意見反饋
義工

自由講場 今日: 1888|主題: 1016989

講開養女婿外家,如果新抱比錢99又如何?

伯爵府

國民生產總值:18384

最關心BB問題熱投勳章

No offense, 因為我唔想

伯爵府

國民生產總值:18137

2019勳章

回覆:講開養女婿外家,如果新抱比錢99又如何?

其實能力照顧長輩、又或者長輩仲喺度可以比你照顧、都係褔氣。

侯爵府

國民生產總值:24126

我有俾呀、只要自己有能力俾边個都得、我成曰想加奶奶零用、·我老公反而嫌多!

公爵府

國民生產總值:26261

引用:其實能力照顧長輩、又或者長輩仲喺度可以比

原帖由 OforOsaka 於 13-06-04 發表
系呀!亦系你自己本事,自己同老公有本事又有孝心怕咩比啫!

珍珠宮

國民生產總值:49910

2019勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

認同

侯爵府

國民生產總值:24752

2019勳章

其實點解要分得咁清楚,自己爸媽系人,老婆爸媽都系人,如果4老無能力,無積蓄照顧自己,作為仔,女,新抱,女婿都應照顧4老,有能力俾多啲,無能力咪俾少啲,其實自己做緊乜,自己仔女都看在眼裡,他日必定有樣學樣

侯爵府

國民生產總值:22884

我老爺奶奶都走了,但c6有時俾啲錢佢屋企人我都會夾一份,愛屋及烏,c6對我也一樣。

侯爵府

國民生產總值:21467

2019勳章 玩具勳章

引用:其實點解要分得咁清楚,自己爸媽系人,老婆

原帖由 sauNG 於 13-06-04 發表
其實點解要分得咁清楚,自己爸媽系人,老婆爸媽都系人,如果4老無能力,無積蓄照顧自己,作為仔,女,新抱 ...
講得好岩

伯爵府

國民生產總值:15152

引用:其實點解要分得咁清楚,自己爸媽系人,老婆

原帖由 sauNG 於 13-06-04 發表
其實點解要分得咁清楚,自己爸媽系人,老婆爸媽都系人,如果4老無能力,無積蓄照顧自己,作為仔,女,新抱 ...
同意

寶石宮

國民生產總值:272641

2019勳章 開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Birzzle 發表於 13-6-4 14:10
No offense, 因為我唔想
我唔會囉......

當然有D 新抱會久不久俾少少錢99買野食
*唔好響POST叫我PM你, 問嘢請直接留言或主動PM,唔好做伸手黨,Google係你的好朋友

大宅

國民生產總值:1512

我兩邊都有俾

翡翠宮

國民生產總值:83427

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

我有俾99,佢唔肯要!

I 大蚊豬   

侯爵府

國民生產總值:23545

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

所以好多野唔可掉轉頭講low.要老公比多少錢外家就養埋外家,老婆比錢99就心意,都唔知咩道理

人就是如此!喜歡隨著環境轉變.是對是錯,當下覺得好玩就不顧後果!做了媽媽時常會大罵孩子的好奇.好勝心.但做媽媽的會否反醒自己也不是如此!

子爵府

國民生產總值:11575

伯爵府

國民生產總值:18137

2019勳章

引用:我有俾99,佢唔肯要!

原帖由 fionlei88 於 13-06-04 發表
我有俾99,佢唔肯要!
我老公本身有比家用、我自己再比奶奶都唔肯要、不過我自己會用信用咭換啲百佳coupon、有時比媽咪、有時比奶奶、佢地收到勁開心。

翡翠宮

國民生產總值:78964

有能力咪俾囉

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

珊瑚宮

國民生產總值:103853

2019勳章 2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我過年有俾, 但佢地封番大利是俾我, 收一半.

男爵府

國民生產總值:5348

我會起大時大節、6299去旅行時比。

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.