自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

Kubi 發表於 13-6-4 00:57
又咁啱喎!我亞婆同我c6亞婆都係話唔好跪向d細路,但佢兩位老人家係從未見過面,亦唔係同一個鄉下 ...
跪左會點

珍珠宮

引用:我想知大家屋企嘅6299或者屋企人有冇同你哋

原帖由 kawaii262003 於 13-06-03 發表
我想知大家屋企嘅6299或者屋企人有冇同你哋講過一啲有關對於bb嘅迷信野呢?大家分享下,纯粹大家分享!
我 ...
3,4床底放較剪唔驚整親咩

別墅

好媽媽勳章

引用:Quote:Kubi+發表於+13-6-4+00:57+又咁啱喎

原帖由 bluetulip 於 13-06-04 發表
跪左會點
大概係話個細路唔受得之類,即係好似吳萬達(三叔) 一跪周星馳就會暈咁上下

bluetulip  mouth:  發表於 13-6-4 01:12

子爵府

玩具勳章 睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我枕頭底放iPhone +

原帖由 快樂ma 於 13-06-04 發表
我枕頭底放iPhone
笑了!我通常林瞓都差不多無電會放床尾差電,所以枕頭底無

珍珠宮

回覆:大家屋企有啲乜迷信野?床枕頭底放把鉸剪

枕頭底放較剪?!

大宅

引用:Quote:Kubi+發表於+13-6-4+00:50+我亞婆又

原帖由 bluetulip 於 13-06-04 發表
我媽係不論日夜, 入屋就講.

唔好向小朋友跪.........我跪過好幾次, 老人家又無講d咩wor
因為你大,bb細,就好似你唔可以對你爸媽下跪咁,

bluetulip  明白, 以後會留意   發表於 13-6-4 01:12

子爵府

畀面勳章

bluetulip 發表於 13-6-4 00:22
有段時間我仔夜晚經常喊醒幾次, 仲係好淒涼果隻, 我媽就提議擺本通勝在床頭, 雖然我覺得作用不大, 但風水佬 ...
我老公家係相反...唔可以讚BB,要幫BB改啲難聽的乳名又要話佢蠢 / 曳 / 抵打...我話自己個女乖都畀人話

貓c9  以前D家庭, 要改BB名做阿豬阿狗, 驚佢養唔大.  發表於 13-6-4 16:24

瑪瑙宮

畀面勳章

我屋企大把風水陣,幾個月就搵師傅睇!

但5邊個教你?

伯爵府

oio1014 發表於 13-6-4 00:49
每次去完街返屋企時,一入門口要講:“xx( BB 名) 返到屋企,乖乖地。“
點解既呢?

男爵府

我枕頭底放iPhone
x2

伯爵府

畀面勳章

引用:我想知大家屋企嘅6299或者屋企人有冇同你哋

原帖由 kawaii262003 於 13-06-03 發表
我想知大家屋企嘅6299或者屋企人有冇同你哋講過一啲有關對於bb嘅迷信野呢?大家分享下,纯粹大家分享!
我 ...
.嚇親要摸耳朵
抱佢之前要同bb講邊個抱佢
呢兩個我99都好興:;pppp:我好吳明,嚇親梗係拍心口仔啦,你無聽過嚇破旦咩
第二話抱前叫名,我覺得無影響,99中意叫我吳會理,但我吳會叫!但到我細仔去改名既時候,我問個個廟祝,距話吳好!我返去話比我99知

Be crazy. Be stupid. Be weird. Be whatever. Because life is too short to be anything but happy.

伯爵府

畀面勳章

引用:Quote:bluetulip+發表於+13-6-4+00:22+有段

原帖由 onon2000 於 13-06-04 發表
我老公家係相反...唔可以讚BB,要幫BB改啲難聽的乳名又要話佢蠢 / 曳 / 抵打...我話自己個女乖都畀人話:ang ...
呢d經常聽,驚個b小器丫ma

Be crazy. Be stupid. Be weird. Be whatever. Because life is too short to be anything but happy.

複式洋房

我覺得自己在讀鬼故事

我自己有少少體驗。讀書的時候試過留長指甲,怎知每當留指甲,就會有不開心的事情發生,例如狗狗被鄰居投訴(我住屋村的),考大學名落孫山。。。 從此以後,我就不再留指甲。

伯爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+bluetulip+於+13-06-04+發表

原帖由 emimi 於 13-06-04 發表
我99佢地話改d差ge名先會好wo,例如鄉下話叫衰人,番薯等,我唔俾佢地改呢d名,佢地就叫我仔狗屎x!唔只我 ...
勁白痴:;pppp:距地興叫我仔做契弟又叫狗仔囉

子爵府

我枕頭底放iPhone
Me too

伯爵府

畀面勳章

引用:我屋企大把風水陣,幾個月就搵師傅睇!但5

原帖由 kuromi_kuromi 於 13-06-04 發表
我屋企大把風水陣,幾個月就搵師傅睇!

但5邊個教你?
功效大嗎?我都想!

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由+bluetulip+於+13-06-04+發表

原帖由 emimi 於 13-06-04 發表
我99佢地話改d差ge名先會好wo,例如鄉下話叫衰人,番薯等,我唔俾佢地改呢d名,佢地就叫我仔狗屎x!唔只我 ...
我阿爸係你99同鄉?當日佢同我講,阿仔未讀書唔可以叫全名。仲話"豬,牛,雞,鴨",喜歡改邊個?再唔岩,仲有"羊,狗,貓…"最後我改左"番薯"黎滿足下佢既要求。如果我再生,仔可以叫芋頭,女可以叫蓮藕。

不知所謂的乙陸!!!

男爵府

我枕頭底放iPhone

大宅

我媽咪教我小朋友嚇親要拍下心口揸下耳仔、返屋企時要同bb講聲\"返屋企lu\"、唔好讚d bb,乜都要講反話例如: 好曳/醜怪等、夜晚唔好幫bb剪指甲

大宅

引用:Quote:原帖由+emimi+於+13-06-04+發表我99

原帖由 chowqv 於 13-06-04 發表
我阿爸係你99同鄉?當日佢同我講,阿仔未讀書唔可以叫全名。仲話"豬,牛,雞,鴨",喜歡改邊個?再唔岩,仲 ...
俾你笑死

首頁

尾頁

跳至