自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:睇到你呢條新聞才見到第三任妻子係我舊同學

原帖由 elong 於 13-06-04 發表
睇到你呢條新聞才見到第三任妻子係我舊同學
好不幸呀你舊同學。。。

男爵府

木土土 發表於 13-6-4 09:40
尋日有人開post話個鄰居多事,我真係覺得個鄰居做得好啱,希望幫到個小朋友!

...

直頭救左個小朋友
洋房, 複式洋房, 別墅, 大宅, 男爵府, 子爵府, 伯爵府, 侯爵府, 公爵府, 珍珠宮, 水晶宮, 翡翠宮, 珊瑚宮, 瑪瑙宮, 琥珀宮, 象牙宮, 寶石宮, 榮譽會員, VIP, 官方特派專員, 王國會長, 家長會會長, 管理員, 超級版主, 版主, 彩鑽殿, 天珠殿, 雲母殿

男爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

子爵府

我諗尋日開post既姐妹並不知道事實系甘樣,只是就一個正常13歲小朋友被獨留家中的嚴重性
不過,周生真是好衰格,只見新人笑,根本系燥底,個小朋友有問題,家人一定比照顧正常小朋友辛苦,但好明顯他放棄個小朋友,連基本請個工人姐姐比他都冇,仲話人地幫他變成害他,個小孩去保良都好過比他照顧!

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

似BAND房

wasabi_s  我都係咁稔  發表於 13-6-4 17:33

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:***周啟生咁樣對個仔,好可憐呀***

小朋友好可憐

追追逐逐  分手再失戀   

只為尋你    伴我一生

子爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

禁止訪問

回覆:up88 的帖子

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20130604/51454560

52歲的音樂人周啟生,前晚深夜疑獨留13歲有學習礙的兒子在家,其子獨個兒在街上蹓躂,鄰居見到報警處理。周啟生被警方以涉嫌「對所看管兒童或少年人虐待或忽略」拘捕。

周啟生今日喺商台電話訪問時表示,事件正在調查中,所以敏感內容不能談及,他說:「我個仔絲毫無損,我已經搵兩個人日夜睇住佢,如果對鄰居做成滋擾我向佢哋道歉。」

不過周啟生指香港對其兒子有同樣問題的兒童,沒有太大關注,他表示:「社會冇畀資源喺呢個問題,盲、聾同唐氏綜合症都有學校。」他強調有考慮帶同兒子出外工作並說:「平時我去做嘢都帶埋佢,一日有一半時間都照顧佢。佢有時吼我瞓咗會去按人門鐘,又唔識聽中文,我日日8點都送佢返學,真係超級錫佢。」

此外,周啟生透露現時不可探望兒子,更擔心失去撫養權,他說:「如果搵到更好教育畀佢,我又可以探佢的話我接受。我都負咗呢個責任6年,其實有諗過過幾年帶佢離開香港。同埋虐兒呢個字放喺我身上,我只可以話自己疏忽咗。」

伯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

如果搵到更好教育畀佢,我又可以探佢的話我接受。

其實佢講到出晒面... 如果有人幫佢照顧,間中俾佢探下,佢"lur"飯應!!!!!!!!

yinyinBB    發表於 13-6-4 17:55

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:up88 的帖子

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

陰公
人就是如此!喜歡隨著環境轉變.是對是錯,當下覺得好玩就不顧後果!做了媽媽時常會大罵孩子的好奇.好勝心.但做媽媽的會否反醒自己也不是如此!

大宅

「我個仔絲毫無損,我已經搵兩個人日夜睇住佢,如果對鄰居做成滋擾我向佢哋道歉。」

唉..晒鬼氣..係囉,有人日夜睇住都跑到街wor...:;pppp:
仲話絲毫無損,佢咁跑街法~大吉利是~難保有日會冇損lor
同埋個鄰居唔係覺得你個仔滋擾佢地~我諗係覺得你個仔可憐,同擔心佢多d囉..

珍珠宮

silly_shan 發表於 13-64 17:11

其實佢講到出晒面... 如果有人幫佢照顧,間中俾佢探下,佢 ...
咪係!如有工人!我不明白怎可以三更半夜走去馬路無人知??

大宅

hashtag影視迷勳章

佢咁神化,好好奇點解仲會有女人肯嫁俾佢

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

我噚晚睇左條片都覺得好心酸~間房定屋好似黑蚊蚊~乜都無咁~小朋友好可憐

大宅

應該係自閉症呀

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:Anpanmama+發表於+13-6-4+17:08+http

原帖由 silly_shan 於 13-06-04 發表

其實佢講到出晒面... 如果有人幫佢照顧,間中俾佢探下,佢 ...
係呀,仲話自己已照顧佢六年,係你生架,你照顧佢應份 wor

珍珠宮

望入佢屋企...都嚇一嚇....勁亂.....
又唔理個仔.....

首頁

尾頁

跳至