意見反饋
義工

想生BB 今日: 51|主題: 99404

想生多個細佬妹比個仔, 又怕搞唔掂...好矛盾

複式洋房

國民生產總值:250

阿仔今個月就2歲, 生佢前一直都諗, 一係唔生,一係最少生2個.
依家經歷過換工人, 搬屋, 報學校, 開始驚生多個唔知搞唔搞得掂, 但唔可以再諗咁耐, 唔想2個年齡差距超過3年....好矛盾!!!

王國熱話
工人回鄕是否不用還$?
菲律賓 OWWA, OEC申請時間
工人三月就完两年约,我亦已簽左新工人...
想請姐姐, 但唔想同住

大宅

國民生產總值:1997

回覆:想生多個細佬妹比個仔, 又怕搞唔掂...好矛盾

我囝後日2歲啦,老公講明想要多個,我就諗出年先陀,因為怕搞唔掂,養2個我就全職的了,靠老公養全家都擔心,好矛盾好煩呢~

^^阿囝2011年6月6日出世啦~

珍珠宮

國民生產總值:39625

點解唔生?我生左2個仔,宜家想再搏個女呢!

大宅

國民生產總值:2895

回覆:kabinlau 的帖子

想生就生,我都追緊第三個。

大宅

國民生產總值:3846

我亦有同一concern , 囡囡剛一歲,想盡快生多個,一次過辛苦算,但而家阿女剛識行湊得好辛苦,抱佢又重!生多個我都可能唔做,但又怕得C6一個頂會好大壓力!但若果我矛矛盾盾,時間過去了只會越來越唔想!為左咁我都經常失眠!

複式洋房

回覆:wellmax 的帖子

生3個,自己+屋企人幫手揍? 我怕揍唔掂,換過2個工人,都係靠唔住。索性由阿仔一歲讀育嬰園,搬近阿媽,阿媽4點幾揍放學送去我屋企,之後就工人陪佢。工人懶,基本家務都做唔好,我同老公想唔要工人,我全職揍。
又擔心收入少一半,自己陀b時搞唔搞得掂~~但唔想再諗,好想阿仔有弟妹!

大宅

引用:生3個,自己+屋企人幫手揍?+我怕揍唔掂,換

原帖由 kabinlau 於 13-06-06 發表
生3個,自己+屋企人幫手揍? 我怕揍唔掂,換過2個工人,都係靠唔住。索性由阿仔一歲讀育嬰園,搬近阿媽,阿 ...
Yes , 雖然有好多顧慮,但真心想BB有個伴,而且咁會對佢地發展好些!可是真係唔係好努力開工因這些顧慮,都係一個月一次,有就有無就算!

大宅

國民生產總值:3804

畀面勳章

我都追緊第二個中....好想阿女有個伴, 童年更快樂, 大個左, 我同c6老左, 佢地都有個照應! 第二胎/三胎媽媽加油呀!!

大宅

國民生產總值:1310

我都想有第二個, 但考慮因素真係好多...

大宅

引用:我都追緊第二個中....好想阿女有個伴,+童年

原帖由 大白兔糖 於 13-06-06 發表
我都追緊第二個中....好想阿女有個伴, 童年更快樂, 大個左, 我同c6老左, 佢地都有個照應! 第二胎/三胎媽媽 ...
咁你試了幾多cycle 呀?

大宅

國民生產總值:2424

我都試緊第二個

複式洋房

回覆:Cammycad 的帖子

祝你快啲成功!!!

複式洋房

回覆:wellmax 的帖子

我都有隨緣,阿仔3歲前冇就算,唔想佢地相差太遠~加油呀!!

複式洋房

回覆:kabinlau 的帖子

omg! 點解?尋日婦科檢查,醫生話朱古力瘤,會難啲有bb.....。同老公商量後,決定做左手術先再繼續追!!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.