2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

上星期睇戲轉足兩個鐘,今日警車行過又被嚇到係咁move 來move 去,大家都係咁的ma??

民房

回覆:31weeks BB 對聲音好敏感

我個b一聽到鼻鼾聲就跳舞咁

複式洋房

我個B仔就對個鬧鐘好大反應, 鬧鐘一響實踢到我起身為止~
回覆 1026fan 的帖子

Hello 1026fan,係呀,BB而家嘅聽力已發育得好好,對外界嘅聲音會有反應,感覺到BB肚入面BB一日一日咁成長真係好奇妙! BB除左對聲音有反應,仲會認到媽咪把聲,更會感受到媽咪的情緒; 如果已經同BB改左名,多D嗌佢同佢傾計唱歌,好好享受同BB獨有嘅親密感覺呀,唔少生左既媽媽都好懷念架!

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

大宅

引用:回覆+1026fan+的帖子Hello+1026fan,係呀,

原帖由 Vivian_C&G 於 13-06-05 發表

Hello 1026fan,係呀,BB而家嘅聽力已發育得好好,對外界嘅聲音會有反應,感覺到BB肚 ...
Thx thx

You are welcome
我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

大宅

如果行經D勁嘈既地方, 我會用手掩住個肚, 同佢講唔洗驚

大宅

我個b都係好驚戲院d聲音, 不過, 最敏感既聲音就係媽咪玩緊candy 個game ... 佢會起飛腳叫我唔好玩,要陪佢傾計仔, 安慰佢

首頁

尾頁

跳至