2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

洋房

BB差不多一個月大, 之前用Avent, bb 有好多風同埋食到忟, 現在試緊其他牌子睇下邊個啱BB. 用左幾日Chu Chu, bb 少咗風唔會食到忟, 但係訓訓下覺嘔奶的情況多咗, 正常嗎? 定係奶咀唔啱?

珍珠宮

少左風但又會嘔奶, 會唔會佢轉左CHU CHU後飲多左奶, 飽得濟?
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

洋房

回覆:小寶貝兒 的帖子

之前係歺歺2安人奶2安半奶粉, 3個鐘一次, 而家冇乜奶所以食4安奶粉, 都係3個鐘一次. 唔知関唔関事? 如果用啱嘅奶咀係咪BB唔應該成日嘔奶呢? Chu Chu 咀bb 食咗幾日越黎越順, 我諗梗俾BB keep 住用定係要再轉奶咀.

珍珠宮

jchan0305 發表於 13-6-4 02:07
之前係歺歺2安人奶2安半奶粉, 3個鐘一次, 而家冇乜奶所以食4安奶粉, 都係3個鐘一次. 唔知関唔関事? 如 ...
你試下減到3安, 但飲得密少少, 睇下會唔會係多得濟丫~ 可能係之前飲得慢, 好快落到腸, 而家飲得快左, 冇咁快落到腸, 所以易D嘔?
其實我女甚少嘔奶, 不過佢飲得唔多(尤其是細個果陣), 可能因為咁所以少嘔? 我都係估下, 如果再係咁成日嘔, 真係帶佢去睇醫生問下好D, 因為我女有個同學仔, 佢好鐘意食野, 但由細到大都係食到飽, 仲想食就去嘔, 嘔完再食, OR 喊得西利都嘔, 嘔慣左, 我驚會傷喉嚨呀~

洋房

回覆:小寶貝兒 的帖子

唔該哂. 今日問咗醫生, 嘔奶可能係飽得濟. 同埋BB而家有啲超榜, 要減食. 由原先3 個鐘一次變4個鐘一次.

珍珠宮

jchan0305 發表於 13-6-4 20:55
唔該哂. 今日問咗醫生, 嘔奶可能係飽得濟. 同埋BB而家有啲超榜, 要減食. 由原先3 個鐘一次變4個鐘一次.

...
希望減食後唔好再嘔啦, BB冇咁辛苦, 你都唔洗擔心丫麻~

首頁

尾頁

跳至