意見反饋
義工

產前產後 今日: 19|主題: 240970

跳至
我已是高齡產婦,啱啱知道有咗!

別墅

國民生產總值:707

上一胎已是六七年前,突然有咗!而家5wks
預產期明年2月,生的時候已38了!
知道後好大壓力,訓得唔好!
加上大仔呢排考試,好似好多野要兼顧!
始終年紀大才生第二胎,真是有些擔心

大宅

國民生產總值:2476

2019勳章

回覆:我已是高齡產婦,啱啱知道有咗!

好多人4X先生第一胎,唔好擔心啦

複式洋房

國民生產總值:411

我今年都38啦,仲係第1胎,預產期8月尾,唔好擔心咁多,順其自然啦

珍珠宮

國民生產總值:30225

2019勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:JANETHIM 的帖子

咁我都37先生第二胎,大仔今年要考私小/直資,宜家坐緊月,我一面要湊初生細女,一面要幫大仔準備考小一嘅事,一樣好大壓力。不過我唔後悔,因為我真係好想生兩個,所以幾大壓力都會支持下去。

大宅

國民生產總值:1396

我年尾39,今個月預產第二胎

男爵府

國民生產總值:5390

38唔算好高齡,放鬆D

別墅

回覆:PrettyPC 的帖子

多謝各位的support!我知道媽媽的心情對BB好大影響,但呢兩日知道有咗後,真係不知所措!隔咗咁多年,真係連點樣湊BB,都已經唔記得

大宅

國民生產總值:1599

我现在有八個月,都係第一胎,我39歲了

別墅

國民生產總值:932

我第二胎都係隔咗六年,眞係乜都唔記得但係生咗就好自然好快就上手啦!仔仔五個幾月時又意外有咗第三胎。我都擔心過,驚大住肚抱唔到仔仔,假日同囡囡仔仔去玩照顧唔好佢哋。而家二十八W啦!我都過咗37奔38啦!加油呀準媽媽!

男爵府

國民生產總值:7274

加油

伯爵府

國民生產總值:19936

2019勳章

都唔係好高齡, 大把人你呢個年紀先黎生第1個喇

男爵府

國民生產總值:8422

唔使擔心,好好安胎,到時大仔會幫手架。
我有同事,生第二胎時,同你差不多年紀,大仔已經十歲,好錫細妹呀!加油!

大宅

國民生產總值:1423

我黎緊月尾生第一胎, 40 歲

珍珠宮

國民生產總值:34939

年代唔同,我醫生話而家冇高齡呢樣野,何況38仲好ok

別墅

國民生產總值:592

無論咩年齢都好,有bb 最緊要放鬆心情,開心面對,咁對bb 同你都好d架最緊要均衡飲食。加油啦,香港人!

別墅

回覆:emilyyiphy 的帖子

咁請問大家會順產定會㨂開刀?高齡政府會不會見議開刀㗎? 我生大仔時是順產的!

珍珠宮

國民生產總值:36360

2019勳章

回覆 JANETHIM 的帖子

醫生會同你睇, 如果不能順佢會叫你開刀

別墅

回覆:iamlazy 的帖子

我仍未到政府登記,我今個星期六會去,
我打算在將軍澳醫院做產檢,大家知不知道TKO hospital ok 嗎?

珍珠宮

國民生產總值:34258

畀面勳章

JANETHIM 發表於 13-6-5 06:35
上一胎已是六七年前,突然有咗!而家5wks
預產期明年2月,生的時候已38了!
知道後好大壓力,訓得唔好!
年紀唔成問題, 心境最重要. 欣然接受吧...
祝福您生活開開心心.
見你一獲打你一獲

珍珠宮

國民生產總值:30225

2019勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

引用:咁請問大家會順產定會㨂開刀?高齡政府會不

原帖由 JANETHIM 於 13-06-05 發表
咁請問大家會順產定會㨂開刀?高齡政府會不會見議開刀㗎? 我生大仔時是順產的!

...
我去瑪麗醫院產檢,大仔係剖腹生,但瑪麗都建議我試順產。不過我最後在私家開刀生。

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.