意見反饋
義工

產前產後 今日: 43|主題: 240982

感恩, Bingo 了!! 請問要開始準備d咩?

大宅

國民生產總值:4497

大家好, 我係o黎報到ga! 前日confirm bingo左~!!
真係好感思, 因為前2次都小x (上年2月 同 今年3月),
所以今次真係又驚又喜!
希望今次可以平平安安行到最後!

我而家就快week 5, 仲係好初期,
已驗左血confirm 同將會約私家醫生第一次產檢.
過幾日就會登記埋公立,
請問仲有冇其他o野我漏左同注意ga?

子爵府

國民生產總值:14009

2019勳章

回覆:感恩, Bingo 了!! 請問要開始準備d咩

多d 休息,唔好操勞,安胎要緊

bbnboot  thx!:)  發表於 13-6-5 01:53

大宅

國民生產總值:3611

食葉酸同有營養的食物,多休息保持心境開朗

bbnboot  thx thx! :)  發表於 13-6-5 01:53

男爵府

國民生產總值:7274

恭喜!!!
訓多d教,會長胎!
食有營養食物!

bbnboot  btw, 而家真係好容易就攰...  發表於 13-6-5 01:52
bbnboot  多謝你!:)  發表於 13-6-5 01:51

大宅

國民生產總值:1948

保持心境開朗,
均衡飲食,
多d 休息

bbnboot  thx ah! :)  發表於 13-6-5 01:50

大宅

國民生產總值:2362

2019勳章

休息多點,恭喜

bbnboot  thx thx!  發表於 13-6-5 01:50

民房

國民生產總值:14284

bbnboot 發表於 13-6-4 12:22
大家好, 我係o黎報到ga! 前日confirm bingo左~!!
真係好感思, 因為前2次都小x (上年2月 同 今年3月),
所以 ...

你預產期幾時呀 ?
我今日5wks ,
我 book 左健康院產檢同醫院 Oscar 啦 ~
亦 book 左8wks私家產檢同12wks私家Oscar了 ~

大宅

國民生產總值:3333

Cherry0401 發表於 13-6-4 22:15
你預產期幾時呀 ?
我今日5wks ,
我 book 左健康院產檢同醫院 Oscar 啦 ~

點解要照2次oscar

大宅

回覆:Cherry0401 的帖子

我同你EDD差兩日架,2月8號。

我過兩日會去公立登記,其實係咪即係等如喺健康院登記左?兩樣野係咪一樣架?同埋醫院/健康院可咁早預約埋oscar ma??

民房

yingyip423 發表於 13-6-4 23:25
點解要照2次oscar

因我信唔過政府 ~

民房

bbnboot 發表於 13-6-5 00:42
我同你EDD差兩日架,2月8號。

我過兩日會去公立登記,其實係咪即係等如喺健康院登記左?兩樣野係咪一樣架 ...

每間醫院或健康院做法都唔同 , 最好打去問清楚 ~

大宅

國民生產總值:3026

引用:+本帖最後由+bbnboot+於+13-6-4+12:23+編輯

原帖由 bbnboot 於 13-06-04 發表

恭喜!
最緊要保持愉快心情,萬事小心!

bbnboot  thx so much!  發表於 13-6-5 01:50

大宅

回覆 Cherry0401 的帖子

咁健康院同醫院登記係咪都間間唔同架?

大宅

國民生產總值:2641

引用:回覆+Cherry0401+的帖子咁健康院同醫院登記

原帖由 bbnboot 於 13-06-05 發表
回覆 Cherry0401 的帖子

咁健康院同醫院登記係咪都間間唔同架?
你去醫院登記果時可以問埋姑娘。佢會話你知洗五洗登記健康院,威記就要再登記健康院

大宅

國民生產總值:2641

五好太擔心。最緊要訓多點。五好俾自己太累,想食咩就食咩。前三個月盡量五好行咁多,有過小x經歷所以盡量訓床,我都試過小x, 所以有呀女果時。中醫千叮萬足要訓床休息,到十五周果時又出血,食荷膠瘦肉保住左呀女,而家呀女就來兩歲喇,我都剛剛有左8wk, 加油呀,心情對bb都有影響,盡量放鬆d就得嫁喇

大宅

回覆:winnie323 的帖子

恭喜!你8wk,我遲你啲,而家wk5.

我喺東區住,會哩兩日去公立登記埋,朋友好似講過係有健康院嘅。

我第一次係心跳太慢,之後停埋,所以無左,嗰時8-9wk. 第二次就4wk幾day就黎m咁,兩次都係好早期,所以而家同老公都未敢太開心住。希望今次一切順順利利啦!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.