自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 熱血勳章 畀面勳章

六月中想跟團去台北, 請問邊間旅行社平同好 ?

台南地震如影響台北嗎 ?

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

你又無講同行既人既年齡~ 同埋想玩既景點.. 好難俾意見~~

但去台北點解唔自由行呢?

子爵府

引用:你又無講同行既人既年齡~+同埋想玩既景點..

原帖由 sweeticandy 於 13-06-04 發表
你又無講同行既人既年齡~ 同埋想玩既景點.. 好難俾意見~~

但去台北點解唔自由行呢? ...
一來未去過,二來有老人家小孩,所以想跟團,因未去過台灣,聽人講好似多數第一次都係台北,九份之類,有冇好介紹,謝謝!

男爵府

回覆:amych 的帖子

本來我地7月中自由行,但而家唔去啦!安全第一台北啱啱3級,台南台中6級,所以有D驚,玩啫,去第二度都無所謂,最緊要安全

子爵府

gooloo1007 發表於 13-6-4 14:10
本來我地7月中自由行,但而家唔去啦!安全第一台北啱啱3級,台南台中6級,所以有D驚,玩啫,去第二度 ...
台北都有

男爵府

引用:六月中想跟團去台北,+請問邊間旅行社平同好

原帖由 amych 於 13-06-04 發表
六月中想跟團去台北, 請問邊間旅行社平同好 ?

台南地震如影響台北嗎 ?
我朋友話中旅社好似ok, 不過我唔清楚啊

amych  Thanks !  發表於 13-6-4 19:23

大宅

引用:Quote:原帖由+sweeticandy+於+13-06-04+發

原帖由 amych 於 13-06-04 發表
一來未去過,二來有老人家小孩,所以想跟團,因未去過台灣,聽人講好似多數第一次都係台北,九份之類,有冇 ...
之前都試過呢個老幼组合自由行去台北(我和c6已好熟,唸住唔會衰)
結果老人家唔行得久,外面又晒又熱,BB又辛苦,變成多是在台北商場行...
小孩多大?如果屬要推BB車類,不建議去九份呢類要行凹凸路或石級的地方,而且比以前超多人,多大陸團,跟團都要等好耐架車先埋到來,超亂!
以上情況只作参考,只是如果你決定去台北,就要想&查清楚去的地方是否適合老幼,否則自己辛苦.

amych  Thanks !  發表於 13-6-4 19:35

男爵府

回覆:六月中想跟團去台北, 請問邊間旅行社好.

而家好少團淨去台北。
我覺得中旅同東瀛遊唔錯。
香港導遊算幾交帶幾好。
但已經係2,3年前的事,
依家唔知點

amych  Thanks !  發表於 13-6-4 19:35

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

amych 發表於 13-6-4 11:34
一來未去過,二來有老人家小孩,所以想跟團,因未去過台灣,聽人講好似多數第一次都係台北,九份之類,有冇 ...

小朋友幾大呀?

如果一般景點.. 有你講既九份, 十分, 平溪, 青桐 (夠玩一日, 瑞芳轉小火車)

淡水 + 漁人碼頭 睇日落.

中正紀念堂.. 故宮博物館..

豆腐街 + 貓空飲茶..

101...

我自己鐘意去動物園..

如果小朋友大可以去.baby boss 同埋 科學館.

基本上呢d 景點, 除故宮博物館外, 都可以捷運/台鐵搭到呀~

amych  Thanks !  發表於 13-6-4 19:36

珍珠宮

sweeticandy 發表於 13-6-4 16:34
小朋友幾大呀?

如果一般景點.. 有你講既九份, 十分, 平溪, 青桐 (夠玩一日, 瑞芳轉小火車)

或者簡簡單單去北投浸溫泉.. 參觀溫泉博物館

蔣介石台北故居士林官邸

amych  Thanks !  發表於 13-6-4 19:36

侯爵府

BB防敏心得分享勳章 最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投 DHA勳章 大廚勳章

舊年因為同成老人家又有好多細路,所以跟左永安團,超一流呀

不過跟團既野都要睇彩數

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

babytwinstar 發表於 13-6-4 16:58
舊年因為同成老人家又有好多細路,所以跟左永安團,超一流呀

不過跟團既野都要睇彩數 ...
我媽咪上年又係跟永安去, 佢話好好玩

象牙宮

幫朋友睇過,大部份台北團4-5天行程都差唔多,睇下住咩酒店搭咩航空會唔同價錢的,2千幾至3千幾都有。

amych  Thanks !  發表於 13-6-4 19:37

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

千祈唔好揀縱橫遊,去台灣又好去日本又好,D旅遊車日日換。D位變咗有時少一行,攪到團友打交咁制司機都換咗幾個

amych  Thanks !  發表於 13-6-4 19:37

子爵府

唔好美X華....我五月中去完...想殺左兩個帶團既...
同樣我有老有小朋友同行...
超唔付責任...!!!!

子爵府

熱血勳章

我跟新華,6月尾出發。你可望下,幾抵玩的!

amych  Thanks !  發表於 13-6-4 19:38
amych  Thanks !  發表於 13-6-4 19:38

子爵府

引用:我跟新華,6月尾出發。你可望下,幾抵玩的

原帖由 Marco_Mother 於 13-06-04 發表
我跟新華,6月尾出發。你可望下,幾抵玩的!
咩嘢團號?$?

子爵府

熱血勳章

回覆:moonjeong 的帖子

WTSE04, 團費約$1500,4天

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

我有老人同小朋友但我都唔跟團,因為時間好趕好辛苦又早起身。台北搭捷運好方便,如去得遠少少好似九份、十分、平溪、青桐、大溪等等,我上年係租車去,媽媽同囡囡都好舒服,至少不用早起身同去一d無謂的購物景點。

子爵府

唔該晒咁多位,因我和c6都唔熟,所以會跟團,唔想自己辛苦. 小孩都唔細, 讀小學, 因考完試意外地學校有六天假期,所以可以去旅行, 老人有長期病患, 一定會跟團.

集合咁多位意見, 東瀛遊,永安,中旅,新華 比較好, 我會去睇下先, 謝謝

首頁

尾頁

跳至