嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

公爵府

無所謂啦, 由得佢自己發展
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

通常1歲多d都會識,不過每人發展唔一樣

男爵府

通常1歲

子爵府

回覆:rachel_cwh 的帖子

我個女一歲生日前一日識放手行到4尺左右。其實佢之前都有放手行,不過只會行兩步。如果有啲野遠遠地,高度去到bb肩膀,好吸引佢,佢就會行去。之前我放bb在網床,拎住啲餅,放喺佢要行一兩步嘅位置,佢就會行去攞。

複式洋房

我fd囡囡11個月可以放手行幾步;我囝囝11個月先扶住企

公爵府

引用:我仔9個月已可以扶住野行,好想知佢幾時可

原帖由 rachel_cwh 於 13-06-05 發表
我仔9個月已可以扶住野行,好想知佢幾時可以放手自己行呢,haha…大家可以分享下嗎?

...
我b14個月

男爵府

畀面勳章

回覆:通常幾多個月識行?

我個囡15個月先識行

伯爵府

我個仔10.5月識行〜

禁止訪問

引用:我仔9個月已可以扶住野行,好想知佢幾時可

大宅

引用:Quote:原帖由+rachel_cwh+於+13-06-05+發表

原帖由 lennycat 於 13-06-24 發表
我個女九個幾月識行幾步,經過一個多月學習,依家剛剛十一個月已經行動自如。

...
叻叻b!我姪女13個月仲系行得兩步

男爵府

岩1歲已經唔俾拖手仔要自己行了

攰死人咩

伯爵府

我仔13個月識自己行

男爵府

通常一歲左右, 我個囡就14個月識行

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

每個小朋友也不同.....我細女1歲已行得好穩, 我大仔當年1歲半, 都行得未太好

首頁

尾頁

跳至