意見反饋
義工

自由講場 今日: 1388|主題: 1016980

跳至
明知唔啱聽,你仲會唔會講?

珊瑚宮

國民生產總值:100126

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

我有個好想結婚既朋友,
whatsapp
我而家拍左幾個月既男友求婚+嘆氣公仔,再問之下原來個男友係話大家年紀唔細,我朋友做銀行可以零首期,就算註册都要三個月前登記,係時候打算下,仲暗示唔啱唔好浪費大家時間。

我睇完有D反感,只係答左如果你gut feeling都覺有問題,係咪要好好諗下。

今晩約左個朋友食飯,我覺得我講既唔會係佢想聽既support説話,係唔講好定講好?

“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

男爵府

國民生產總值:6998

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:明知唔啱聽,你仲會唔會講?

照講,關心佢嘛

男爵府

國民生產總值:8838

2019勳章

講!
最後決定權都係你朋友,
聽多個意見對你朋友黎講都係好事

珊瑚宮

國民生產總值:118279

唔會順住佢意講, 只會講出心裏嘅想法,

佢要執去摶一摶, 唯有講聲, 做朋友我會借出個膞頭。

珍珠宮

國民生產總值:31551

回覆:ninjarabbit 的帖子

真心朋友要講真心話

大宅

國民生產總值:3399

當然講! 佢俾得嘆氣公仔你即係佢都覺得有d野啦, 佢同得你講應該係想你幫佢分析下, 如果佢係用好開心0既語氣同公你同你講就話0者~

水晶宮

國民生產總值:52351

育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:明知唔啱聽,你仲會唔會講

我會照直講

同熱愛這片土地,大家刻骨銘記,愁或喜,生或死,也是香港地
同熱愛這片土地,大家一句到尾,由自己,生與死,也在香港地

伯爵府

國民生產總值:19999

2019勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

如果係好朋友, 我會照直講

大宅

國民生產總值:1996

畀面勳章 BK Milk勳章

我會照直講

子爵府

國民生產總值:13295

2019勳章

引用:講!最後決定權都係你朋友,聽多個意見對你朋

原帖由 crubie 於 13-06-04 發表
講!
最後決定權都係你朋友,
聽多個意見對你朋友黎講都係好事
×2

因為係朋友,先吾想睇住佢有事。

BB你來咗啦?

公爵府

國民生產總值:25429

親子王國15週年勳章

良藥苦口.
我成日都教小朋友.朋友之間.衹要不存在人身攻擊.往往最難聽嘅先至係最真實嘅.
雖然.人人都中意聽啱聽嘅說話.

珊瑚宮

國民生產總值:100126

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

其實我有顧慮係因為呢個朋友有前科,上次個個又係朋友圏中都叫佢諗下,到big day 前至散,之後講過D大意係"大家唔好心地"既説話,新男友亦刻意唔帶出席朋友聚會。我係少數仲同佢有計傾既朋友。我唔想佢連我都疏遠。
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

翡翠宮

國民生產總值:99747

2019勳章 狗年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

家下唔好好講,遲吓結咗後悔你重難同佢講

公爵府

國民生產總值:25847

我的育兒心得勳章

引用:我有個好想結婚既朋友,whatsapp我而家拍左

原帖由 ninjarabbit 於 13-06-04 發表
我有個好想結婚既朋友,
whatsapp我而家拍左幾個月既男友求婚+嘆氣公仔,再問之下原來個男友係話大家年紀唔 ...
講,但都尊重返佢自己意願

Everyday may not be good..but there is something Good in Everyday!

公爵府

國民生產總值:27534

環保接龍勳章

你想佢好你會真心講,講之前話定,或者唔岩聽,但都想你聽下

翡翠宮

國民生產總值:80190

會講,呢個係做朋友嘅責任

翡翠宮

國民生產總值:91607

笑得好勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 炎夏勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

回覆:明知唔啱聽,你仲會唔會講?

袛可分析!袛有佢自己可決定

禁止訪問

國民生產總值:67524

侯爵府

國民生產總值:24126

講、婚姻可能一世!

珍珠宮

國民生產總值:37369

2019勳章

引用:真心朋友要講真心話 +

原帖由 uri_lau 於 13-06-04 發表
真心朋友要講真心話
同意

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.