婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

因為自己安胎中唔可以走動,佢每朝上來屋企湊大b走,同我做少少家務時,都有D黑面,我都唔想架大佬!!

珍珠宮

回覆 winwinwan1121 的帖子

平時同你亞媽關系好唔好, 有冇比足家用, 好果身體好番小小未自己跟番, 費事睇人面色

複式洋房

回覆:anna59 的帖子

平時同媽媽的關係都可以,家用當然有比足佢,不過我知道佢不嬲錫阿妹多D,佢身體都暫時ok, 因為之前有事住院住咗兩個星期,返到屋企盡量都唔敢行甘多,我都知佢每日都好辛苦,又要同我湊大仔,又要做家務,仲要照顧我,但我真系唔想嫁。。。佢日日咁黑面,我心裡面真系唔系太好過

子爵府

回覆:阿媽每朝上來屋企都有d黑面。。

一係請鐘點 減輕家務, 比左家用都唔係應份幫你。

男爵府

育兒性格勳章

已經幫你照顧大仔好辛苦,家務可否叫老公做呀.

子爵府

擺明佢唔想做

大宅

嗯....叫亞媽唔洗家務先 , 同埋你地係咪未傾清楚細B既安排?

珍珠宮

回覆 winwinwan1121 的帖子

可唔可以有第二個方法, 睇黎佢真系唔想幫你喎, 如果唔系又點會黑面呢, 上面有人講得岩, 可以請鐘點
不過兩母女有乜野野未羅出黎講羅, 又唔系99

別墅

畀面勳章

會吾會自己諗多左啊??
或者可吾可以吾湊走, 直接係你自己屋企照顧??? 咁咪吾駛阿媽走來走去!!!

禁止訪問

複式洋房

引用:嗯....叫亞媽唔洗家務先+,+同埋你地係咪未

原帖由 bbsukiyw 於 13-06-04 發表
嗯....叫亞媽唔洗家務先 , 同埋你地係咪未傾清楚細B既安排?
細B安排還沒討論,自己沒野做會自己湊,有野做到時會請鐘點。。

複式洋房

引用:已經幫你照顧大仔好辛苦,家務可否叫老公做

原帖由 birdisfreedom 於 13-06-04 發表
已經幫你照顧大仔好辛苦,家務可否叫老公做呀.
其實主要家務都系老公做,佢只係朝早過來同我執頭執尾,之前自己可能做家務辛苦過頭,bb又陀得低,終於出事,醫院都入咗三次啊,宜家系屋企喐都唔敢點郁,我都唔想咁樣嫁,點解佢唔明白我呢!

複式洋房

引用:會吾會自己諗多左啊??或者可吾可以吾湊走,+

原帖由 Liu媽媽 於 13-06-04 發表
會吾會自己諗多左啊??
或者可吾可以吾湊走, 直接係你自己屋企照顧??? 咁咪吾駛阿媽走來走去!!!
佢帶走大B返自己屋企湊,佢自己做屋企家務會方便D,其實阿媽住隔離座,5分鐘腳程嫁咋

別墅

畀面勳章

winwinwan1121 發表於 13-6-4 19:13
佢帶走大B返自己屋企湊,佢自己做屋企家務會方便D,其實阿媽住隔離座,5分鐘腳程嫁咋

...
咁樣啊~~ 會吾會可能係你諗多左啊?
定還是佢吾舒服啊???
因為我就生, 所以媽咪昨日幫我去搞d私人既野, 之后佢打俾我, 問我野, 聽到佢講野態度好差,
我轉頭打返比佢,問佢做咩事??? 佢先話我知佢原來係屋企整親隻腳!!!
或者試下問下佢做咩事???

複式洋房

回覆:Liu媽媽 的帖子

我諗有可能天気熱,佢每次過來都身水身汗,又可能積積埋埋其他原因,有時叫佢同我買D野,佢語氣都麻麻,阿媽係D好內向嘅人,你問佢一定話無野,冇計啦,宜家系自己求人,就要睇人面色做人,不過我有D慨歎,果個系自己阿媽,唔系自己同事,點解都要睇人面色呢?

wongjoetabo  宜家系自己求人,就要睇人面色做人  發表於 13-6-4 20:34

別墅

畀面勳章

winwinwan1121 發表於 13-6-4 20:13
我諗有可能天気熱,佢每次過來都身水身汗,又可能積積埋埋其他原因,有時叫佢同我買D野,佢語氣都麻麻,阿 ...
算啦... 樓主都吾好放係心啦!!! 始終都係兩母女, 就算積埋幾多都好, 都吾會有隔夜仇!!!
你現家最重要這個月好好養身子!!!!

複式洋房

回覆:Liu媽媽 的帖子

唯有睇開D嫁啦,始終都係自己阿媽,無計啦,謝謝你安慰

別墅

1個人做2份家務,媽媽好辛苦

大宅

that's why I hired a ee, so no need to hear any words from anyone

大宅

其實你mama 黑面好正常~老人家大熱天時走黎走去~又要睇孫又做家務~佢又唔係曰曰上黎話你~佢可能累無咩表情ja~ 唔係要丫mama 走黎走去都下下笑曬囗對你ar~ 佢唔係錫你都唔会幫你手la~ 係我既話~感激佢肯幫我手都黎唔切~

首頁

尾頁

跳至