既話, 佢可以有4 ...
你炒佢要立即傳真份文件去入境處架!所以入境處實知

別墅

我諗好多都得, 我炒個個, 一句廣東話都唔識, 行為閃縮, 又識偷懶, 都找到新工.

男爵府

ka1874 發表於 13-6-4 09:25
唔係好明, agent 話, 炒左既工人一定要14日後出境, 由last day 果日計。即係如果一個月通知既話, 佢可以有4 ...

有又可能.....她一早已想走, 揾到新僱主, 博你抄有錢收. 你又中佢招, 抄左有$$補貼去澳門旅遊下, 新舊僱主也有機票$補貼, 有錢玩, 有錢袋, 回來又TRY 下新僱主份工是否好做.

淨係在BK, 都見咁多POST, 話見工人, 工人話僱主太刻薄咁, 都係未離職.

我舊公主, 都係RESIGN, 本來我打算忍到完約, 她RESIGN仲好, 最終她選了很耐工, 揾到得先生太太要返工, 沒有孩子要湊的.

但我又真係好多謝位新僱主, 同我頂左作脾氣王, 現在個完約EE幾好. 起碼她有愛心會照顧孩子.

大宅

引用:我諗好多都得,+我炒個個,+一句廣東話都唔識

原帖由 winnie194 於 13-06-04 發表
我諗好多都得, 我炒個個, 一句廣東話都唔識, 行為閃縮, 又識偷懶, 都找到新工. ...
你炒果個是印定菲? 我剛剛請左一個印,又是一句廣東話都唔識,她在香港做了快兩年,前顧主不讀約,所以未完約就揾工。

首頁

尾頁

跳至