意見反饋
義工

產前產後 今日: 2|主題: 240967

跳至
22w成日俾人話肚細。好煩。

男爵府

國民生產總值:6400

包括呀媽。親戚。唉。我知佢地係善意。但我已經不停咁食野喇。不過個胃好易就飽(我瘦底,第一胎)。都唔知點。有d壓力。成人問自己究竟28w後會大返正常嗎?

男爵府

國民生產總值:6610

BK Milk勳章

回覆:22w成日俾人話肚細。好煩。

唔洗理啲3姑6婆,你自己知道bb啱size就得啦!

男爵府

國民生產總值:5553

肚細咪仲好!BB size ok就得!

大宅

國民生產總值:3026

引用:包括呀媽。親戚。唉。我知佢地係善意。但我

原帖由 mywedding1980 於 13-06-04 發表
包括呀媽。親戚。唉。我知佢地係善意。但我已經不停咁食野喇。不過個胃好易就飽(我瘦底,第一胎)。都唔知點 ...
我仲誇張,八個幾月有啲人都睇唔出我有左,今胎第二胎,,哈哈,兩胎個肚都好細,但大仔生重八磅一,,嘻,可能我個人又高大,人地以為我肥!
姑娘說今胎都好正常,下個月生,我覺得肚細好好呀,現在我自己湊大仔二十個月大,我仲建步如飛呀,不知幾爽!

男爵府

回覆:sungsung2011 的帖子

感恩b女size都ok. 不過一聽到又話細就好煩。

別墅

國民生產總值:969

認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 BK Milk勳章

我之前都係瘦底,個個吾同吾洗甘擔心,個多幾個月個肚會冇啦啦大得好快,你正常健康飲食就得咖啦,只要檢查e生話bb係正常size 就得咖啦,仲有如果你自然分娩,呀b size 太大會生得辛苦咖!我睇私家e生講的,因我本人瘦底加骨架細!

大宅

引用:肚細咪仲好!BB+size+ok就得! +

原帖由 canteen31 於 13-06-04 發表
肚細咪仲好!BB size ok就得!
我都係甘諗~~不知幾free_

男爵府

回覆:catwong0517 的帖子

其實瘦人係米應該個肚會明顯d架

別墅

國民生產總值:969

認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 BK Milk勳章

引用:其實瘦人係米應該個肚會明顯d架

原帖由 mywedding1980 於 13-06-04 發表
其實瘦人係米應該個肚會明顯d架
我吾覺呀!我要到後期先大得快,係冇啦啦咖

大宅

引用:包括呀媽。親戚。唉。我知佢地係善意。但我

包括呀媽。親戚。唉。我知佢地係善意。但我已經不停咁食野喇。不過個胃好易就飽(我瘦底,第一胎)。都唔知點 ...
仲有,唔使理人點講,每個人都唔同,我已經盲目哂,個個都說我肚細,吹咩,生出來是肥仔呀~~

大宅

國民生產總值:2200

回覆:mywedding1980 的帖子

我都肚細丫,肚細,而bb size正常就得。肚細好丫,生完易收身多d

大宅

國民生產總值:1555

肚細唔緊要,size正常就得啦!仲無咁易爆紋呀!外國有啲人有左個肚無大過都係咁啦!大又話大,細又話細! 當佢地唱歌啦!

男爵府

哈哈。您既回應好好笑

男爵府

我都想佢有7—8磅。因為開刀。所以想bb愈大愈好。

禁止訪問

國民生產總值:3525

大宅

國民生產總值:1531

黎緊個肚大得好快,吃多D有營養同旦白質,休息多D,不要理人點講,你話再講就真係細,問佢地係咪想咁

別墅

國民生產總值:576

回覆:mywedding1980 的帖子

醫生點講,最緊要BB正常健康,唔知點解有左之後身邊多左一推三姑六婆!

複式洋房

國民生產總值:134

我個陣都俾人話肚細,最後我呀b出世有9磅幾。。。所以唔洗聽人講,最緊要留意呀b 就ok了。

男爵府

回覆:HaydeeJY 的帖子

醫生話bb size ok

別墅

國民生產總值:913

你話呀b健康就得,大肚一定要肚大呀

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.