婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:一人一樣最頂99唔順既野

我99好污糟,d野跌落地,叫個孫照食,個個不是我的子女。我真的完全接受不到。

子爵府

引用:我99好污糟,d野跌落地,叫個孫照食,個個

原帖由 VIVIANLOVEBB 於 13-06-23 發表
我99好污糟,d野跌落地,叫個孫照食,個個不是我的子女。我真的完全接受不到。

...
佢有冇沖洗過先俾bb 食? 有d 老人家可能想" 有衣食" 所以叫bb 唔好浪費食物卦.

別墅

引用:最頂唔順成日將我個女包到成隻㯶咁,無論天

原帖由 lo_siuming 於 13-06-11 發表
最頂唔順成日將我個女包到成隻㯶咁,無論天氣30幾度一去泠商場就加衫,打個乞痴又加衫,有少少鼻水就話我涷 ...
我99都係 明明呀B 熱到出哂汗都話凍 依家甘的天氣雖然開左冷氣仲同我仔着兩件長袖衫加一件背心 蓋四張被 一打黑痴就話我凍病呀B 第二 我呀B岩岩先飲完7安奶( 我BB得3 個月) 唔夠半個鍾又話呀B肚餓叫我沖奶 跟住又將D奶擺成兩三個鍾先俾我仔飲 成日話我冇用100 度的水沖奶 我話人人都話用溫水開奶 跟住佢話奶粉會唔熟 又話D醫生姑娘唔識 佢之前十個孫都係甘 第三 成日煮餸落超多油 煲湯又係 仲要煮好的餸放在星盆隔離一係就放在枱面仲要放過夜又唔用保鮮紙包 又唔用蓋蓋住 我媽見到私下同我講觉得好恐怖 第四 一家人都係甘 見到枱面有飲品開左 個個都去飲幾啖 1 D衛生常識都冇 第五 陀仔同坐月果陣已冇燉野俾我飲連煲湯都少 陀住仔仲叫我食雪糕西瓜食涼野 仲話個個呀嫂都係甘食 到坐月仲要走去煲紅蘿蔔湯( 好似坐月唔飲得) 煮通菜生菜大白菜俾我食 仲話醫院都係煮椰菜俾我食 佢已買最貴的菜俾我 我生完第五日就叫我用清水沖涼 總之就佢湊大十個孫佢最叻

大宅

成日上梨我屋企煩住晒。。上到梨我屋企左彈右彈。。。。|

大宅

2018復活節勳章

把口賤到冇人有,完全唔識收口:;pppp:
其他都冇問題,係把口真係冇人頂得順。
2006.10.27 我地拍拖喇♥
2009.2.4 大少出世喇♥
2013.1.4 我們結婚了♥
2013.2.7 發現細b了♥
2013.10.13 二少出世了♥
一家四口開開心心幸幸福福♥

複式洋房

引用:Quote:原帖由+lo_siuming+於+13-06-11+發表

原帖由 kayanmama 於 13-06-25 發表
我99都係 明明呀B 熱到出哂汗都話凍 依家甘的天氣雖然開左冷氣仲同我仔着兩件長袖衫加一件背心 蓋四張被 一 ...
嘩,你99好恐怖呀真係,我以為我99已經算誇張,大熱天時幫我BB著長袖,你果個2件長袖,1件背心,4張被至討厭果d以為自己湊大幾個好叻,咁啱無事發生啫!
同埋開奶係用溫水喎,多過90度會殺死曬奶d營養架,d奶使乜熟呀,再且,d奶助返凍又易惹痰。為左BB好,同佢講清楚呀!我同我99成日撐到好行架!而家佢都知我B怕熱,都唔敢幚佢下下長袖啦,除非喺好凍既商場

大宅

成日得佢講冇人講,醫生講既野,都唔信,係要行自己個套,叫佢幫我湊,我繼續番工,佢就話佢唔識,好,冇問題,但係到我湊既時候,佢就成日阿支阿左,突然間就好似咩都識咁,咩都關佢事,連我餵奶時間佢都要理,未夠鐘,阿仔又未喊食奶,就整醒我個仔,要我餵奶

