意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 27|主題: 127514

照顧初生嬰兒..問題一大籮...

大宅

國民生產總值:3623

依家個賓姐..用左一年..照顧2歲大女兒都無咩問題..同大女相處得很好,清潔都很OK...係煮野難食左D..不過因為我自己愛下廚,所以問題不大...

但上個月我生了第二個B...全程自己湊,,,呢幾日頂唔順,,病左,,叫佢餵一餐奶,,陰公,,餵左一個中,,先食得1/2...同我講BB訓左唔食,,我算!!!!尋日見佢餵奶,,D奶完全唔流落個奶咀頭度..個奶樽完全係水平狀態...阿B全程飲空氣...火都黎埋..講完你仲要好似我話錯你咁...

唉...有工人好似無工人咁...坐緊月我煮埋比你食都算..重點係你完全幫輕唔到我湊B...

好煩....

王國熱話
曾經是一對的藝人
出前一丁新年禮盒
讀緊幼稚園的媽媽爸爸請俾d意見
呢份工應該幾適合FTM做下兼職?

男爵府

國民生產總值:8349

2019勳章

引用:依家個賓姐..用左一年..照顧2歲大女兒都無

原帖由 林小虎 於 13-06-04 發表
依家個賓姐..用左一年..照顧2歲大女兒都無咩問題..同大女相處得很好,清潔都很OK...係煮野難食左D..不過因為 ...
佢地係無乜呢啲意識架。

妳有冇陪月或家人幫手,逐樣點佢點做。nb 要求高過小朋友,衛生,安全等一定要目及到佢實,做熟左仲要間中抽查。

我最初都好嘔血。好在陪月做醜人下下跟住佢督佢做,等陪月走左到我又目及到我放完產假先放比佢一個做。

大宅

國民生產總值:3623

回覆 Handsomewoman 的帖子

得我自己一個~T^T無老人家幫手~

別墅

國民生產總值:542

我都有兩個小朋友, 我明白你的苦況...

以前我個姐姐為左玩電話, 試過用下巴夾住個奶樽餵, 又成日話入房同BB玩, 結果又係自己玩電話......但我呢個姐姐人品好好, 煮野好食, 清潔OK, 鍚小朋友, 個期佢"十月芥菜", 我都無辦法, 只要小朋友無整親, 有飽飯食, 我只好多D 留意佢.

我而家個姐姐, 都係做野OK, 但只鍚妹妹, 唔錫哥哥, 妹妹日日都著到好靚, 但佢唔幫哥哥梳頭抺面, 有時我提佢做, 有時我自已做....

鐘唔鐘意newborn bb 有時係性格問題, 你俾多幾次機會工人, 睇下有無改善.......真係好差, 就只可以自己湊, 或者請人湊.

男爵府

國民生產總值:8349

2019勳章

引用:回覆+Handsomewoman+的帖子得我自己一個~T^

原帖由 林小虎 於 13-06-04 發表
回覆 Handsomewoman 的帖子

得我自己一個~T^T無老人家幫手~
咁妳唯有做一次佢睇,再叫佢做比你睇下啱唔啱了

子爵府

國民生產總值:11778

2019勳章 BK Milk勳章

我報左楊震揍NB的COURSE俾工人, 好有用, 你可以試下. 你上網SEARCH 楊震 WEBSITE就見到.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.