懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

今日去左聯合第一次產前檢查見姑娘.....
個姑娘真係好好..問得好詳細..亦好細心....
幫我安排左好多野..令我.終於都安心好多....
佢會安排我每次覆診前都要見見產前心理醫生...
之後會見婦科醫生...跟住又有一個婦產內科醫生...
姑娘話.覆診會比一般媽咪頻密.同多..但都係想我有個全面既產前檢查..
之後解釋我既病同藥物對我同bb既影響......
早前唐氏抽血......已抽了(原來可以咁早架啦..我真係唔知)
下星期二.見醫生.同超聲波檢查....
太約安排18週會做結構檢查........(亦講左萬一結構有問題.我可以點做)
今日解決左我好多問題.....我真係放心好多...
但遺憾的是......我係唔可以餵人奶..(因為藥物問題..)
都冇計.....只要為bb健康著想..咩都冇所謂
講真..比起我10年前.生個仔的產檢...而家真係全面好多....
子峻媽咪

大宅

引用:今日去左聯合第一次產前檢查見姑娘.....個

原帖由 峻峻媽 於 13-06-04 發表
幫我安排左好多野..令 ...
聯合包結構檢查嗎???

大宅

引用:今日去左聯合第一次產前檢查見姑娘.....個

幫我安排左好多野..令 ...
唔好介意,請問你幾歲呀?

別墅

我都係聯合,但可能細啦(23Y)所以佢講明我冇得照結構,叫我自己出去做~~

男爵府

回覆 catwong0517 的帖子

35歲或以上/或者高危都會照結構
子峻媽咪

男爵府

今年36
子峻媽咪

男爵府

回覆 yimkitman 的帖子

咁可能你後生唔同你照囉..咁你出去照左未呀
子峻媽咪

大宅

回覆:聯合產前檢查...都幾好喎..

我都係聯合呀, 同你差唔多。

因陀細b情緒唔好, 都有見精神料。

上個星期聯合都同我照咗結構啦!
(因為本身有心臟病, 屬於高危)

產檢姑娘&醫生都好好架!

大宅

回覆:聯合產前檢查...都幾好喎..

原本聯合都叫我出去照結構,但有日又打電話畀我叫我返去照結構,聽聞有位的話會幫你照埋

大宅

引用:回覆+yimkitman+的帖子咁可能你後生唔同你

咁可能你後生唔同你照囉..咁你出去照左未呀
照左,,好貴,,千幾!!!!!~

別墅

回覆 siufongcheung 的帖子

好好運呀~~可惜我未有電話~~

別墅

回覆 峻峻媽 的帖子

未照呀,下個月中先照...
有冇邊個平靚正推介呀??嘻嘻~~

大宅

回覆 峻峻媽 的帖子

我係瑪嘉烈產檢,都覺得跟得好好,政府醫院感覺比之前服務好好多添

男爵府

回覆 carmenlau11182 的帖子

我一直都食緊精神科藥...所以姑娘都好擔心我情緒唔好..
你幾多週同你照左結構呀..幾時有報告....

子峻媽咪

男爵府

真係好貴.
子峻媽咪

男爵府

我都係高危..所以醫院會同我照呀.
私家太貴啦,,,所以我都唔知
子峻媽咪

男爵府

回覆 anbandingdong 的帖子

係呀..而家政府都真係幾好...
子峻媽咪

大宅

引用:回覆+carmenlau11182+的帖子我一直都食緊精

我一直都食緊精神科藥...所以姑娘都好擔心我情緒唔好..
我19週5 去照咗啦!

醫生即時講有冇問題!
個日照咗10-15分鍾到。
都好細心。

男爵府

可以咁早照呀...照得清楚嗎..你睇唔睇到..
其實我好擔心..因為個bb有裂唇同其他問題既機會...所以要照清楚結構...
子峻媽咪

大宅

引用:回覆+carmenlau11182+的帖子可以咁早照呀..

可以咁早照呀...照得清楚嗎..你睇唔睇到..
果日照, 其實我自己都睇到亞b成個面既輪廓。

部機都好清架, 唔使醫生講, 我自己都睇到係仔。

醫生會續個講呢到係 (心, 手指, 腳趾, 臍帶, 腎。。。。。)

不過最緊要係到時要亞b合作囉。

我對聯合都有信心, 4年前生大仔, 都係佢幫我照架。

首頁

尾頁

跳至