懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我舊年11月尾去台北, 但出發之前幾日CHECK 到有左, 最後決定照去 但係就好小心, 因為如果唔係心血來潮 CHECK 的話都唔知有左

別墅

回覆:PRICE 的帖子

此程自由行,我父母和老公一起去拜神!唔會去玩剌激遊戲,因帶埋女女去,和無人攪得掂女女,所以先頭痛!

子爵府

回覆:剛剛知道自己有咗幾星期,但今星期去泰國幾天,怎辦?

我上個月都放棄左去泰國,無左幾千蚊,依家15週

別墅

回覆:Labeba 的帖子

我11週時biz trip去咗西班牙兩個星期。仲要密集式training。其實諗返都唔應該咁博!

複式洋房

個人經驗之談, 12月時我book左去韓國自由行滑雪, 又係去前幾日知道自己有左, 最後有去到, 可能個個醫生唔同, 我醫生就話可以搭飛機, 不過叫我唔准滑雪同操勞~ 搞到我去左韓國滑雪場悶左2日, 但我有照食少少辣, 而家我已經31週喇....本人覺得好多野整定, 有朋友剛流產, 佢平時訓得好足, 又唔洗番工, 完全唔操勞~ 但最緊要過到自己心理, 如有擔心寧願蝕少少, 反正大把機會去旅行

珍珠宮

咩決定都好只要將來唔好後悔就得

男爵府

其實都可以去 只要自己唔好安排行程咁密咁辛苦 同注意飲食同衛生 都應該無事 大肚係可以坐飛機的 自己未夠3個月 又未知有左時 都1樣飛過去旅行

大宅

我月尾先十week我都打算照飛台北,問幾個醫生都ok唔好太辛苦就得

大宅

我知道自已有左時是5W,不夠一星期就去沙巴旅行,那時我都心大心細,本身都好想去的,跟住,我都post左問各位姊妹,當然有D話唔好去,有D話去道要小心飲食和不要太操勞,我都問左醫生意見,醫生都話我不穩定,建議我唔好去。
我最後都沒有去,雖然無左成萬銀,但係我覺得自己決定是正確,今次是第一胎,同埋是期待左好耐,萬一真係有D乜事,不想令自己後悔。 依家已經11W了!

複式洋房

I went to Korea and Singapore when I was pregnant and both were less than 3 months. I was ok woh...
But at the end it is all about yourself, if turns out bb is having problems, you will blame the trip then don't go la. For me, I believe that it is fate, so I just let myself relax and my doctor supports as well.

大宅

引用:此程自由行,我父母和老公一起去拜神!唔會

原帖由 皇妃117 於 13-06-05 發表
此程自由行,我父母和老公一起去拜神!唔會去玩剌激遊戲,因帶埋女女去,和無人攪得掂女女,所以先頭痛!

...
你父母和老公都想你去?你冇同佢地講你有左bb?

侯爵府

無人幫到你, 自己諗, BB緊要D定係你自己旅行玩樂緊要D

別墅

我情況同你差不多,醫生話小心飲食,再加自己小心啲,係可以的。

大宅

我第二胎當初都係未夠三個月,又係安排咗去泰國,於是我問我自己睇開嘅婦產科醫生,佢叫我小心飲食,同埋小心出入就得。不過你一定要同老公商量同有共識到底照出發還是取消行程。

別墅

回覆 皇妃117 的帖子

拜神好呀!租部7人新車,唔好乘交通工具應該好舒服!

大宅

回覆:皇妃117 的帖子

我本來都諗住去泰國玩,點知有咗,所以取消行程

大宅

我5w bingo 去泰國,食少辣,照飮凍野,但唔曬太陽,冇事。但時光倒流的話,我會選擇唔去,反正玩得唔盡興,乜都就住就住好冇引,無謂搏啦

首頁

尾頁

跳至