自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

仲有幾日就放成打大假,又會咁啱交接嗰幾日就病假嘅仲要連放三日,仲未計星期六日喎!真係好心唔好咁肉酸啦!之前每個月總有兩三日病嘅,去完trip又shot多兩day,真係有無做人做到咁老土ga!?可憐我做到無停手,間唔c 1day sick leave一句問候都無仲要俾個pk阿姐話我唔掂,成日請病假!唔通同阿姐fd就乜都得!?

熙fi媽媽  冇錯, 我公司都有呢d甘既人  發表於 13-6-5 13:59

男爵府

回覆:老土怪同事

唔通呢度嘅jm咁幸福無粉人同事?咁我真係好可憐喇

公爵府

2021勳章

引用:仲有幾日就放成打大假,又會咁啱交接嗰幾日

原帖由 7evelyn 於 13-06-04 發表
仲有幾日就放成打大假,又會咁啱交接嗰幾日就病假嘅仲要連放三日,仲未計星期六日喎!真係好心唔好咁肉酸啦 ...
無計。有人真係老馮

男爵府

唔通真係唔怕嘅咩?我地每年都會出阿披蘇,見到成廿幾日病假都唔覺得醜嘅咩!?仲每年都有人工加,都唔知我阿姐同hr做乜ga?!

水晶宮

hashtag影視迷勳章

仲有幾日就放成打大假,又會咁啱交接嗰幾日就病假嘅仲要連放三日,仲未計星期六日喎!真係好心唔好咁肉酸啦 ...
我好多同事都係咁,睇開d喇,如果我放一日病假都比佢話,咁我就會之後放多幾日……

purple_onion    發表於 13-6-5 10:00

大宅

一定係識擦鞋有著數。鬼叫老細鍾意佢咩

子爵府

玩具勳章 冬日勳章 畀面勳章

間間公司都有唔同的粉人同事

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

經常有,仲要成日遲成個幾鐘先返,老細又唔七聲,巧似默許咗,有時又要做埋企哋d嘢,幾時可以七埋企哋份糧呢〜

simple is the best~

侯爵府

只要唔係做錯咁大事,的確同阿姐fd真係會著數D~

水晶宮

2021勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

越勤力越做死兼比人睇死 , 通常 越 hea d人知你唔至在份工 , 返而唔敢郁你 , 同事多數都犯賤

子爵府

畀面勳章

我公司D老pat成日攞病假,但第二日返工好Q精神!
:;pppp::;pppp::;pppp:

子爵府

BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

間間公司都有D咁既人傢喇

ant3210    發表於 13-6-5 14:01
chiwong0526    發表於 13-6-5 10:42

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

嵐嵐豬0603 發表於 13-6-5 10:34
我公司D老pat成日攞病假,但第二日返工好Q精神!

有得俾我放日假訓下,我返工都會好精神我次次都咁同老闆講
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

男爵府

真係嬲到爆,我今朝仲聽到阿姐話要介紹醫生俾佢喎

侯爵府

有D人真係唔知乜嘢暗病,個個月總會請幾日禮拜六日前後的病假,但個病又好暗咖喎,問佢講唔出咖喎......

首頁

尾頁

跳至