意見反饋
義工

產前產後 今日: 2|主題: 240976

要入院嗎?

大宅

國民生產總值:1396

一起身肚&腰都好痛、好急vv,但柯唔出,柯極都係得2滴,肚痛又唔係一陣陣咁痛,但又比M痛痛好多,諗住沖定涼先,涼完又冇咁痛,但都仲係好似M痛咁搞搞吓...
38W 我應該入院嗎

大宅

回覆:要入院嗎?

依家有宮縮扯住痛但未冇規律....

大宅

國民生產總值:3026

引用:依家有宮縮扯住痛但未冇規律.... +

原帖由 shanna1114 於 13-06-04 發表
依家有宮縮扯住痛但未冇規律....
唔做甘快,,見紅或穿水就即刻去

回覆 shanna1114 的帖子

Hello shanna1114 , 如陣痛既話就係好似強烈嘅經痛或者急大便咁,唔會因為姿勢改變而減輕既,成個子宮都有規律地咁痛,收縮的頻率會越來越快、越強、越耐。另外, 如好急vv,但柯唔出的情況持續, 就要飲多D水呀, 因有時懷孕期之分秘較多亦會易引起尿道炎, 媽媽要注意下。38W BB幾時出黎有時真係好難預計架, 有陣痛、見紅、穿水其中一 樣,就要即刻入院,有唔肯定要盡快聯絡醫生!
我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

大宅

國民生產總值:1947

引用:回覆+shanna1114+的帖子Hello+shanna1114+,

原帖由 Vivian_C&G 於 13-06-04 發表
回覆 shanna1114 的帖子

Hello shanna1114 , 如陣痛既話就係好似強烈嘅經痛或者急大便咁,唔會因為姿勢改 ...
我想問下如果陣痛同時bb會唔會係到郁?

大宅

回覆:要入院嗎?

多謝大家關心,我現在冇咁痛,原來唔係作動,係尿道炎引致腎漲,係腎痛,醫生比咗止痛藥我食和打咗2支抗生素,而加先有咁痛,足足痛咗9個鐘for nothing.... 原來腎痛比作動更痛,作動陣痛都有一陣休息,但腎痛因唔會停,好似無止景咁,食唔倒飲唔倒發冷發熱,好恐怖

回覆 MEI1023 的帖子

Hello MEI1023 , 有時都會同時發生架, 只係因為分娩陣痛, 可能愈愈強烈,BB係度郁媽媽都感覺唔到呀。
我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.