網購天地

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

引用:Quote:prettybabe+發表於+13-6-17+16:49+驗

大宅

sweetiehouse 發表於 13-6-17 18:59
六百幾蚊對我有D貴呀~ 我大約350度近視,左眼約有50度散光。

我想配D普通鏡片,價錢最好under $300,唔容 ...
我都係咁諗架, 但視光c話呢d鏡片最平4百幾又厚身.

同埋鏡片要就返個眼框, 寶血有3百幾蚊鏡片的, 但要你個框fit 鏡片size先得呀, 所以買鏡框個時要考慮呢個問題.

大宅

doro12a 發表於 13-6-17 17:34
鏡片係貴左d,我都係2百幾度近視加散光,係淘寶配埋1.56非球面防uv,都唔使200rmb,不過寶血配有保障,明碼實價, ...
問題係我個鏡框, 百幾蚊貨仔, 如果吾耐用好快爛, 到時得返副鏡片點算? 好難用鏡片配到副岩size鏡框, 早知就係淘寶配鏡片啦.就算個鏡框爛左都無咁肉赤.

大宅

prettybabe 發表於 13-6-16 10:24
睇咗好多間發覺深圳好多好流架. 板材同金屬質地好差,一睇就知係流野, 點戴呀?真係一分錢一分貨. 我買過 ...
師姐可以俾條link?

禁止訪問

禁止訪問

大宅

BK Milk勳章

小綿羊haha 發表於 13-6-18 11:19
我都係咁諗架, 但視光c話呢d鏡片最平4百幾又厚身.

同埋鏡片要就返個眼框, 寶血有3百幾蚊鏡片的, 但要你個 ...
我諗住跟其他JM淘個鏡框返嚟,之後係香港配個鏡片。 我已經好幾年無配過眼鏡,所以都想再去驗下眼先。

所以如果寶血要六百幾,我諗會去出面D眼鏡鋪配。

大宅

BK Milk勳章

prettybabe 發表於 13-6-17 19:01
sweetiehouse 發表於 13-6-17 18:54
我已經好幾年無配過新眼鏡,唔係好清楚現家有乜嘢類型既鏡片。
我已經好幾年無配過眼鏡,所以都想再去驗下眼先。

但見另1位JM話係寶血配淨鏡片都要六百幾,我諗會去出面D眼鏡鋪配。

大宅

BK Milk勳章

prettybabe 發表於 13-6-18 17:36
如果你去寶血配第一副, 揀個會經常戴既框配. 我副Dior因為有石, 唔敢戴返工, 只係出街至戴, 配個貴鏡好似 ...
所以我都1516呀~ 我都覺淘個平鏡框返嚟,但係塊鏡片仲貴過鏡框好幾倍。

我都覺得唔係好值...

禁止訪問

引用:Quote:prettybabe+發表於+13-6-17+19:01+sw

大宅

prettybabe 發表於 13-6-17 23:33
550近視,50老花,50散光
thanks...........

男爵府

回覆:c 鏡框

我6百多近视,2百多散光。。寶血驗完話最平(係瑞士寶)要1380,9折加減番驗眼140都要千一。。淘左個一百蚊框宜家真係企晒喺度。。

禁止訪問

引用:我6百多近视,2百多散光。。寶血驗完話最平

男爵府

引用:Quote:原帖由+ronaldlcm+於+13-06-18+發表

原帖由 prettybabe 於 13-06-18 發表
咁你想點呢? 去楼上舖囉.
決定再淘過,不過今次連镜片。。問過有間變色1.61,人仔180+60,不過應该係不知名牌子(你推介個牌子我度數要人仔7百!,散光2百以上要double)。。
總之散光深就嘔血

大宅

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+prettybabe+於+13-06-18+發表

原帖由 ronaldlcm 於 13-06-18 發表
決定再淘過,不過今次連镜片。。問過有間變色1.61,人仔180+60,不過應该係不知名牌子(你推介個牌子我度數 ...
唔係喎!我啱啱在prettybabe 介紹嗰間配左1.56 變色鏡!加左價鏡片都只係$260!

我又係近視500,散光250

1.61 加左價都係$410!不過第一次淘眼鏡,所以配幅平d試下!

男爵府

ngming_28 發表於 13-6-18 21:08
唔係喎!我啱啱在prettybabe 介紹嗰間配左1.56 變色鏡!加左價鏡片都只係$260!

Sorry, 可能我click左click右去左另一間....可唔可以比多次條link或店名比我哩?
sorry~~

子爵府

ngming_28 發表於 13-6-18 21:08

請問1.56 變色鏡同1.61 變色鏡有勿嘢分別 ?

大宅

prettybabe 發表於 13-6-18 16:22
你如果一早有哂度數瞳距, 當時點解唔配埋鏡呢?
無度數呀, 如果有我都會配埋鏡(淘寶). 其實好多年無去配眼鏡所以見到你個post先心思思買返副.
我會係淘寶再買多副眼鏡連鏡片, 溝返淡個價錢.

子爵府

回覆 prettybabe 的帖子

請問你在淘宝配眼鏡時, 你有冇影埋寶血醫院嘅驗眼度數紙比淘宝店, 但因為張度數紙係英文, 佢地識唔識睇 ? 你有冇自己寫過一份中文嘅比淘宝店

大宅

sweetiehouse 發表於 13-6-18 18:06
我已經好幾年無配過眼鏡,所以都想再去驗下眼先。

但見另1位JM話係寶血配淨鏡片都要六百幾,我諗會去出面D ...
寶血驗眼都幾專業, 不過佢地眼鏡框同鏡片價錢就好貴, 所以我建議, 如果有度數焦距直接係淘寶配埋鏡片, 如果無度數, 可以搵寶血驗眼先($140), 之後上淘寶慢慢搵岩心水眼鏡, 或者買左個框之後, 係香港搵樓上鋪驗眼同配鏡片.

首頁

尾頁

跳至