意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 6|主題: 127521

工人叫我support 佢喎!

子爵府

國民生產總值:13002

菲傭,來我家半年,六月係佢還agent 費最後一期。今日同我講,church 有人幫佢手追討菲律賓嗰筆agent 費喎,有人教唆佢唔好還六月呢期數,仲話無論有乜人追佢、佢家人數都唔好比,even滋擾埋個僱主,仲話要搞大去入境處…下刪幾千字我叫佢唔好咁天真啦,佢之前上過菲律賓大使館,人地都話唔理你地錢銀瓜葛,你而家真係欠咗人錢你唔還,老公仔女比人搞邊個保你,你真係欠咗人錢就要還架啦,如果church 啲人有能力幫你追,even你哂loan都可以幫你啦都唔知班人有咩居心

王國熱話
請小編,負責管理facebook 同 ig ,出post,可...
健康營養食品公司招募( 可以在家工作)
[9:00-18:00] [12:00-21:00]聘大量荃灣區食品包裝...
急聘短期包裝女工

公爵府

國民生產總值:27460

回覆:工人叫我support 佢喎!

佢點玩我唔理佢,如因唔還錢攪到我屋企,我實同佢死過

大宅

國民生產總值:2889

我個bun做了四個月便成日話要去consulate攪嘢,難道去追回loan!

複式洋房

國民生產總值:491

我個個都係..佢話要我幫佢寫封信...唔知點好..佢其他做野樣樣都好..

侯爵府

國民生產總值:22869

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

回覆:工人叫我support 佢喎!

我個賓都係追菲律賓agent fee唔肯還最後一期loan,結果財務追魂call日日打來,我塞佢去agent度訓話同解釋一定要還loan,佢追錢佢嘅事,但唔好煩到我屋企,我話煩到我就炒,等佢可以返去菲律賓追到夠。

大宅

國民生產總值:3989

我個賓已經還完,但又去領事館,話可以claim返agent費
我擔心要break contract先可以claim返

大宅

國民生產總值:1072

貪污的政府, 為左錢, 連自己的國民都可以出賣, 最慘攪到我地e班用家

珍珠宮

國民生產總值:30237

2019勳章

引用:貪污的政府,+為左錢,+連自己的國民都可以出

原帖由 chanyeehang 於 13-06-04 發表
貪污的政府, 為左錢, 連自己的國民都可以出賣, 最慘攪到我地e班用家 ...
agree! 佢地啲人唔比agent fee 又想黎打工人,痴痴地! 不知所謂!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.