烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

子爵府

要易到爆
謝謝

伯爵府

回覆:hachaimami 的帖子

一塊方包,上面放芝士,放小小已切片既腸仔煙肉,茄汁隨意。。細個成日扮整pizza

子爵府

nelnie 發表於 13-6-4 13:34
一塊方包,上面放芝士,放小小已切片既腸仔煙肉,茄汁隨意。。細個成日扮整pizza

...
多謝你呀!這就是我想要的。仲有無呀?

子爵府

咸甜均可

侯爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 想生BB熱投 DHA勳章 熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 hachaimami 的帖子

燒賣, jm 教我用光波爐 , 小小鹽系D燒賣面,五至十分鍾食得,基本上你無乜點做過野。

子爵府

引用:要易到爆謝謝

原帖由 hachaimami 於 13-06-04 發表
要易到爆
謝謝
蛋白餅,蛋白加糖用打蛋器發到唔會倒瀉,一舊舊放上焗盤,焗半個鐘食得

子爵府

mosquitomon1031 發表於 13-6-4 15:03
蛋白餅,蛋白加糖用打蛋器發到唔會倒瀉,一舊舊放上焗盤,焗半個鐘食得

...
要加面粉吧?

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆 hachaimami 的帖子

小型焗薯得唔得呀?

細薯仔烚左先

比小朋友自己加D粟米煙肉碎係面, 再放芝士碎, 焗一焗應該好快食得

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:有無易到爆既焗爐食譜﹖志在親子

我見朋友用pita bread做pizza很好吃

fdcm  我都係用比得包整PIZZA  發表於 13-6-4 17:52

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我見朋友用pita+bread做pizza很好吃+ +

原帖由 cheese08 於 13-06-04 發表
我見朋友用pita bread做pizza很好吃
上面加茄汁加料焗一陣,超市有得賣

子爵府

回覆:hachaimami 的帖子

No need

大宅

雞亦用鹽同香草(我用百里香)搽勻,不用yip都夠味,一搽完已可入焗爐,約30分鐘熟透即可!

大宅

fish fillet, use salt, pepper, garlic powder to marinate for a while, put a little piece of butter on top, 200 C bake for 12 min. Just made it for dinner today.

大宅

2片方面,1隻雞,1片芝士
第一片方包用杯印個圈拎走,中間夾芝士,打蛋落個中間位
焗幾耐要自己決定雞蛋要全熟定半熟,同麵包有冇金黃色,開始時較細d焗爐溫度,怕麵包燶

大宅

雞蛋

大宅

棉花糖cupcake ,小朋友做decoration 果部份,我係小王子天地學的http://blog.yahoo.com/_TPSFKMTWI244HYHWEUVEQLF3CI/articles/1077328/date/201209

大宅

面果d棉花糖係兩個小朋友整的

大宅

引用:面果d棉花糖係兩個小朋友整的+ +

原帖由 bkskka 於 13-06-05 發表
點整㗎,好靚

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:面果d棉花糖係兩個小朋友整的+ +

原帖由 bkskka 於 13-06-05 發表
好靚,唔捨得食

大宅

回覆:kohome 的帖子

http://blog.yahoo.com/_TPSFKMTWI244HYHWEUVEQLF3CI/articles/1077328/date/201209 blog

首頁

尾頁

跳至