論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

如果姐姐真係由$3920 加到去$4200 即加了7.1%

公務員事務局局長鄧國威表示,政府建議高層公務員加薪2.55%;中、低層公務員加幅為3.92%。

打政府工都加唔到佢地咁多!! 佢地追到通脹但我地連公務員都追唔到咁多. 何況我地d小市民!!

男爵府

我大主個肚都會出來遊行

大宅

引用:我大主個肚都會出來遊行+

原帖由 野口 於 13-06-04 發表
我大主個肚都會出來遊行
Me too

大宅

回覆:如果姐姐人工真係加到$4200, 加薪百分比仲多個公務員

香港人打工,都冇加咁多百分比。

wcpcelia  agree  發表於 13-6-8 08:48

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆:如果姐姐人工真係加到$4200, 加薪百分比仲多個公務員

大宅

男爵府

夏天玩到顛 BK Milk勳章

喱個正苦,冇帮助都算,仲要令d家庭雪上加霜。加啦加啦,,最好加到兩萬,,,等d媽咪唔洗煩,回家FTM.

子爵府

2024年龍年勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章

政府又無話加,可能係吹水,晒時間諗

大宅

男爵府

wyeth冷知識勳章

大宅

回覆:Babystar001 的帖子

複式洋房

今年三月先續完約。

如果真係係咁加,可能呢個工人完左約就唔再用工人囉

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

大宅

630有遊行,抗議工人加薪,我地再唔出聲,加咗就無機會講㗎喇,因為政府通常閉門會議後就拍板的!

大宅

回覆:pckaren 的帖子

我個工人在14個月前請來,當時$3740,如果加到$4200又何止果個百分比,係12•5%,我唸一加左工資,又未到續約期,佢會斷約來自己快D加人工

大宅

引用:如果姐姐真係由$3920+加到去$4200+即加了7.

原帖由 pckaren 於 13-06-04 發表
如果姐姐真係由$3920 加到去$4200 即加了7.1%

公務員事務局局長鄧國威表示,政府建議高層公務員加薪2.55 ...
係真的嗎?

別墅

:

複式洋房

估唔到梁氏政府同貪曾政府一樣咁廢!!!

公爵府

2023年兔年勳章 開心吸收勳章 夏天玩到顛 大廚勳章 趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

仲有fb果邊有一人一mail去抗議加到4200 請大家發聲

大宅

我已經sent咗喇,雖然唔知有無用,但做咗好過唔做!到時加咗就無得出聲喇!

首頁

尾頁

跳至