夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

引用:揀個自己鐘意,+志趣相投,+有傾有講,+可以互

原帖由 Nancy20090615 於 13-06-05 發表
揀個自己鐘意, 志趣相投, 有傾有講, 可以互相關心, 互相陪伴 ge .
一為錢嘈就乜都假
Eg我同老公都有份工,佢俾果丁丁家用,我交齊各項雜費已經要倒貼,佢自己口痕撩我出街食飯,又成日叫我埋單,話我有好多錢,要請佢食飯!我仲要養我媽同供自己同女女保險,相反佢連保險都唔買,免得自己生前辛苦供完死後益我,佢連小朋友學費都要同我一人出一半,另外要學課外活動就要我自己出!
我覺得我已經唔愛佢,淨係繼續愛佢果一個月幾千,係非常正常同合理。

我是一隻喵

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

引用:回覆+siumeow+的帖子我都係咁諗,揀邊個都

原帖由 秋田 於 13-06-05 發表
回覆 siumeow 的帖子
就係law~ 有錢無錢都可以隨時變得唔錫老婆。唔錫老婆既老公,你寧願佢俾好多錢你洗丫,定一蚊都唔俾?

我是一隻喵

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Nancy20090615 發表於 13-6-5 21:29
您地有參加佢地 ge 婚禮?

初時以為佢老公唔like 出黎social, 男人係咁都正常

但係其他sis 的婚禮又唔去, 初二定初三話返大陸開工都唔拜年....

真係 "呢一個相當有懷疑"

又咁....人地老婆都覺得冇問題, 仲好enjoy 成日有錢買名牌呢d

咁我地呢d 旁人都無必要多事啦

瑪瑙宮

good_pig 發表於 13-6-5 22:04

初時以為佢老公唔like 出黎social, 男人係咁都正常

OIC, 咁您朋友都 enjoy 到依家 ge 生活就無問題喇.

子爵府

回覆:Kaka315 的帖子

同意

大宅

回覆:再揀搵個可以過好生活定平淡既?

其實只有樓主先知自己想要点的生活。

有錢,但未揀已知要受氣,孤獨。。。浮華過後,仲有乜嘢支持到你繼續咁的生活就一世?萬一佢有第二個cut哂你d錢要變番灰姑娘時,你會唔會後悔?

8萬我相信你的生活已算不俗,有時食茶餐廳,但亦可以間中fine dining。兩人一齊去計劃將來,定下目標一齊實踐。途中互相扶持鼓勵,相信感情一定深厚得多。

況且將來際遇難測,40萬的可能生意失敗,8萬的也可更上一層。但我相信做人一定要有愛,目標同希望,先活得開心。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 Nancy20090615 的帖子

人地d野未必講得咁仔細俾我地聽.....

所以我地其他人當冇事發生算, 雖然都幾古怪

男爵府

揀老公,最基本是看人品,同你要愛他,能有穩定生活都好重要,好窮會消滅愛情,因成日會為冇錢煩。但錢又不是萬能,有些物質其實不是必需品,十幾萬一個手袋又唔係特别靚,幾卡鑽石都係一粒石頭。餐餐食好野都好厭。

寶石宮

回覆 Sophia527 的帖子

加上樓主都講o既冇錢, 又唔係真係窮到爆

小康之嘛...都ok啦

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:揀老公,最基本是看人品,同你要愛他,能有

原帖由 Sophia527 於 13-06-05 發表
揀老公,最基本是看人品,同你要愛他,能有穩定生活都好重要,好窮會消滅愛情,因成日會為冇錢煩。但錢又不 ...
你講得真係啱。

公爵府

2018復活節勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

引用:梗係有錢喇,幾時都係有錢好喇,唔一定有錢

原帖由 小manman 於 13-06-04 發表
梗係有錢喇,幾時都係有錢好喇,唔一定有錢佬先會比氣你受,睇睇呢版幾多唔係有錢的男人咪一樣唔做家務,日 ...
我都係咁話!!

寶石宮

回覆:nsxbobo 的帖子

真係咁易釣到比自己差好多既金龜?!

伯爵府

引用:揀老公,最基本是看人品,同你要愛他,能有

原帖由 Sophia527 於 13-06-05 發表
揀老公,最基本是看人品,同你要愛他,能有穩定生活都好重要,好窮會消滅愛情,因成日會為冇錢煩。但錢又不 ...
超級同意.

子爵府

你簡人,人簡你姐

際遇無人知,無謂太多假設

大宅

引用:揀個有錢陪唔到自己,做個靚太太拎hermes定

原帖由 cativecheung 於 13-06-04 發表
揀個有錢陪唔到自己,做個靚太太拎hermes定平淡啲要兩個一齊工作的中產會幸福多d?有人講過平淡既生活會消磨 ...
我問我c6, 佢話會同四十萬一齊,拎到幾多得幾多,之後先同八萬一齊……呢個係好賤嘅做法

我自己會揀八萬一齊,因为對我黎講已经好夠,唔大使,生活已经俾香港好多人好。

公爵府

唔係你想揀有錢既就會有,有錢既亦未必比錢你洗!好多人搵四十萬,唔供樓只租,養幾架車,睌晚米之蓮同落club, 名牌,旅行,一樣冇錢剩,
冇錢過你手都係冇用!

大宅

前者

子爵府

引用:Quote:原帖由+sambebe+於+13-06-05+發表我

原帖由 cativecheung 於 13-06-05 發表
當初一齊左幾耐先分手?
嗰個都一齊咗好多年,我年少無知,又唔識要有啲嘢揸手,佢買全新benz比我揸,全新樓比我住,都唔係我名。佢成日唔返屋企,有時失踪幾日都有,我好唔開心,有次求佢唔好出去,佢都照走,我以淚洗面。過時過節佢叫我自己碌咭買禮物,我唔係哂命,當你乜都有,再買又如何?同埋嗰時年紀細,根本唔希罕珠寶同物質,只係唔明點解追我同一齊咗會變哂,只想被愛,鑽牛角尖……

首頁

尾頁

跳至