懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:sinsinlo 的帖子

我差唔多8w ,肚間中扯痛, 但尋日番工回家肚真的十分痛, 幸好無流啡, 要經常瞓床, 之前已bed rest 10天, 但在公司坐著不到一個小時已開始扯痛, 會這樣嗎?

大宅

回覆 angelto777 的帖子

休息多D呀!你幾時再做產檢呀?如果我係你,我會去比醫生望下,好過自己擔心呀嘛。

大宅

回覆:yuki_donut 的帖子

本來下星期產撿, 現在提早到今個星期尾, 希望一切正常

大宅

回覆 angelto777 的帖子

放心啦,一定冇事架!我見8weeks同第一次產檢分別好大甘架。

我都好waiting for next monday,第一次見BB

大宅

回覆:yuki_donut 的帖子

多謝你呀, 希望大家都順利, bb 健健康康

別墅

我依家11w3d,個肚既不舒服感覺係成日脹卜卜,但係又會肚餓,食完重脹多d咁囉!

別墅

回覆:angelto777 的帖子

我上星期有一次子宮好似四面擴張咁扯住,但呢幾日又唔覺扯住,無痛。咁係好?我5wks 幾。

大宅

回覆:emilyp0109 的帖子

我估唔痛好過痛, 我身邊大多數無痛嫁, 而家我差唔多10w都仲有扯痛

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:有媽媽在懷孕初期有否肚感覺不舒服? 正常嗎?

6w6d 今日都有點抽抽下,似m前漲痛

活在當下,愛得及時

大宅

回覆:pm1202 的帖子

係呀間中有谷m感覺, 好怕

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我怕係作小產,有時真係幾痛下架,不過冇流

原帖由 yuki_donut 於 13-06-07 發表
我怕係作小產,有時真係幾痛下架,不過冇流啡
我都有時一兩下幾痛

活在當下,愛得及時

大宅

畀面勳章

回覆:kobe2013 的帖子

哎呀,我都係咁呀,好擔心,唔痛唔知係咪bb有事

男爵府

西醫話正常,我睇個中醫話咁樣係代表身體唔好…
我之前都一直以為係正常,但食左中藥後就真係冇晒嗰啲唔舒服既感覺。

大宅

回覆:scgift 的帖子

係呀身體唔好先會痛, 中醫係錦講, 但我身體一向好差, 好多中醫都攪我唔掂, 而家呢個中醫都已經幫我補身安胎, 但都仲有痛, 之前見啡飲中藥好快停, 係仲有肚痛困擾先煩

男爵府

會唔會係呢個中醫同你唔夾?
我有朋友之前睇個好出名幫人調理生仔既中醫,食左半年藥,體温冇好過,跟住有左仲小產埋。後來轉左睇我嗰個中醫,好快就再有左,仲要體温好好,而家就來3個月了。

大宅

回覆:scgift 的帖子

錦我又唔知夾唔夾呀, 因為我睇左佢半個月已經有bb, 我估佢ok 卦, 之前睇過4個中醫都無聲氣

洋房

正常我也是這樣

大宅

回覆:SandS49 的帖子

錦有無方法舒緩呢

大宅

引用:不知為何由懷孕開始,+肚一直有拉扯感覺,+下

原帖由 angelto777 於 13-06-04 發表
不知為何由懷孕開始, 肚一直有拉扯感覺, 下腹中間位置間中有針刺感覺, 有時又有m come感覺, 坐得耐肚會谷 ...
我都係甘,我有左甘耐痛左甘耐,依家已經16weeks.有時仲會流啡,前幾日因為成日肚痛同有流啡仲入咪醫院,不過醫生話我牙b
一切都正常,佢地都答吾到我點解成日都痛,所以我成日都好擔心

大宅

回覆:hkcscs 的帖子

錦點算, 係咪一路take leave 瞓床我都想瞓過12w先番工, 因為坐唔夠一陣子宮就感覺壓住唔舒服, 不過唔知點同公司講, 成日痛我都怕bb唔夠安穩

首頁

尾頁

跳至