2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:各位媽咪牙b踢得勁唔勁牙?

我個囡朝早6點零,11點,下晝3點零,夜晚十點零準時起腳,肚餓踢得勁,食5飽會踢我叫我食飽d

前日Feel到佢玩我條腸,5知有冇關係,我已經3日冇便便了

照4d時,吮手指打喊露,打開眼,又扮怕羞雙手遮面,仲食埋腳指添,e生話佢玩瑜珈

別墅

MommyPanel勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章

我個BB成日踢,每當我放隻手在肚上就會有反應,而佢近排成日打C egg。我c6用聽筒聽肚時,佢會跟住聽筒位置去踢,好得意。

別墅

MommyPanel勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章

引用:想問打see+egg同踢係點樣分㗎? +

原帖由 hnababy 於 13-06-04 發表
想問打see egg同踢係點樣分㗎?
打C egg 係好似打木魚或節拍機咁,細細力不停動,你摸佢都唔會停,通常幾分鐘就會停,但踢就不規則同力度時大時細,你摸佢,佢有時會停,亦有時會踢多你幾下。

複式洋房

我都覺食飽後和夜晚訓覺前係踢得勁D架~~~
老公肉眼都見到肚皮郁!
未有花紋住,不過黑色素好勁!!面有出斑之餘,條頸仲多左黑色小點點!!

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

amour0331 發表於 13-6-5 09:19
我都覺食飽後和夜晚訓覺前係踢得勁D架~~~
老公肉眼都見到肚皮郁!
未有花紋住,不過黑色素好勁!!面有 ...
我條頸都出左好多呀! 一粒粒好似d焦咁! 勁樣衰! ... 不過醫生話生完就會無喎!

珍珠宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

好勁,成個李3脚咁

大宅

我真係分唔到佢幾時打egg呀??(真無用)

大宅

阿仔有踢呀, 仲越來越大力, 肚皮好似波浪咁又上又落, 好有趣, 有時會踢到我痛, 但我都好ENJOY, 佢唔郁我反而驚
相比起以前佗阿女, 佢唔多郁咖, 更加唔會踢到我痛, 可能女仔係比較斯文
個肚無花呀, 我成日提住自己要R都唔好咁大力, 怕有肚紋
沈師奶

複式洋房

B仔踢得好大力呀
我個肚近肚臍位一個大圈咁"魚"黑晒呀... 唉... 醫生話o個個位皮薄... mouth:
回覆 umi715 的帖子

Hello umi715 , 胎兒一日一日大,子宮向上升頂住個胃,有時有肚脹唔肚餓既感覺,唯有少食多餐,食多元化嘅食物吸收唔同嘅營養。另外,有時媽媽想同佢傾計牙B就休息,有時媽媽要休息佢就係度踼, 控制唔到BB作息時間,不過佢活潑就表示牙B係肚度成長得好健康喇。
我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

大宅

引用:B仔踢得好大力呀我個肚近肚臍位一個大圈咁"

原帖由 dendenbobo 於 13-06-05 發表
B仔踢得好大力呀
我個肚近肚臍位一個大圈咁"魚"黑晒呀... 唉... 醫生話o個個位皮薄... ...
我都係wor

大宅

好勁。。。佢好似喺裡面出連環拳

男爵府

BK Milk勳章

勁郁....日日開party

首頁

尾頁

跳至