子爵府

育兒性格勳章

回覆:YingYing622 的帖子

咁都得

別墅

回覆:lo_siuming 的帖子

我講漏左 我99成日話呀B飲的奶要凍 小小小熱都唔得woo 唔係的話呀B小便會痛 我同佢講 涷左飲落去夠會肚痛加肚柯 我同我媽講 我媽叫我唔好理佢

別墅

引用:成日得佢講冇人講,醫生講既野,都唔信,係

原帖由 YingYing622 於 13-06-27 發表
成日得佢講冇人講,醫生講既野,都唔信,係要行自己個套,叫佢幫我湊,我繼續番工,佢就話佢唔識,好,冇問 ...
好過我99 呀B飲完7安奶 唔夠半個鐘又話俾多5安呀B飲 有陣時呀B夠鐘飲奶但又未醒 我99都話要照塞奶樽俾呀B

大宅

引用:以為自已真係寶,家一有老如有一寶,其實係

原帖由 Summermiao 於 13-06-11 發表
以為自已真係寶,家一有老如有一寶,其實係草
同我個一樣!

大宅

你哋大多數講嘅我99中哂

複式洋房

引用:我講漏左+我99成日話呀B飲的奶要凍+小小小

原帖由 kayanmama 於 13-06-27 發表
我講漏左 我99成日話呀B飲的奶要凍 小小小熱都唔得woo 唔係的話呀B小便會痛 我同佢講 涷左飲落去夠會肚痛加 ...
你奶奶好經典!我第一次聽人講係飲凍奶!仲要由熱放到凍先飲!你BB有無成日好多痰呀??

複式洋房

引用:我講漏左+我99成日話呀B飲的奶要凍+小小小

我講漏左 我99成日話呀B飲的奶要凍 小小小熱都唔得woo 唔係的話呀B小便會痛 我同佢講 涷左飲落去夠會肚痛加 ...
同埋關小便咩事呀

別墅

引用:Quote:原帖由+kayanmama+於+13-06-27+發表

原帖由 lo_siuming 於 13-06-28 發表
你奶奶好經典!我第一次聽人講係飲凍奶!仲要由熱放到凍先飲!你BB有無成日好多痰呀??

...
之前初初有痰 後來我唔駛佢幫我沖奶我自己沖自己餵 跟住依家冇痰了 原來係因為飲左凍奶先有痰 我99仲話我搞病個仔

複式洋房

引用:Quote:原帖由+lo_siuming+於+13-06-28+發表

原帖由 kayanmama 於 13-06-28 發表
之前初初有痰 後來我唔駛佢幫我沖奶我自己沖自己餵 跟住依家冇痰了 原來係因為飲左凍奶先有痰 我99仲話我搞 ...
好乞人憎,我99都成日話我搞病個b ga

別墅

引用:Quote:原帖由+kayanmama+於+13-06-28+發表

原帖由 lo_siuming 於 13-06-29 發表
好乞人憎,我99都成日話我搞病個b ga
我都係 初初出院果陣醫生話BB冇鼻毛所以打黑池 但係我99就一口咬定話係我凍親呀B 我爸媽領教過我99大熱天時幫呀B著幾多衫 佢兩個問我我99係咪有病

大宅

最憎佢當c6係佢御用司機, 難得放假都要晨咁早比佢指去呢到個到, 冇雷公咁遠都唔去, 痴q線

複式洋房

引用:Quote:原帖由+lo_siuming+於+13-06-29+發表

原帖由 kayanmama 於 13-06-29 發表
我都係 初初出院果陣醫生話BB冇鼻毛所以打黑池 但係我99就一口咬定話係我凍親呀B 我爸媽領教過我99大熱天時 ...
辛苦你啦

大宅

引用:Quote:原帖由+YingYing622+於+13-06-27+發

好過我99 呀B飲完7安奶 唔夠半個鐘又話俾多5安呀B飲 有陣時呀B夠鐘飲奶但又未醒 我99都話要照塞奶樽俾呀B

...
天下既奶奶一樣變態,成日驚死我地唔俾佢個孫食咁,佢係我個仔,唔通我會餓死佢咩,成個人肉鬧鐘咁,定時定候就要我餵奶,我餵人奶定奶粉,都要經佢批准?

首頁

尾頁

跳至