親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

8月帶BB去沖繩, 到時BB應該13個月, 平時係屋企會食粥仔, 但到時去到煲唔到粥仔可以食d乜呢? BB對亨氏一樽樽個d 即食糊仔一d興趣都無 到時都唔知點算......

有無jm可以俾d意見我呀?

大宅

回覆:8月帶1歲BB去沖繩, BB食唔到粥仔可以食d乜

証吓和光堂既即食粥仔。

大宅

建議樓主帶旅行堡, 或者暖壺去焗粥.
在沖繩連搵地方食烏東都唔容易. 如果小朋友會食包包, 就可以在aeon (即jusco) 買得到.

大宅

香港有D訂日本尿片果D店,有D日本品牌baby food,有飯有麫又有好多口味,一盒盒或包裝,我用熱水浸番熱食,我果時都係帶le去旅行比呀囡食。其次都比麫包或小小飯都有比佢食下, 不過吾你當正餐

禁止訪問

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章

回覆 olivia_kyk 的帖子

請問你係咪跟團 ? 酒店d早餐有白粥, 你可以帶一個暖壺, 食早餐時裝入暖壺度比佢中午食,
亦可以買面包比bb食, 1歲都可以食到飯啦

大宅

alicekeith 發表於 13-6-4 14:05
建議樓主帶旅行堡, 或者暖壺去焗粥.
在沖繩連搵地方食烏東都唔容易. 如果小朋友會食包包, 就可以在aeon ( ...

請問旅行堡係咩黎? 係邊度可以買?

焗粥仔係未將d米同熱水放入保溫壺就ok啦? 唔該!

大宅

winnyto 發表於 13-6-4 16:50

請問你係咪跟團 ? 酒店d早餐有白粥, 你可以帶一個暖壺, 食早餐時裝入暖壺度比佢中 ...

我唔係跟團架, 係自架遊, 我年半前帶大仔去台北, 酒店有白粥, 我都會"不"落暖壺for lunch同dinner, 但我唔肯定我係沖繩book個間酒店有無粥!

禁止訪問

回覆:8月帶1歲BB去沖繩, BB食唔到粥仔可以食d乜?

子爵府

回覆:olivia_kyk 的帖子

超市同西松屋好多即食粥仔,我上個月同17m囡囡去就食烏冬同麪

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章

酒店有無包自助早餐 ? 一般酒店都有白粥, 你亦可以比d飯/麵/面包/奶比bb食, 只要唔係咁濃味和唔太油都可以啦

首頁

尾頁

跳至