自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

回覆:bb改名,我好嬲,好討厭男家

諗好晒先黎阿之阿jor, no way!
唔係煽風點火,而係怕後悔一生,叫親阿仔個名都心有不甘。如果一早一齊傾,就可以商量,既然樓主夫婦有定案,真係唔會想改。仲要個名一街都係!

我是一隻喵

翡翠宮

不是難聽但普通lor

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章

神算

侯爵府

回覆:SUGAR0612 的帖子

唔好理他們。

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:各有追我post+jm都知我三號生左bb,一早已

原帖由 SUGAR0612 於 13-06-04 發表
各有追我post jm都知我三號生左bb,
一早已同c6決定好叫言一,
琴日99自己一個探b(62無來)
其實由老爺改BB名都係天公地道,你唔鐘意咪大家商量下咯!
使乜攪得又憎又恨,以後日子仲有排你捱呀;放鬆啲啦!
仲有成個月去諗!

大宅

我地又係自己改啦,仲攞埋出世紙先,個6299係咁叫佢地改果個名黎叫bb啦,白痴架,後尾要搞到我地唔9揾佢地先得羅

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

好在c6撐你!

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

唔好理,你們生的,用自己心中的名!唔好激心!

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

最緊要你c6。

仲有,唔好話佢地知阿既出生時間。一陣又唔知搞咩。

家樂家樂。。。我心地唔係幾好,淨係唸到:家道x落

不知所謂的乙陸!!!

侯爵府

我覺得言一好OK呀,做人一言九X呀(唔識打個字)
家樂....行出MK一叫掃低幾件

fitfish  鼎  發表於 13-6-9 02:42

子爵府

引用:最緊要你c6。仲有,唔好話佢地知阿既出生時

原帖由 chowqv 於 13-06-04 發表

最緊要你c6。
你不喜歡的名字,但可能好多人包括bk jm的家人也是用了来做名字的,希望大家不要惡意批評,尊重自己,尊重别人!

水晶宮

熱血金章

大宅

畀面勳章

企硬!唔好被佢地食住!個仔係你十月懷胎生 緊係你決定改咩名!

複式洋房

回覆:SUGAR0612 的帖子

言一好聽呀,有意思又好記,咪鬼理佢哋:;pppp::;pppp:

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

我仔叫X一,好多人叫佢一哥當初99唔鐘意,話「一」字唔好,我矛理佢!支持你

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

我62都係咁,阿女攞左出世紙先話要改,一句舊名會~英年xx
你仲有野講咩
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

大宅

引用:叫你c6改叫家樂,只可以幫自己生的改 +

原帖由 我係c奶 於 13-06-04 發表
叫你c6改叫家樂,只可以幫自己生的改

禁止訪問

別墅

我都有咁嘅遭遇呀,本身我已經幫呀女揾人改好個名,點知我62話唔好,又答唔到咩唔好,我地都係揾人改,差極都有個譜,所以我對男家係極反感嫁

大宅

回覆 SUGAR0612 的帖子

個仔係你既..我覺得最後決定權O係你手呀!!
我99都"提議" 左幾個名比阿女.... 好似亦舒D 主角名.....

蕙蘭 / 安然.....

首頁

尾頁

跳至