意見反饋
義工

自由講場 今日: 5221|主題: 1016885

白癡!天水圍配套好,有空間接收跨境學童

公爵府

國民生產總值:26032

點呀!去了上水、佔領屯門元朗,而家仲話天水圍配套好,有空間接收跨境學童!!!!

係未白癡呀!!已經怕阿囡小一時點爭!仲要同佢地一齊!超憎!

子爵府

國民生產總值:13735

2019勳章

天水圍幼稚園晨早已經被攻陷,小學係遲早而且係無可避免都會被攻陷。我個仔E家K1,亞囡9月讀K1,過兩三年揾小學真係好頭痛。

應該要俾有住址証明D小朋友揀左學校先啱

wcpcelia    發表於 13-6-4 11:14

子爵府

國民生產總值:13735

2019勳章

天水圍幼稚園晨早已經被攻陷,小學係遲早而且係無可避免都會被攻陷。我個仔E家K1,亞囡9月讀K1,過兩三年揾小學真係好頭痛。

應該要俾有住址証明D小朋友揀左學校先啱

男爵府

國民生產總值:8814

畀面勳章 BK Milk勳章

男爵府

國民生產總值:8379

BK Milk勳章

成班擦鞋精政府!
囉啦霸啦用盡佢啦大6人! 加油呀! 囉唔盡著數既你地會成個星期訓唔著o架!

寶石宮

國民生產總值:274574

回覆:白癡!天水圍配套好,有空間接收跨境學童

又嚟

男爵府

國民生產總值:8652

落馬州去天水圍巴士,多到好似地鐵咁,幾分鍾一班,呢條路咁方便,難怪比有心人睇中!

民房

國民生產總值:0

2019勳章

其實可以考慮計分制,例如第一優先是父母子女都是香港出生,主要居住地是天水圍。第二,父母是香港人,子女不是香港,主要居地是天水圍。

上貝    發表於 13-6-4 10:49

伯爵府

國民生產總值:19281

唔好話天水圍,深水步一早已經係咁

其實好多區都係

翡翠宮

國民生產總值:78964

大陸空間唔大過香港?揾個港人上去開學校,躝番哂上去讀啦!

貓山公主  邊個俾錢﹖咪又係HK人~  發表於 13-6-4 12:06
世上已無安樂土,人人以傷人為樂

公爵府

國民生產總值:29038

熱血勳章 好媽媽勳章

新的一天...希望真的有新的希望吧...

珍珠宮

國民生產總值:40029

我唔想第時d小朋友學到周身爛達達,隨便放金,講"他媽的"仲流利過英文

珍珠宮

國民生產總值:48416

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

元朗已被攻陷了,
我個女今年讀K1, 差D揾唔到學校呀

珊瑚宮

國民生產總值:118279

引用:成班擦鞋精政府!+囉啦霸啦用盡佢啦大6人!+

原帖由 meian 於 13-06-04 發表
成班擦鞋精政府!
囉啦霸啦用盡佢啦大6人! 加油呀! 囉唔盡著數既你地會成個星期訓唔著o架! ...

令人厭惡的用公油,吸私油。

子爵府

國民生產總值:11772

我住屯門依家都已經好多跨境生 .. 唉 我個仔3年後升小鄧要同佢地爭 希望政府可以幫下我地班香港媽媽喇

翡翠宮

國民生產總值:83798

引用:元朗已被攻陷了,+我個女今年讀K1,+差D揾唔

原帖由 小肥楊 於 13-06-04 發表
元朗已被攻陷了,
我個女今年讀K1, 差D揾唔到學校呀
我仔下年K1,所以我好擔心搵唔到學校

小肥楊  快D揾多幾間先,  發表於 13-6-4 12:19

翡翠宮

國民生產總值:83798

正苦正垃圾,乜鬼野規劃,大陸又跨境落黎讀,元朗又起左咁多大型屋苑,但元朗既學校我睇唔到有多到,唔夠位又要去天水圍讀!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.