2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

別墅

幾時開始揸好

大宅

回覆 飛仔 的帖子

我上胎有朋友送左支Clarins 肚紋膏, 都ok, 但貴, 所以用完冇買, 搽一些body lotion 就算, so far肚紋唔多, 不過無論係肚紋膏或body lotion 要keep 住日日搽, 因為一出現左, 好難淡化.
一見肚就要搽, 而且唔係淨搽個肚, 去產前講座姑娘話係由腋下到胸, 至肚及大脾內外側都要搽. 未上堂都唔知.

別墅

回覆:有冇好的肚紋cream介紹

嘩,差不多揸全身,貴到抽筋,thanks

複式洋房

回覆:飛仔 的帖子

用oliver oil啦!早晚吾系遲d痕死

複式洋房

用緊musterla...話係歐洲銷量第一

大宅

Elemis啲人話好用
clarins 個油同cream都好快用哂

複式洋房

4個月開始茶美國雅兒!

大宅

回覆:hoiyee67 的帖子

我用較平的bio oil, 120一支可搽三個月,係萬0 or Watsons 都有得賣。聽人講其實搽咩都一定有肚紋,只係搽左會減淡,唔會完全冇,同埋睇下自己媽媽有冇肚紋,都有d遺傳

大宅

畀面勳章

我用梗Palmer's 同 mother care, 主要整胸, 肚, PAT同大脾.....暫時個PAT已出細條紋...

別墅

alphaomega 發表於 13-6-4 11:14
回覆 飛仔 的帖子

我上胎有朋友送左支Clarins 肚紋膏, 都ok, 但貴, 所以用完冇買, 搽一些body lotion 就算 ...
好易破產

別墅

多謝大家的分享及資料

大宅

陪月勳章

用緊呢隻美國有機Earth Mama Angel Baby Natural Stretch Oil , 又幾好wor, 好快吸收! https://www.facebook.com/honeyba ... ;type=1&theater
King Kong 全職爸媽大作戰https://www.facebook.com/kingkongmamadaddy
逢星期二在親子王國BK MILK分享我們家的故事!

別墅

Thanks a lot

禁止訪問

引用:4個月開始茶美國雅兒! +

複式洋房

我一有BB就搽 而家25wks已經有一兩條 細紋 好灰

複式洋房

回覆 alphaomega 的帖子

我朋友用完clairs都一樣出肚紋。

大宅

i plan to use bio oil

別墅

I use chicco. Good. Not oily. Cost only $200. I use beyord as well. Not cheap. $1100 for three bottles od organic oil. The quality is just average. I don't like its oily natur, but its moisturizing.

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投 BK Milk勳章

OliCash 發表於 13-6-7 11:56
我用較平的bio oil, 120一支可搽三個月,係萬0 or Watsons 都有得賣。聽人講其實搽咩都一定有肚紋,只係搽 ...
bio oil可以同fb賣家買, 係大支裝, 只係$170, 可以搽到生喇! 有需要pm我比電話你, 我身邊所有朋友都幫襯呢個賣家架!

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投 BK Milk勳章

我用bio oil, 寫明12wk先可以開始用, 另外我有大量mustela sample, 所以早上搽mustela, 沖完涼就搽bio oil, so far到e+ 26w4d都無紋

首頁

尾頁

跳至