意見反饋
義工

想生BB 今日: 32|主題: 99375

跳至
有冇人諗住一有bb就辭工不做專心養胎?

大宅

國民生產總值:1066

我返工需要一個半小時先返到公司,加上在公司我要行來行去,同埋有壓力。如有bb真的不做,怕影響bb。这樣会否很笨,連產假錢都不要?同埋生左要自己照顧,冇人帮我

王國熱話
佛理及靈異事同夢境既朋友請入黎,一齊講...
四字接龍 接任何一字(同音都得)PART 2
三字接龍 接其中一字 (同音都得)part 2
四字接龍(接字尾, 不可接同音字)

大宅

國民生產總值:2457

引用:我返工需要一個半小時先返到公司,加上在公

原帖由 rp3694 於 13-06-05 發表
我返工需要一個半小時先返到公司,加上在公司我要行來行去,同埋有壓力。如有bb真的不做,怕影響bb。这樣会 ...
經濟許可就唔好計咁多,我就一定唔得啦

大宅

國民生產總值:1559

引用:Quote:原帖由+rp3694+於+13-06-05+發表我返

原帖由 carryman 於 13-06-05 發表
經濟許可就唔好計咁多,我就一定唔得啦
我都贊成!

禁止訪問

國民生產總值:2039

珍珠宮

國民生產總值:40541

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

I will not... stay home is boring

大宅

國民生產總值:2941

回覆:有冇人諗住一有bb就辭工不做專心養胎?

讚成,我兩個朋友都係冇返工,舒服好多

公爵府

國民生產總值:25847

我的育兒心得勳章

引用:我返工需要一個半小時先返到公司,加上在公

原帖由 rp3694 於 13-06-05 發表
我返工需要一個半小時先返到公司,加上在公司我要行來行去,同埋有壓力。如有bb真的不做,怕影響bb。这樣会 ...
俾我就一定留係屋企乖乖地,生完先再考慮

Everyday may not be good..but there is something Good in Everyday!

珍珠宮

國民生產總值:32146

BK Milk勳章

我會待產假後

大宅

國民生產總值:2426

BK Milk勳章

我都係咁打算,無野重要得過bb ,如果返工近,又輕鬆,咁我會繼續做,if not 會resign

複式洋房

國民生產總值:398

我最近都考慮過呢個問題,而家番工壓力好大,自己又試左幾年都未有,係咪真係應該辭左份工留係屋企再試下呢?
我都就唻35歲啦!都無咩時間可以再試啦~~~ 所以而家都好迷惘!

大宅

因为近排呢度的媽媽很快小產先害怕,自己未生過,當然有很多野不懂。加上坐地跌有很多人会撞到自己,很怕有危險。

子爵府

國民生產總值:14522

littlebilly 發表於 13-6-5 12:24
我最近都考慮過呢個問題,而家番工壓力好大,自己又試左幾年都未有,係咪真係應該辭左份工留係屋企再試下呢 ...
我咪就係咁囉
而家冇返工三個月啦

別墅

國民生產總值:940

回覆 rp3694 的帖子

我個人好易緊張架,雖然我份工無壓力,但是公司影印機吾多吾少會有福射影響,如果我有左,我都會諗住辭工不做專心養胎,係屋企又可以輕鬆,最重要係有C6支持

男爵府

國民生產總值:6409

BK Milk勳章

返工有壓力咁咪hea做,等放埋產假先留在屋企仲多野諗仲悶..

複式洋房

國民生產總值:398

引用:返工有壓力咁咪hea做,等放埋產假先留在屋

原帖由 lammi2012 於 13-06-05 發表
返工有壓力咁咪hea做,等放埋產假先留在屋企仲多野諗仲悶..
我份工要對客又要管理下屬,好難hea做,自己又做左野咁多年,都想休息一下!但係我又怕辭左工之後都無,到時個人會仲大壓力~~~ 而家個人超級忐忑呀!

大宅

國民生產總值:2648

prettypink 發表於 13-6-5 15:37
我個人好易緊張架,雖然我份工無壓力,但是公司影印機吾多吾少會有福射影響,如果我有左,我都會諗住辭工不做專心養胎,係屋企又可以輕鬆,最重要係有C6支持
我坐響影印機隔離啊 ~~~ !!!

別墅

回覆 Lowina 的帖子

為左BB著想,我都是認為辭工留係屋企安胎好的,錢係搵吾晒架,如果係屋企怕悶,米去報下產前產後課程讀下拉,好好安胎啊.其實樓主吾使擔心甘多,只要你自己想專心養胎甘米乖乖留係屋企

大宅

回覆:prettypink 的帖子

其實我未証實自己係咪有左,近排个肚很重的感覺,又肚痛,成日有胃氣,企得多,坐得多腰骨很痛,明天去看e生验尿。

別墅

你無自己驗咩.你試下自己驗左再去睇醫生好的.
其實我吾知道係米琴日高峰期排左蛋蛋+DODO埋,今日身體突然又低溫,吾知關吾關事公司冷氣好凍+出面落左雨凍左事,令到我身體溫度低左甘,中流鼻水添.唉,吾好病啊,我要等bingo.

水晶宮

國民生產總值:70581

2019勳章

我個陣就係咁而辭職,但我唔係一check到bingo就一心諗住辭職架,係因為我6 wks左右開始就好唔舒服,又好頭暈、頭痛、作嘔……係返唔到工,之後直情要訓床,終於成4個月都係床度過,連街都落唔到,不過,咁樣可能仲好,因為我份工好大壓力,又要「琴高琴低」,因為我係教幼稚園,個陣我仲係教n1,剛剛check到有左個陣返工,d小朋友走黎走去個陣我都有d驚,又要蹲低幫佢地換鞋、去洗手間,又要「琴高」整壁佈,試過有小朋友一野拍落我個肚度,之後開始有少少唔舒服個陣,又無得休息,肚餓頭暈到有少少手軟腳軟又無得食野,所以最後越黎越嚟舒服,就無辦法要辭職,辭左職之後個人即刻鬆哂,但隨之以黎既就係開始左我訓床的日子,個段日子好難捱~~~

falalala  為左BB, 值得架  發表於 13-6-13 05:40

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.