意見反饋
義工

產前產後 今日: 25|主題: 240967

中醫安胎

複式洋房

國民生產總值:270

請問JM們你地有冇試過懷孕初期睇中醫?吾知好吾好呢?

子爵府

國民生產總值:11352

回覆:中醫安胎

我有睇,中醫叫我飲多d花膠湯,12太保唔洗咁早飲!

男爵府

國民生產總值:9074

我3個月前先剛剛小x,一直睇中醫調理。個中醫話我曾小x過,頭3個月唔穩定,都係keep住睇中醫安全d。不過我覺得如果搵到個中醫係夾既就可以keep住睇,無問題既。

男爵府

國民生產總值:5192

2018復活節勳章

有!我初期有流啡,睇完中醫飲左第二劑即停

大宅

國民生產總值:3154

回覆:virgingin 的帖子

我有飲中藥,飲到三個幾月就停了,係每日飲的,因BB弱。

別墅

國民生產總值:791

有呀!一有咗便一路keep住睇。中醫會睇你什麼體質叫你介口比安胎薬。之後又幫你補腰開胃等。流血都有止血薬,西醫就主要產檢等。

複式洋房

國民生產總值:270

回覆:laujoejoe 的帖子

我的婦科都系話我B比同時期的B弱點!你睇左中醫幾耐?同埋阿B系咪真系強壯左?

大宅

國民生產總值:1333

Labeba 發表於 13-6-4 10:13
我有睇,中醫叫我飲多d花膠湯,12太保唔洗咁早飲!

想請問花膠之外, 要加咩一齊煲湯呢, 我都想煲黎飲呀, 謝謝!

別墅

國民生產總值:905

回覆 virgingin 的帖子

我中期都有睇中醫, 因我啲皮膚好差, 睇西醫都無用, 中醫話唔夠血, 所以都有飲中藥調理兼安胎, 佢仲幫我針灸添。我個中醫係教陪月的, 所以都應該安全放心…

子爵府

國民生產總值:11352

引用:Quote:Labeba+發表於+13-6-4+10:13+我有睇

原帖由 evamouse 於 13-06-04 發表
想請問花膠之外, 要加咩一齊煲湯呢, 我都想煲黎飲呀, 謝謝!
我都唔知呀,係我媽咪同99煲俾我飲

大宅

國民生產總值:1623

回覆:evamouse 的帖子

我中醫話花膠煲准山, 杞子, 茨實, 蓮子, 豬展最平和

大宅

國民生產總值:1333

angelto777 發表於 13-6-4 12:52
我中醫話花膠煲准山, 杞子, 茨實, 蓮子, 豬展最平和

等我都煲下先, 謝謝!

大宅

國民生產總值:1939

可以飲桑寄生蓮子茶,安胎人人都可飲到生。

別墅

國民生產總值:913

中醫好,d藥幫到手,飲完都放心d

大宅

國民生產總值:1754

MommyPanel勳章

我今日都去左睇, 中醫話我寒底, 唔可以食花膠呀~同埋話我個BB弱.但生命力強 而家26週呀. 搞到我同老公都有D擔心, 我有個媽媽朋友話唔好飲中藥. 但老公話中藥冇問題, 可以飲黎調理下我同呀B.... 中醫仲話suppose我呢個週數佢已經把到係仔定女. 但呀B弱, 把得唔係好清楚...... 所以今日之後, 我諗飲咩補野都應該要知道自己身體係咩底子先好~

大宅

國民生產總值:4178

PLUTO_JOEY 發表於 13-6-4 11:22
回覆 virgingin 的帖子

我中期都有睇中醫, 因我啲皮膚好差, 睇西醫都無用, 中醫話唔夠血, 所以都有飲中藥 ...

邊個中醫,可否PM我?

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.