意見反饋
義工

產前產後 今日: 1|主題: 240983

跳至
有媽媽在懷孕初期有否肚感覺不舒服? 正常嗎?

大宅

國民生產總值:1623

不知為何由懷孕開始, 肚一直有拉扯感覺, 下腹中間位置間中有針刺感覺, 有時又有m come感覺, 坐得耐肚會谷住痛, 行得耐肚又會扯痛, 小便時都有小小扯住唔舒服, 是否正常?

大宅

國民生產總值:1620

回覆:angelto777 的帖子

會啊,子宮在擴張,會扯住扯住痛

別墅

國民生產總值:943

回覆:有媽媽在懷孕初期有否肚感覺不舒服

bb著緊床都會痛。。好僟喺你子宮鑽洞咁。。哈哈哈。。。我馱大囝果陣都係咁。。下腹扯住痛。。。而家馱緊第二胎,初初三個月都冇痛。。。胎胎唔同。。

噶爸+噶媽=噶B
噶噶豬一家
=====================
雖說往事只能回味,但有事不能回避!

大宅

回覆:kayicloud 的帖子

我有問中西醫有關下腹痛問題, 他們都話有痛並不好, 可能bb 未穩定, 所以會擔心

別墅

國民生產總值:897

回覆:有媽媽在懷孕初期有否肚感覺不舒服? 正常嗎?

我都係錦,但我問過醫生話小小址是正常的

大宅

國民生產總值:2896

回覆:有媽媽在懷孕初期有否肚感覺不舒服

我都係呀。。。但係痛咗幾日之後,呢幾日都冇痛過喇!之前就驚痛唔好,而家又驚唔痛有問題,最擔心係我未知自己有咗之前,做咗同食咗好多孕婦唔做得同唔食得嘅嘢。。。

大宅

回覆:kobe2013 的帖子

反而唔痛先好嫁, 痛無錦好, 我問左幾個朋友都無我嘅情況, 所以我先擔心

大宅

回覆:kayicloud 的帖子

錦你果時痛左幾耐先唔痛嫁

大宅

國民生產總值:1318

你幾多weeks?
同痛左好耐?我覺得個人累就會痛甘

大宅

國民生產總值:3192

我剛知道有左都日日痛,連夜晚都痛到瞓唔到覺,但冇流啡,醫生話ok,因為子宮擴張緊,我照B&子宮時,醫生都話一切正常,胎得好好,子宮又靚,所以唔駛太擔心,我大概8至9週就少左痛了

大宅

回覆:yuki_donut 的帖子

6w幾bingo 以來個肚未舒服過

大宅

國民生產總值:2862

我而家10w,都仲扯緊呀~

大宅

國民生產總值:2862

我而家10w,都仲扯緊呀~

大宅

回覆:sinsinlo 的帖子

我怕係作小產,有時真係幾痛下架,不過冇流啡

複式洋房

國民生產總值:129

keep住check la。小心d!我9wk,之前有一晚痛得好緊要,好像m come,之後發現原來肚or,唸住無事。但今天去check,e生話找不到心跳!仲同我說要有心理準備,下星期再check wor!

大宅

國民生產總值:2896

我而家差唔多8weeks, 5~6weeks嘅時候開始痛,3日前就開始唔痛。之前睇過醫生,我有同佢講我痛,但佢照完超聲波,聽到bb 心跳,話而家都算stable,跟住就冇理過我痛嘅問題喇。。。。。
而家個肚脹卜卜,冇理由咁快見肚㗎!!唔知係咪啲胃氣太勁呢!?大家有冇咁嘅經驗呀?

大宅

回覆:shineslam 的帖子

錦之前有無心跳嫁, 有無流啡or 紅

大宅

我有時覺得個肚會扯住谷住, 肚皮有d扯, 呢d感覺都好密mouth:

大宅

冇流啡?

大宅

國民生產總值:1081

引用:我剛知道有左都日日痛,連夜晚都痛到瞓唔到

原帖由 sinsinlo 於 13-06-07 發表
我剛知道有左都日日痛,連夜晚都痛到瞓唔到覺,但冇流啡,醫生話ok,因為子宮擴張緊,我照B&子宮時,醫生都 ...
你第幾周照b架?

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.