意見反饋
義工

婆媳關係 今日: 6|主題: 26226

del

別墅

國民生產總值:552

畀面勳章

wongjoetabo  我老公話反工好累,放工吳想理哩d野  發表於 13-6-5 20:40
daishidoi  其實唔食糖咪仲好,次次買糖唔係錫佢係害佢  發表於 13-6-5 17:36

王國熱話
【快閃優惠】永安全線機票滿$1,500減$150!(...
[有時去旅行唔駛好貴嘅] 歐洲Free Local Tour...
HK Express 飛峴港 一千蚊有找!
中文版韓國地圖App面世

禁止訪問

國民生產總值:514

回覆:99好鬼偏心。

男爵府

國民生產總值:5424

引用:99,真系吳系幾錫我個女。她出玩完街反到屋

原帖由 yogayau 於 13-06-05 發表
99,真系吳系幾錫我個女。她出玩完街反到屋企,淨系買糖比她果兩個大孫吃(我老公阿哥生的,我地三家人住埋 ...
嘩,三家人齊住? 好辛苦

可能佢地媽媽唔係度,你奶奶想錫佢地多d以彌補缺乏既母愛呢。 你女女有你錫,冇所謂啦,冇媽媽錫既小朋友其實好慘。

yogayau  我都系甘想  發表於 13-6-5 13:27

男爵府

國民生產總值:6163

不如你諗下個對小朋友咁細個就冇母愛,
好彩有嫲嫲鍚, 唔係咪好慘??
你自己個女有爸爸有媽媽, 咁幸福,
呢D小事唔好同人計較啦, 嫲嫲唔買糖咪你自己買囉。

至於你話整親個女, 要睇下個孫仔係唔係專登,
小朋友大家年紀細, 唔小心整到實有,
同埋同個小朋友講唔痛, 都係一種心理手法,
小朋友聽砌話唔痛, 好自然就覺得唔痛架啦,
你係咁同佢講好痛呀, 痛死喇, 佢咪狂喊囉....

你多D諗下個對小朋友細細個冇咗媽咪,
凡事多D包容佢地啦, 咁你就唔會成日都唔開心架喇

珍珠宮

國民生產總值:43599

2018復活節勳章 BK Milk勳章

你同你c6講其實真係冇咩意義..
一個係佢媽, 一個係佢太太, 個個更加係佢親生女..
如果佢媽對佢個女係偏心佢都唔會好受..
又唔係好關愚唔愚事既..
唔通你想佢去話佢媽偏心?
講左又點?
99咪只會覺得你火上加油..
我相信佢本人都唔想..

再講偏心真係冇辦法的..
人地偏心冇咩可以做..
可以的話努力同c6女女搬出去,
到時你同大伯有比較落, 就自然會好d..
又唔洗眼火爆

我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

男爵府

國民生產總值:7909

好明顯 重男輕女

大宅

國民生產總值:1462

可能你無返工既原故,眼界細左,世界狹窄左,所以小小事都係大事。而且你地咁多人一齊住,吾忍讓下,好難過日子架!! 寬容D相處都好D啦,係咪!!

男爵府

國民生產總值:7077

我99都係超偏心姑仔嘅仔, 因為係第一個孫, 再加上佢哋兩老唔like 個女婿, 覺得個女婿冇用, 冇本事照顧個女和個孫, 所以覺得細路好可憐。因此, 由細到大都好"種"個孫, 要咩有咩。 但所謂要咩有咩, 唔係兩老俾, 而係叫c6既兄弟姊妹供給。

複式洋房

國民生產總值:127

99咁做好蠢

別墅

國民生產總值:552

畀面勳章

回覆 waiwai2013 的帖子

但他們話都吳話,她孫仔系甘笑。

侯爵府

國民生產總值:23974

回覆:yogayau 的帖子

唉,一句講晒,同99住就係麻煩,早搬早開心。

大宅

國民生產總值:2738

回覆:yogayau 的帖子

我99都係咁架,起初我都好介意!而家我睇開左好多!
我以前都係三家人住埋一齊,我陀b果陣,99從來冇㷛過湯水,煮過一碗飯都冇比我食!淨係掛住佢粒大孫(叔仔個仔)有冇餓親,日日收工親自下廚比果兩母子食!!
到我仔出世更加嚴重,大孫爬上bb床用手禁住我仔個心口,99見到完全冇出聲阻止!仲怪我唔鎖好門,大孫入黎玩好正常咁款!!
買野口講個個有,公平,但永遠係得大孫有 ,我仔果份遲啲買,當然最後係冇左件事!
後來,我唸通左,個仔係自己嘅,有我呢個媽媽錫就已經足夠,唔會再在乎嫲嫲點對佢!

yogayau  正確,無謂為做99而吳開心。  發表於 13-6-5 17:40

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.